Update coronamaatregelen: de bouwadviezen, ook de bouwadviezen in de gemeenten, zullen digitaal doorgaan (telefonisch, via mail, Skype…). Contacteer ons voor een bouwadvies via T 014/27 96 50 of bouwadvies@kampc.be. Het Conferentiecentrum de Basis en het Infocentrum zijn gesloten door de verstrengde coronamaatregelen. Activiteiten, evenementen of rondleidingen zijn dus niet meer mogelijk tot nader bericht.

Marketing - en communicatiebureau BuzzBone vestigt zich op Kamp C

28 augustus 2020 door Diana Grasso

BuzzBone foto - Catrin.jpg

BuzzBone, een gloednieuw marketing - en communicatiebureau met focus op de bouw, vestigde zich een tijdje geleden in het bedrijven - en conferentiecentrum de Basis op Kamp C. “Het is een rustgevende en inspirerende locatie met een gemoedelijke, warme sfeer. De faciliteiten waarover we kunnen beschikken, ontzorgen ons waardoor we ons kunnen focussen op onze core-activiteiten”, vertelt zaakvoerder Catrin De Cuyper.

Waar staat BuzzBone voor?

Catrin: “BuzzBone is een Marketing – & Communicatiebureau met marketing in de genen – gespecialiseerd in de bouw en technische sectoren. Het is een jong en dynamisch bedrijf (opgericht in april 2019) van drie ervaren vennoten: Catrin De Cuyper, Bieke Gepts en Steven Wouters.”

Hoeveel mensen werken bij BuzzBone en wat zijn de taken van de medewerkers?

Catrin: “We werken met een kernteam van 6 mensen, zowel marketeers als communicatiespecialisten. Als bureau willen wij op hoogstaand niveau kwaliteit leveren en doen wij beroep op een netwerk van specialisten om ons hierbij te helpen.”

Waarom zijn jullie gespecialiseerd in communicatie in de bouwsector?

Catrin: “Alle vennoten hebben bagage in de bouw, waardoor we de vertaalslag tussen het bouwtechnische en marketing en communicatie makkelijk kunnen maken. Onze klanten voelen zich hierdoor ook beter begrepen. Daarnaast is het belangrijk om te onderlijnen dat we ook sterk gefocust zijn op technische bedrijven buiten de bouw; zoals CTEC – Echo Precast Engineering. We kunnen zowel communicatie- als marketingopdrachten uitvoeren of de beide aanbieden. In tegenstelling tot heel wat andere marketingkantoren en communicatiebureaus gaat BuzzBone voor het en-en-verhaal.

We bieden de twee diensten desgewenst apart aan, maar de kracht zit net in de combinatie van de twee. Onze full circle-aanpak houdt in dat we van in het prille begin meedenken over de meest geschikte campagnes om ze vervolgens ook tot in de kleinste details uit te werken. We brainstormen, adviseren, coördineren en voeren uit. Die volledige ontzorging appreciëren de klanten van BuzzBone. We gaan daar dan ook best ver in. Van de strategie bepalen en het opstellen van jaarbudgetten tot de contacten met magazines voor advertenties of het opbouwen van beursstanden. Bedrijven die geen fulltimemarketeer of communicatiemanager in huis hebben, doen net daarom graag een beroep op onze skills. Indien gewenst zelfs in huis, als part of the team. En ook interim-marketingmanagementoplossingen zijn mogelijk.”

Wat is de ambitie van BuzzBone?

Catrin: “We willen leuke projecten in de bouw uitwerken en deze sector een aantal hulpmiddelen aanreiken zodat bouwbedrijven de grijze massa kunnen overstijgen > Adding buzz to the backbone of your business.

Groeien mag uiteraard, maar we willen hier in Kamp C vooral toffe dingen realiseren. En onze stempel drukken. Het type klanten hoeft niet te wijzigen. We houden net van de mix van kleine en grote bedrijven. Hun mindset is belangrijker dan de omzet. Als ze geloven in marketing en communicatie, zijn ze bij ons aan het juiste adres.”

Hoe zijn jullie erbij gekomen om op Kamp C een kantoor te huren in de Basis?

Catrin: “We wonen alle drie in de Kempen en gezien er ruimte beschikbaar was in de Basis hebben we de overstap gemaakt. Op die manier zitten we korter bij huis en kan er eventueel met de fiets naar kantoor gereden worden.”

Welke meerwaarde heeft het voor jullie dat BuzzBone gevestigd is op Kamp C?

Catrin: “Kamp C heeft voor ons een strategische meerwaarde. Onze klanten situeren zich hoofdzakelijk in de provincies Antwerpen en Limburg en met de E313 in de buurt kunnen wij hen heel makkelijk bereiken of op Kamp C uitnodigen. Verder is het bouwgerichte van Kamp C een pluspunt.”

Wat vinden jullie van de locatie en het kantoor?

Catrin: “Kamp C is een rustgevende en inspirerende locatie met een gemoedelijke, warme sfeer. De faciliteiten waarover we kunnen beschikken, ontzorgen ons waardoor we ons kunnen focussen op onze core-activiteiten.”

BuzzBone - foto Steven 2.jpg BuzzBone foto - Bieke.jpg

Labels:

 • Onesto voelt zich thuis in de Basis

  In september vestigde Onesto, een kredietinstelling die leningen verstrekt voor het kopen, bouwen en verbouwen van bescheiden woningen, zich in de Basis op Kamp C. We spraken met Francis Stijnen, woonconsulent van het kantoor in Westerlo.

  Lees meer
 • Kamp C maakt winnaars 3D Print Awards bekend

  Kamp C maakt vandaag de winnaars van de 3D Print Awards bekend. Zowel professionele ontwerpers als studenten vallen in de prijzen. De laureaten zullen hun inzendingen later echt geprint zien worden door een immense 3D-betonprinter op Kamp C in Westerlo.

  Lees meer
 • Zo ziet een duurzame koelkast eruit

  Hoe is de ideale koelkast georganiseerd? Welke voedingsmiddelen zet je het best bovenaan en onderaan? De algemene regel is: wat het snelst bederft, moet op de koudste plek. Deze plek is op de onderste plank boven de groentelade. En hoe bespaar je op koelen en vriezen?

  Lees meer
 • Regeerakkoord voorziet verlaging van btw-tarief voor sloop en heropbouw naar 6%

  Een huis slopen en heropbouwen zal binnenkort aan 6% btw kunnen gebeuren, dit voorziet het nieuwe regeerakkoord.

  Lees meer
 • Blog 25: De circulaire economie - aantrekkelijk en rendabel

  In blog 23 en 24 gaven we een kort overzicht van de circulaire economie die bestaat uit twee cirkels: een biologische en een technische cirkel. Vervolgens beschreven we kort de werking van beide cirkels. Mede dankzij moderne technieken werkt het model in theorie prima. Maar hoe zorg je ervoor dat de samenleving afstapt van de lineaire economie en de circulaire principes ook echt gaat toepassen? Anders gezegd hoe maak je de circulaire economie aantrekkelijk en rendabel voor alle partijen? Laten we in deze laatste blog kijken naar een viertal oplossingen.

  Lees meer
 • VREG voert capaciteitstarief in vanaf 2022

  De energiefactuur van Vlaamse huishoudens zal er in 2022 anders uitzien. De VREG heeft een capaciteitstarief voor de netwerkkosten aangekondigd. Dit tarief varieert naargelang het moment van hun verbruik. Dit systeem zou dus de piek- en daltarieven moeten vervangen.

  Lees meer
 • Kamp C wint Europese Procura+ Award

  Kamp C wint met het project ’t Centrum een Europese Procura+ Award. Dat is vanmiddag in Berlijn bekendgemaakt. Het circulair aanbestedingstraject ’t Centrum dat Kamp C heeft uitgeschreven voor de bouw van een circulair kantoorgebouw in Westerlo viel in de prijzen in de categorie ‘Sustainable Procurement of the Year’.

  Lees meer
 • CBCI onderzoekt bouwen met biobased en circulaire materialen

  Hoe kunnen we grondstoffen in de bouw efficiënter gebruiken? Kan dat met biobased en circulaire materialen? En hoe maken we de omschakeling naar een biobased, circulaire bouw?

  Lees meer
 • Bespaar de helft op energie door een zonneboiler

  Wist je dat je met een zonneboiler ongeveer de helft bespaart op je kosten voor warm water? Kamp C ontwikkelde een infofiche met alle informatie om je op weg te helpen. Download hier de infobrochure.  

  Lees meer
 • Blog 24: De circulaire economie - de technische cirkel

  In de vorige blog gaf ik een kort overzicht van de circulaire economie dat bestaat uit twee cirkels: een biologische en een technische cirkel. De natuur is van zichzelf al circulair, dus daar hoef je in principe niet veel aan te doen. Behalve dan dat wij als mens die cirkel hebben verbroken en nu weer moeten gaan herstellen. De technische cirkel is een stuk complexer en bestaat uit een aantal cirkels die van binnen naar buiten lopen. In deze blog illustreer ik de werking van de technische cirkel aan de hand van een voorbeeld.

  Lees meer
Sluiten