Over UNIZO - Innovatieforum Duurzaamheid: innoveren in de bouw (5 sessies)

UNIZO - Innovatieforum Duurzaamheid: innoveren in de bouw (5 sessies)

Schrijf je in voor het innovatieforum door op deze link te klikken.

Innoveren in de bouw is overal en vooral ook cruciaal. Cruciaal om betaalbaarheid te garanderen, te voldoen aan de vraag van de markt voor duurzame gebouwen, maar ook om met de schaarse talenten op de markt in te zetten op die activiteiten in de bouw waar ze cruciaal zijn. Materialen, technieken, technologieën, maar ook manieren van samenwerken met partners zijn snel aan het veranderen.

Welke van die innovaties relevant zijn of hoe je ermee aan de slag gaat is complex. Vooral omdat er zoveel verandert. Net daarom organiseren we dit aanbod, waarbij we alle schakels in de bouw mee benaderen. Van architect tot aannemer.

In 5 sessies van 3 uur benaderen we telkens één van de grote pijlers waarin innovatie steeds sneller gaat en ervoor zorgt dat andere manieren van bouwen mogelijk worden. Na deze 5 sessies gaan we ook aan de slag op maat van jouw bedrijf. Wat neem jij mee, hoe vertaal je dat naar een innovatie in je onderneming en welke stappen zet je daar voor.

Heb je vragen over het innovatieforum? Neem contact op met de duurzaamheidsexpert van UNIZO Antwerpen Stéphane Vanden Broeck - stephane.vandenbroeck@unizo.be.

Programma van UNIZO - Innovatieforum Duurzaamheid: innoveren in de bouw (5 sessies)

Dag 1, vrijdag 21 juni
9:30 - 13:00 Sessie 1: Ontwerp - hoe ziet ontwerpen eruit in de toekomst van de bouw?
Dag 2, vrijdag 20 september
9:30 - 13:00 Sessie 2: Materialen van de toekomst en materialen met een toekomst
Dag 3, vrijdag 11 oktober
9:30 - 13:00 Sessie 3: Nieuwe samenwerkingsvormen en het belang van ecosystemen rond je onderneming
Dag 4, vrijdag 25 oktober
9:30 - 13:00 Sessie 4: Digitalisering in de bouw
Dag 5, vrijdag 15 november
9:30 - 13:00 Sessie 5: Aanbesteden in de bouw. Hoe ziet de impact van innovaties op aanbestedingen in de toekomst er uit?

Lees meer over het programma

Sluiten