Boek een rondleiding in ’t Centrum, expo biobased-circulair bouwen (CBCI) en industrialisatie van een totaalrenovatiepakket (INDU-ZERO). Bouwadviezen verlopen digitaal. Kamp C is gesloten van maandag 26 december tot en met maandag 2 januari 2023.

Marketing - en communicatiebureau BuzzBone vestigt zich op Kamp C

28 augustus 2020 door Diana Grasso

BuzzBone foto - Catrin.jpg

BuzzBone, een gloednieuw marketing - en communicatiebureau met focus op de bouw, vestigde zich een tijdje geleden in het bedrijven - en conferentiecentrum de Basis op Kamp C. “Het is een rustgevende en inspirerende locatie met een gemoedelijke, warme sfeer. De faciliteiten waarover we kunnen beschikken, ontzorgen ons waardoor we ons kunnen focussen op onze core-activiteiten”, vertelt zaakvoerder Catrin De Cuyper.

Waar staat BuzzBone voor?

Catrin: “BuzzBone is een Marketing – & Communicatiebureau met marketing in de genen – gespecialiseerd in de bouw en technische sectoren. Het is een jong en dynamisch bedrijf (opgericht in april 2019) van drie ervaren vennoten: Catrin De Cuyper, Bieke Gepts en Steven Wouters.”

Hoeveel mensen werken bij BuzzBone en wat zijn de taken van de medewerkers?

Catrin: “We werken met een kernteam van 6 mensen, zowel marketeers als communicatiespecialisten. Als bureau willen wij op hoogstaand niveau kwaliteit leveren en doen wij beroep op een netwerk van specialisten om ons hierbij te helpen.”

Waarom zijn jullie gespecialiseerd in communicatie in de bouwsector?

Catrin: “Alle vennoten hebben bagage in de bouw, waardoor we de vertaalslag tussen het bouwtechnische en marketing en communicatie makkelijk kunnen maken. Onze klanten voelen zich hierdoor ook beter begrepen. Daarnaast is het belangrijk om te onderlijnen dat we ook sterk gefocust zijn op technische bedrijven buiten de bouw; zoals CTEC – Echo Precast Engineering. We kunnen zowel communicatie- als marketingopdrachten uitvoeren of de beide aanbieden. In tegenstelling tot heel wat andere marketingkantoren en communicatiebureaus gaat BuzzBone voor het en-en-verhaal.

We bieden de twee diensten desgewenst apart aan, maar de kracht zit net in de combinatie van de twee. Onze full circle-aanpak houdt in dat we van in het prille begin meedenken over de meest geschikte campagnes om ze vervolgens ook tot in de kleinste details uit te werken. We brainstormen, adviseren, coördineren en voeren uit. Die volledige ontzorging appreciëren de klanten van BuzzBone. We gaan daar dan ook best ver in. Van de strategie bepalen en het opstellen van jaarbudgetten tot de contacten met magazines voor advertenties of het opbouwen van beursstanden. Bedrijven die geen fulltimemarketeer of communicatiemanager in huis hebben, doen net daarom graag een beroep op onze skills. Indien gewenst zelfs in huis, als part of the team. En ook interim-marketingmanagementoplossingen zijn mogelijk.”

Wat is de ambitie van BuzzBone?

Catrin: “We willen leuke projecten in de bouw uitwerken en deze sector een aantal hulpmiddelen aanreiken zodat bouwbedrijven de grijze massa kunnen overstijgen > Adding buzz to the backbone of your business.

Groeien mag uiteraard, maar we willen hier in Kamp C vooral toffe dingen realiseren. En onze stempel drukken. Het type klanten hoeft niet te wijzigen. We houden net van de mix van kleine en grote bedrijven. Hun mindset is belangrijker dan de omzet. Als ze geloven in marketing en communicatie, zijn ze bij ons aan het juiste adres.”

Hoe zijn jullie erbij gekomen om op Kamp C een kantoor te huren in de Basis?

Catrin: “We wonen alle drie in de Kempen en gezien er ruimte beschikbaar was in de Basis hebben we de overstap gemaakt. Op die manier zitten we korter bij huis en kan er eventueel met de fiets naar kantoor gereden worden.”

Welke meerwaarde heeft het voor jullie dat BuzzBone gevestigd is op Kamp C?

Catrin: “Kamp C heeft voor ons een strategische meerwaarde. Onze klanten situeren zich hoofdzakelijk in de provincies Antwerpen en Limburg en met de E313 in de buurt kunnen wij hen heel makkelijk bereiken of op Kamp C uitnodigen. Verder is het bouwgerichte van Kamp C een pluspunt.”

Wat vinden jullie van de locatie en het kantoor?

Catrin: “Kamp C is een rustgevende en inspirerende locatie met een gemoedelijke, warme sfeer. De faciliteiten waarover we kunnen beschikken, ontzorgen ons waardoor we ons kunnen focussen op onze core-activiteiten.”

BuzzBone - foto Steven 2.jpg BuzzBone foto - Bieke.jpg

Labels:

 • Lierse houtbouwer zal Exploded View opbouwen op Kamp C

  Vanaf maart wordt The Exploded View Beyond Building opgebouwd op Kamp C. SIDATI, een houtbouwer uit Lier, heeft de demowoning uit biobased materialen mee gedemonteerd in Almere en zal het gebouw weer opbouwen op Kamp C in 2023. Ze werken voor de eerste keer mee aan een project dat honderd procent circulair is. We spraken met zaakvoerder Claire Dewispelaere en David Siebens.

  Lees meer
 • Sarah kijkt uit naar de komst van The Exploded View Beyond Building op Kamp C

  Binnenkort verhuist de tentoonstelling The Exploded View Beyond Building van Floriade Expo in Almere naar Kamp C. Sarah Verbeeck, projectverantwoordelijke, licht toe.

  Lees meer
 • Bouwen aan een digitale toekomst

  Kamp C volgt als centrum voor duurzaam bouwen en innovatie in de bouw de trends in de bouwsector nauwgezet op. Dat de sector voor heel wat evoluties en uitdagingen staat, is voor iedereen duidelijk. Innovatie dringt zich op bij alle bedrijven in de bouw, zowel bij kleine als grote ondernemers. Niki Cauberg is hoofdadviseur van de afdeling Digital Construction van het Wetenschappelijk en Technisch Centrum voor het Bouwbedrijf (WTCB) en deelt graag met ons zijn inzichten over één van deze tendensen; de digitale en industriële evolutie die de bouwsector op dit moment doormaakt.

  Lees meer
 • Kamp C zet circulair Vlaanderen op de kaart

  Wat is er zo uniek aan circulair bouwen? En hoe slaagt ’t Centrum erin om als eerste circulair gebouw van Vlaanderen de bakens te verzetten? Vijf experts lichten toe.

  Lees meer
 • Koelen van gebouwen: een hot item (deel 2)

  De voorbije zomer kende warme tot tropische periodes. Volgens klimaatwetenschappers zal dat steeds frequenter voorkomen. Hoe zorgen we voor koeling van onze gebouwen? Na de passieve ingrepen in deel 1, kijken we nu naar technische oplossingen. Actieve koeling (airco) is een end-of-pipe oplossing. Een laatste redmiddel dus, en geen definitieve oplossing. In de eerste plaats omdat die toestellen ook energie vragen. En dan zijn er al een aantal andere dingen verwaarloosd, zoveel is wel duidelijk. Gelukkig hebben we in onze installatietechnieken andere koelmogelijkheden die meer energiezuinig zijn.

  Lees meer
 • Koelen van gebouwen: een hot item (deel 1)

  Dit jaar waren er al enkele warme tot tropische periodes. Volgens klimaatwetenschappers zal dat ook niet de laatste keer zijn. Dat maakt dat er hoe langer hoe meer vraag komt naar koeling van onze gebouwen.

  In twee bijdragen kijken we naar de passieve en technische oplossingen om gebouwen koel te houden. Eerst bekijken we de passieve ingrepen. Het klinkt misschien wat simplistisch, maar zaak is natuurlijk om de zomerwarmte zoveel mogelijk buiten te houden. Daar bestaan meerdere manieren voor.

  Lees meer
 • Win jij de WOAW 2022?

  De WOAW? Jawel, een gloednieuw initiatief van de provincie Antwerpen: de Woonidee-award. Goed voor een budget van 5.000 euro. Daar maak jij kans op. Als je tenminste een vernieuwend idee hebt dat een oplossing kan bieden voor een actuele woonuitdaging.

  Lees meer
 • Exploded View Beyond Building verhuist van Floriade Expo naar Kamp C

  Kamp C bezocht de wereldtuinbouwtentoonstelling Floriade Expo 2022 in het Nederlandse Almere. Het was een inspirerende uitstap voor organisaties met interesse in duurzaam en biobased bouwen.

  Lees meer
 • De technologische innovaties van drie jaar 3D-betonprinten

  Sinds 2019 onderzoeken en experimenteren enkele bouwbedrijven (Etib/Concrete House, Beneens en Van Roey) en studenten van Thomas More met een 3D-betonprinter op Kamp C. In 2020 printten ze een demowoning in het kader van het project C3PO. Nu, drie jaar later, is 3D-printen een vast onderdeel geworden in de bacheloropleiding Bouw. Het printproces en de software ondergingen heel wat innovatieve transformaties. Nu bekijken we via het project KIEM welke barrières nog moeten overwonnen worden opdat bedrijven deze technologie in hun bedrijfsproces zullen opnemen om zo tot marktintroductie te komen. Axel Boons, 3D manager bij Etib/Concrete House en Wetenschappelijk Onderzoeker bij Thomas More en Wouter Bourgeois, BIM-manager bij Beneens bouw en interieur lichten de evoluties in het printproces toe.

  Lees meer
 • Tips om te besparen op je waterverbruik

  Wist je dat een Belg gemiddeld 95 liter water per dag verbruikt? Door de droogte moeten we allemaal zuiniger omspringen met water. Maar hoe doe je dat? Door enkele eenvoudige tips kun je besparen op je waterverbruik.

  Lees meer
Sluiten