Scholenwerking

Kamp C voor scholen

Scholieren en studenten zijn de bouwers en bouwprofessionelen van de toekomst. Kamp C wil hen dan ook inspireren, informeren en sensibiliseren over duurzaam bouwen, innovatie in de bouwsector en de transitie naar een duurzame samenleving. Ontdek hieronder ons educatief aanbod voor scholen!

Rondleidingen op Kamp C

 • Middelbare scholen

Expo C (LINK) laat leerlingen kennis maken met de basisprincipes van duurzaam bouwen en wonen. Tijdens een rondleiding ontdekken studenten hoe ze thuis en op school duurzaam kunnen omgaan met bijvoorbeeld energie en water. Ze komen ook te weten welke materialen ze kunnen gebruiken om een duurzame en energiezuinige woning te bouwen.

Een begeleide rondleiding duurt ongeveer anderhalf uur en kost €4 per leerling. Ga je liever zelf op ontdekking? Download hieronder onze zelfgidsbrochure. Je betaalt dan slechts €2 per leerling.

Een rondleiding met gids kan voor een groep vanaf 10 personen tot max. 25 personen.

Per uitzondering wordt er wel al eens voor een kleinere groep een rondleiding gegeven, dan wordt er 40€ voor de groep aangerekend.

Ontdek onze zelfgidsbrochure!

 • Hoger onderwijs

Studenten uit het hoger onderwijs krijgen op Kamp C een interactieve rondleiding van één van onze experts. Zij leggen de basisprincipes van duurzaam bouwen uit en tonen een aantal praktisch uitgewerkte opstellingen.

Onze experts helpen studenten ook graag verder met een eindwerk of thesis. Of ze kunnen zetelen in een jury.

Workshop Hernieuwbare Energie (lager onderwijs en eerste graad secundair onderwijs)

Wil je zelf een zonnecel bouwen? Wil je weten hoe zonne-energie kan omgezet worden in bruikbare energie? Kom dan naar onze workshop Hernieuwbare Energie! Je komt er alles te weten over hernieuwbare energiebronnen zoals windenergie en waterkracht.

Je kan de workshop ook combineren met een rondleiding hernieuwbare energiebronnen. Een aanrader voor leerlingen uit het secundair onderwijs!

De prijs van de workshop bedraagt €2 per leerling.

Ondersteuning voor leerkrachten

Ook als leerkracht kan je terecht op Kamp C. Wens je extra uitleg? Een rondleiding? Heb je vragen over hoe je bijvoorbeeld STEM kan invullen  invullen rond het thema duurzaam bouwen en wonen? Onze adviseurs ondersteunen je graag.

Samenwerking met scholen

De bouwsector verandert snel. Ons educatief aanbod mag niet achterblijven. We vinden het bij Kamp C dan ook belangrijk om onze Expo C up-to-date te houden. Scholen kunnen ons daarbij helpen. Heb je suggesties of wil je samen een project opstarten? Aarzel dan niet ons te contacteren.

Neem de fiets of het openbaar vervoer

Klassen krijgen 50% korting wanneer ze met de fiets of het openbaar vervoer naar Kamp C komen. Toon ons het bewijs van de verplaatsing per trein en/of bus en wij verrekenen de korting op het totaalbedrag.

Vanuit het station van Herentals kan je bus 305 nemen. Vlakbij Kamp C is een bushalte op de Olenseweg. Voor fietsers is voldoende parking voorzien.

Kamp C beschikt over een cafetaria voor max. 60 personen. Hier kunnen studenten hun lunchpakket opeten.

 

Contactpersoon

Dorien De Wit

Educatief verantwoordelijke

Gratis met de klas naar Kamp C? Dat kan dankzij dynamoOPWEG. Klik hier voor meer informatie.

#educatiekampc

Over projecten

 1. Lees verder...

  4 oktober 2018 10:16

  Solarise: hoe lanceren we zonne-energie op grote schaal?

  Solarise wil zonne-energie op grotere schaal laten doorbreken in Europa. Het project focust op moeilijk bereikbare doelgroepen: woningen van lage-inkomensgezinnen en beschermde historische gebouwen.

 2. Lees verder...

  2 oktober 2018 11:37

  Eerste Vlaams netwerk energiemeesters van kracht

  De energiemeesters, ook wel eens energieadviseurs genoemd, startten vorige week met een opleiding en geven zo de aftrap van het Vlaams netwerk vrijwillige energieadviseurs. “Wie laat ’s nachts nog een lamp branden?”, vroeg een energiemeester zich af. Een 15-tal vrijwilligers bij Eandis in Turnhout volgen een opleiding tot energiemeester. Zij bezoeken mensen om tips te geven om zuiniger om te gaan met energie en fors te besparen op je energiefactuur.

 3. Lees verder...

  17 september 2018 15:29

  Huis Van Bockstal test methodes om bijna-energieneutraal te bouwen

  Huis Van Bockstal, een voormalige dokterswoning in Vorselaar, wordt omgevormd tot zes bijna-energieneutrale wooneenheden. De appartementen zullen dienstdoen als demonstratiewoningen waar overheden en bouwprofessionals inzichten kunnen opdoen rond duurzaam bouwen. 

Nieuws

 1. Lees verder...

  9 november 2018 15:40

  Kamp C registreert 1000ste bouwadvies

  Woensdag registreerde Kamp C, het provinciaal centrum voor duurzaamheid en innovatie, uit Westerlo zijn duizendste bouwadvies. Dit is enkele weken vroeger dan vorig jaar. Iedereen kan terecht bij Kamp C voor vragen over duurzaam bouwen.

 2. Lees verder...

  22 oktober 2018 15:33

  Innovatieve zeecontainers op Kamp C

  14 zeecontainers staan sinds kort te blinken op de site van Kamp C in Westerlo. Kamp C geeft hen een tweede leven in samenwerking met creatievelingen. Tiny home, kantoor, vergaderfaciliteit of leslokaal, de mogelijkheden zijn eindeloos!

 3. Lees verder...

  22 oktober 2018 15:08

  8 voorwaarden voor energiezuinige wijken

  Heel wat sociale woonwijken uit de jaren 1960, ’70 en ’80 verbruiken (te) veel energie. De woningen één voor één energiezuinig maken vraagt veel tijd. Wat is er nodig om renovatieconcepten op grote schaal te kunnen toepassen en naar energiezuinige wijken te evolueren?

Sluiten