VACATURE: Architect-adviseur duurzaamheid

26 februari 2024 door Diana Grasso

Sjabloon_banner_jobsite.png

Hallo,

Mijn naam is An. Ik werk als architect-adviseur binnen Kamp C. En wie weet jij binnenkort ook!

Wie zijn wij?

Kamp C is de referentie als het gaat over duurzaamheid en innovatie in de bouw en is bezig met de oplossingen voor de uitdagingen van morgen. Kamp C faciliteert een transitie in de bouwsector en wil hiervoor een sterke netwerkorganisatie zijn. Meer informatie vind je hier.

Wat zal jij doen?

Als architect-adviseur zorg jij er samen met een team van collega adviseurs en projectmanagers voor dat de adviesverlening van Kamp C de hoogste kwaliteit heeft in functie van duurzaam (ver)bouwen. Je doet dit ten aanzien van bouwheren en bouwprofessionelen die hoge ambities stellen bij hun renovatie- en/of nieuwbouwprojecten.

Samen met je collega projectmanagers zorg je ervoor dat de interne projectwerking van Kamp C inhoudelijk gevoed wordt met jouw inzichten en zorg je voor een correcte doorstroming van de projectresultaten naar de adviesverlening aan bouwheren en bouwprofessionelen.

Een nabij liggende gemeente wil graag een nieuwe bibliotheek bouwen, dus ze komen bij jou ten rade. Jouw brede kijk op duurzaamheid en je vat vol kennis stelt de juiste kritische vragen bij hun projectidee én weet meteen wat er allemaal kan om deze opdracht zo duurzaam mogelijk tot realisatie te brengen, maar ook waar de valkuilen zitten: Is er wel een nieuw gebouw nodig om deze bibliotheek te huisvesten?, Welke duurzame materialen & technieken kunnen best toegepast worden?, Is de locatie optimaal?, Wat kan het budget aan en zijn er misschien alternatieve financieringsvormen mogelijk?, … en dit alles met respect voor de noden van de verschillende gebruikers en het klimaat.

Kamp C heeft de opdracht om de meest ambitieuze projecten aangaande duurzaamheid en circulariteit in de provincie Antwerpen te ondersteunen. Jij kent voor projecten de verschillende technieken en ziet snel wat waar mogelijk kan zijn om de duurzaamheid van een project naar een hoger niveau te tillen. Je leidt verschillende projecten zowel intern als extern en zorgt niet enkel voor het juiste advies, maar ook voor een correcte implementatie. Tegelijkertijd begrijp je ook dat veranderingstrajecten niet altijd lopen volgens jouw persoonlijke visie. Projectmanagement binnen Europees gefinancierde projecten schrikken je niet af.

Je kent variatie in je functie van architect-adviseur: advies geven, beoordelingscommissies zetelen, infosessies en opleidingen vormgeven en uitdragen, adviesdocumenten en –tools vormgeven, etc.

Hoe je de titel “architect-adviseur” kan winnen:

 • Je bent ondernemend en creatief in je aanpak. Je denkt vooruit en geeft nieuwe ideeën mee vorm.
 • Je legt gemakkelijk nieuwe contacten en zoekt constructieve samenwerkingen met interne en externe partners. Je gaat op een diplomatische manier om met verschillende belangen en bent in staat om deze te stroomlijnen.
 • Je communiceert vlot en klantgericht. Je slaagt er telkens in om complexe materie begrijpelijk over te brengen en te vertalen naar voorstellen. Bovendien treed je graag op als dé expert en deel je je kennis voor een (grote) groep.
 • Je formuleert uitdagende (maar haalbare) doelstellingen en zet jezelf ten volle in om samen met anderen je doelen te bereiken.
 • Jouw goede plan- en organisatievaardigheden zorgen ervoor dat de aan jou toegewezen projecten en activiteiten steeds optimaal worden opgezet en opgevolgd.

Dit verwachten wij nog van jou:

 •  Je beschikt over een masterdiploma in architectuur of ingenieurswetenschappen-architectuur.
 • Je hebt bij voorkeur enkele jaren relevante werkervaring.
 • Je hebt kennis van duurzaam energie-, water-, materiaal- en ruimte(her)gebruik.
 • Je bent op de hoogte van de laatste wetgeving, normen en innoverende ontwerpprincipes en bouwtechnieken.
 • Je hebt ervaring met projectmanagement.
 • Je beschikt bij voorkeur over een rijbewijs B. Je kan je verplaatsen over de ganse provincie Antwerpen maar ook daarbuiten, om overal jouw kennis te delen.
 • Je bent bereid tot occasioneel avond- en weekendwerk en dienstreizen naar het buitenland.

Werk je reeds bij de provincie Antwerpen of een ander openbaar bestuur? Bekijk dan of je voldoet aan de voorwaarden bevordering, interne mobiliteit of externe mobiliteit. Heb je toch vragen? Neem dan contact op met de consulent werving en selectie.

Alle voordelen:

Naast een toffe werksfeer en afwisselend takenpakket zijn aan de titel “architect-adviseur” heel wat bijkomende voordelen verbonden.

Wij bieden je een voltijdse contractuele functie met een arbeidsovereenkomst van onbepaalde duur aan.

Je start in salarisschaal A1a: het bruto maandsalaris ligt tussen €3.641,48 - €5.666,38. Bij je aanwerving gaan we na hoeveel jaar ervaring je in eerdere functies hebt opgebouwd. Die ervaring wordt meegenomen in de berekening van je bruto salaris. Bekijk onze loonsimulator om een gedetailleerde inschatting te maken van je bruto- en netto maandsalaris.

Met extralegale voordelen:

 • Maaltijdcheques van 8 euro/dag 
 • Gratis hospitalisatieverzekering met de mogelijkheid voor je gezinsleden om hierop aan te sluiten aan voordelige voorwaarden 
 • Aanvullende ziekteverzekering
 • Tweede pensioenpijler (extra legaal pensioen) 
 • Vakantiegeld en eindejaarstoelage
 • 36 jaarlijkse vakantiedagen 
 • Glijdende werkuren 
 • Thuiswerken 
 • Afwisselend opleidingsaanbod 
 • Laptop
 • GSM en abonnement
 • Fietsvergoeding of een abonnement openbaar vervoer 
 • Mogelijkheid tot fietsleasing 
 • Gebruik van dienstwagens -en fietsen voor dienstverplaatsingen 
 • Personeelsvereniging die kortingen aanbiedt op tal van evenementen, cultuurprogramma's, pretparken, … 

Ben jij de nieuwe collega die wij zoeken?  We komen er samen achter door volgende stappen:

 • Solliciteer ten laatste 24 maart 2024. Overtuig ons met een krachtige motivatiebrief en CV waarom deze job jou op het lijf geschreven is.
 • Cv-screening, waar op basis van motivatie, relevante ervaring en affiniteit met het functieprofiel maximaal 10 kandidaten naar het volgende selectieonderdeel doorgaan.
 • Opdracht, kennis- en competentiegericht interview: 16 april 2024 in Kamp C (Britselaan 20, 2260 Westerlo).

Houd deze data alvast vrij in je agenda.

Meer informatie over deze onderdelen kan je hier lezen.

Tot slot

 • Je zal werken op volgend adres: Britselaan 20, 2260 Westerlo.
 • Voor meer info over de inhoud van de functie kan je terecht bij Alexander Van Haesbroeck, operationeel manager, tel. 0474707944 of email alexander.vanhaesbroeck@kampc.be
 • Voor meer info over de selectieprocedure, de verloning en de extralegale voordelen kan je terecht bij Birgit Baats, consulent werving & selectie, tel. +3232405453 of email birgit.baats@provincieantwerpen.be

Labels:

 • VACATURE: Administratief medewerker (voltijds - tijdelijk)

  Ben jij ijzersterk in administratie? Krijg jij energie van structuur en overzicht? Ben jij een georganiseerde duizendpoot? Dan ben jij misschien wel onze nieuwe administratieve kracht bij Kamp C!

  Lees meer
 • Kamp C zoekt vrijwillige gidsen / storytellers

  Vind je duurzaamheid en circulariteit ook belangrijk in het toekomstige wonen? Ben je nieuwsgierig naar hoe we biobased en circulaire materialen in de bouw kunnen gebruiken? Is duurzaam en/of circulair bouwen je passie of prikkelt dit onderwerp je? Dan ben jij de vrijwilliger die we zoeken!

  Lees meer
 • Podcast: circulair bouwen voor lokale besturen

  In deze vijfdelige podcastreeks gaan we samen met website Architectura dieper in op circulair bouwen. Het onderwerp van deze tweede aflevering: hoe kunnen lokale besturen circulair bouwen (faciliteren)?

  Lees meer
 • Levendig Kamp C: het verhaal van RSK

  Er zit leven in Kamp C. Heel wat start-ups, scale-ups en ondernemingen vinden hun thuis op onze terreinen. We stellen jullie graag voor aan RSK Benelux en RSK Energy & Climate. Wat ooit begon als een bodemonderzoeksbureau is nu een veelzijdig bedrijf met heel wat functies. Baué Boonen en Thessa Van Limbergen vertellen ons er alles over. 

  Lees meer
 • Kamp C bereikt de kaap van 3000 bezoekers voor The Exploded View Beyond Building tijdens succesvol slotcongres

  De tijdelijke tentoonstelling The Exploded View Beyond Building sluit haar deuren op Kamp C. Om het demonteerbare huis uit te wuiven, nodigde Kamp C de bouw- en landbouwsector en lokale besturen uit voor het slotcongres ‘Van oogst naar woonst’. Tijdens het congres konden ze zich laten inspireren door verschillende workshops en keynotesprekers.

  Lees meer
 • Partner in de kijker: Sidati

  Hout is van nature een prima bouwmateriaal om energiezuinig mee te bouwen. Het wordt dan ook uitgebreid gebruikt in The Exploded View: Beyond Building. Aannemersbedrijf Sidati was verantwoordelijk voor de opbouw van het demohuis op de site van Kamp C: “Als ecologische houtbouwer vinden we het belangrijk om aan dit soort projecten mee te werken.”

  Lees meer
 • Partner in de kijker: Circular Matters

  Elke liefhebber van interior design weet dat de afwerking van een keukenkastje een keuken kan maken of kraken. In The Exploded View: Beyond Building zorgde Circular Matters daarom voor de plantaardige panelen. “Met ons innovatieve materiaal bieden we een antwoord op de gezondheids- en milieuproblemen die gelinkt zijn aan de toxische harsen in klassiek plaatmateriaal en de microplastics die in fossiele kunststoffen zitten”, stelt oprichter Pieter Dondeyne.

  Lees meer
 • Partner in de kijker: Eurabo

  In The Exploded View komen heel wat vernieuwende materialen en technieken voorbij. Voor de isolatietechnieken staat onder andere Eurabo in. Het bedrijf uit Ronse startte als schaverij, maar is intussen uitgegroeid tot een groothandel in ecologische bouw-, hout- en isolatiematerialen voor vakmensen en consumenten.

  “The Exploded View inspireert en motiveert bezoekers”, zegt Dries Hubrechts, de verantwoordelijke voor inkoop en advies bij Eurabo. “Ook wij willen ons ‘boompje’ bijdragen om de lineaire manier van bouwen om te buigen naar circulaire bouwsystemen met biogebaseerde materialen.”

  Lees meer
 • Partner in de kijker: RURANT

  RURANT zet in op ruraal ondernemerschap, streekontwikkeling en participatie in de provincie Antwerpen. Als vzw brengt RURANT organisaties, ondernemers, burgers en beleidsmakers samen om de plattelandsuitdagingen van de toekomst aan te gaan. Projectcoördinator Joris Matthé legt uit hoe nieuwe ontwikkelingen in de bouwsector ook landbouwers ten goede komen en vice versa.

  “De bouw en de landbouw zijn twee sectoren die tot op heden weinig mosterd bij elkaar vonden”, zegt Joris. “De opkomende markt van biogebaseerde bouwmaterialen brengt daar verandering in. Niet alleen zit er veel potentieel in de samenwerking, ze is zelfs broodnodig. Zonder landbouwers worden er geen vezels geteeld en zonder de bouwsector kan er met die vezels geen hoogwaardig eindproduct gemaakt worden. Als plattelandsvereniging heeft RURANT echter geen gemakkelijke toegang tot de bouwsector. Een partner zoals Kamp C hebben we dan ook hard nodig.”

  Lees meer
 • Partner in de kijker: Acoustix

  Dat duurzaam bouwen ook mooi kan klinken, bewijst Acoustix Pan-Terre. Met zijn isolatiepanelen gemaakt van cellulose en vlas zorgt het Luikse bedrijf voor de akoestiek van The Exploded View: Beyond Building. Volgens David Rammant, Acoustic Advisor bij Acoustix, was de beslissing om mee te werken aan het expohuis snel genomen: “We willen samen met andere producenten met onze duurzame materialen een voorbeeld zijn voor de bouwsector.”

  “The Exploded View: Beyond Building is een showcase om circulaire, nieuwe en ecologische oplossingen aan te bieden. Daar passen onze akoestische panelen perfect bij”, stelt David. “Ze zijn namelijk volledig gemaakt met gerecycleerde materialen.”

  Lees meer
Sluiten