Agenda

 1. Lees meer over "Co-creatiesessie Bouwen aan een circulaire Kempen"

  11 februari 2020

  Co-creatiesessie Bouwen aan een circulaire Kempen

  Ben je een kmo actief in de bouwsector? Ben je getriggerd door zaken als veranderingsgericht bouwen, product-als-een-dienst, gebouwen als materialendepot, hergebruik van bouwmaterialen, ...? Weet je nog niet hoe dit in de praktijk te brengen en hoe je er naast circulaire impact ook economische waarde mee kan genereren voor je bedrijf? Of is het niet evident om je eerste ideeën over circulair bouwen te vertalen naar een implementeerbaar model?Dan brengt het project “Bouwen aan een circulaire Kempen” raad! In februari start het derde co-creatietraject waarin kmo’s in de Kempense/Vlaamse bouwsector ondersteuning krijgen bij het realiseren van circulaire bedrijfsmodelinnovatie.

  Wat mag je verwachten?

  • Sessie 1 (11 februari 2020): Circulair bouwen - wat betekent dit concreet voor jou? In deze eerste sessie doe je inspiratie op over succesvolle circulaire businessmodellen en identificeer je de eerste opportuniteiten voor circulaire waardecreatie in jouw bedrijf.
  • Sessie 2 (10 maart 2020): Circulair bedrijfsmodel. In de tweede sessie zet je de eerste stappen in de ontwikkeling van jouw circulair businessmodel. Welke klantensegmenten wil je bereiken, waar hebben zij nood aan, wat is een mogelijke waardepropositie, welke inkomstenstromen genereer je met dit nieuwe model, …?
  • Sessie 3 (31 maart 2020): Circulair word je niet alleen. In de derde sessie wordt het ecosysteem waarbinnen je opereert in kaart gebracht en identificeer je de partners die nodig zijn om jouw circulair businessmodel uit te bouwen. We hebben ook oog voor concrete vragen en knelpunten die in de loop van het traject naar boven komen en proberen hier in deze laatste sessie antwoorden op te bieden.

  Ervaren coaches van Kamp C, Möbius en VITO staan klaar om je hierbij te helpen, tijdens de drie co-creatie sessies en tussendoor.

  Voor wie ?

  • Voor alle Vlaamse kmo's actief in de bouwsector (bouwschil, inrichting, bouwtechnologie, ...)
  • Je kan als bedrijf afzonderlijk deelnemen, of samen met partners die je al van tevoren hebt geïdentificeerd. 

  Praktisch

  • De drie sessies gaan telkens door in de voormiddag, incl. welkomstkoffie en netwerklunch.
  • De eerste sessie start met een inspiratieontbijt waar ook andere kmo's vrijblijvend kunnen aan deelnemen.
  • Locatie: KAVA Congres Centrum - Consciencestraat 41 - 2018 Antwerpen.
  • Deelname is gratis*.
  • Om kwalitatieve ondersteuning te kunnen garanderen is het aantal plaatsenvoor de co-creatiesessies beperkt tot 10 deelnemers. 

  * voor ondernemingen die de drie laatste belastingjaren nog geen €200.000 de-minimissteun ontvangen hebben.

 2. Lees meer over "Energiecafé in polyvalente zaal te Voortkapel"

  29 februari 2020

  Energiecafé in polyvalente zaal te Voortkapel

  Om iedereen op weg te helpen om energie te besparen organiseren we een energiecafé. Dit gaat door op zaterdag 29 februari in de polyvalente zaal te Voortkapel. Starten doen we om 10:00 uur en het einde is voorzien omstreeks 16:00 uur.

  Verschillende energiemeesters van Kamp C zullen hier aanwezig zijn om jullie verder te helpen met jullie energiefacturen en vragen.

  Doel van de afspraak is:

  • Bekijken en analyseren van jullie energiefactuur (breng jullie laatste jaarafrekening mee).
  • Opzoeken welke energieleverancier voor jullie het goedkoopst is.
  • Antwoorden op specifieke vragen.
  • Eventuele afspraken maken voor alsnog een bezoek.

  Dit energiecafé gaat samen door met het repaircafé. Er is mogelijkheid om iets te drinken indien je eventjes moet wachten.

  Adres:

  Stijn Streuvelsstraat 9

  Voortkapel (Westerlo)

Volledige agenda

Nieuws

 1. Lees meer over "Eerste ontwerp van de INDU-ZERO blueprint is klaar"

  10 februari 2020

  Eerste ontwerp van de INDU-ZERO blueprint is klaar

  Het INDU-ZERO-project is intussen halfweg. Dit is het ideale moment om mee te delen dat we intussen een grote mijlpaal bereikt hebben. Tijdens de INDU-ZERO partnermeeting in het Nederlandse Enschede begin januari, hebben enkele projectpartners het eerste ontwerp van de product-, fabrieks- en logistieke blueprint gepresenteerd. We hebben bovendien nog anderhalf jaar de tijd om de blueprint te finetunen en te finaliseren.

 2. Lees meer over "Leerlingen ontdekken de EU en duurzame energie"

  24 januari 2020

  Leerlingen ontdekken de EU en duurzame energie

  Van 24 tot 31 januari trekt Europa Direct Provincie Antwerpen naar Kamp C, het centrum voor Duurzaamheid en Innovatie in de bouw, met de reizende Europaweken. Tijdens een interactief rollenspel kruipen 212 leerlingen uit het 5de en 6de leerjaar in de huid van een Europese minister van Energie. Daarna zetten ze de theorie om in de praktijk en proberen ze zelf elektriciteit op te wekken aan de hand van een duurzame energiebron.  

Meer nieuws

Sluiten