Op Kamp C worden de bijgestuurde maatregelen van de provincie Antwerpen nageleefd. Het dragen van een mondneusmasker is verplicht in publieke gebouwen en buiten op het domein van Kamp C. Dit geldt ook in het Conferentiecentrum ‘De Basis’ en bij rondleidingen. De bouwadviezen gaan digitaal door. Contacteer ons via mail of telefonisch voor een bouwadvies op T 014/27 96 50 of info@kampc.be.

Over Circulair bouwen concreet: fysieke BAMB expo rond circulaire materialen nu exclusief op Kamp C

Circulair bouwen concreet: fysieke BAMB expo rond circulaire materialen nu exclusief op Kamp C

Van december tot februari worden op Kamp C de Reversible Experience Modules (REMs) van EPEA tentoongesteld. Dat zijn uiteenlopende gebouwonderdelen (zoals een woonkamer, een bureauhoek en een gang) die tijdelijk worden opgebouwd uit herbruikbare producten en materialen. Meer dan zeventig modules worden samengebracht in een reizend tentoonstellingspaviljoen, beter bekend als BamB (Buildings As Material Banks), waar bezoekers ze zelf kunnen ontmantelen en opnieuw kunnen opbouwen. Zo wordt circulaire economie extra tastbaar en kan je ontdekken hoe dit er concreet uit kan zien!

Verder kan je ook interactief aan de slag met je smartphone: scan de QR-codes en krijg meer uitleg over de verschillende onderdelen. Deze uitleg zit in de vorm van uitgebreide materiaalpaspoorten. Zo’n paspoort omvat digitale data van materialen en producten die in gebouwen gebruikt worden, zoals hun historiek, de mate waarin bouwcomponenten hergebruikt kunnen worden, hoe dat kan gebeuren, het potentieel voor recyclage en biodegradatie … Als de onderdelen uit gedemonteerd moeten worden, weten we dankzij deze data precies welke materialen erin zitten en op welke manier ze hergebruikt kunnen worden.

Video

*te bezoeken van dinsdag tot vrijdag

Deel met anderen

Sluiten