Scholenwerking

Kamp C voor scholen

Scholieren en studenten zijn de bouwers en bouwprofessionelen van de toekomst. Kamp C wil hen dan ook inspireren, informeren en sensibiliseren over duurzaam bouwen, innovatie in de bouwsector en de transitie naar een duurzame samenleving. Ontdek hieronder ons educatief aanbod voor scholen!

Rondleidingen op Kamp C

 • Middelbare scholen

Expo C (LINK) laat leerlingen kennis maken met de basisprincipes van duurzaam bouwen en wonen. Tijdens een rondleiding ontdekken studenten hoe ze thuis en op school duurzaam kunnen omgaan met bijvoorbeeld energie en water. Ze komen ook te weten welke materialen ze kunnen gebruiken om een duurzame en energiezuinige woning te bouwen.

Een begeleide rondleiding duurt ongeveer anderhalf uur en kost €4 per leerling. Ga je liever zelf op ontdekking? Download hieronder onze zelfgidsbrochure. Je betaalt dan slechts €2 per leerling.

Ontdek onze zelfgidsbrochure!

 • Hoger onderwijs

Studenten uit het hoger onderwijs krijgen op Kamp C een interactieve rondleiding van één van onze experts. Zij leggen de basisprincipes van duurzaam bouwen uit en tonen een aantal praktisch uitgewerkte opstellingen.

Onze experts helpen studenten ook graag verder met een eindwerk of thesis. Of ze kunnen zetelen in een jury.

Workshop Hernieuwbare Energie (lager onderwijs en eerste graad secundair onderwijs)

Wil je zelf een zonnecel bouwen? Wil je weten hoe zonne-energie kan omgezet worden in bruikbare energie? Kom dan naar onze workshop Hernieuwbare Energie! Je komt er alles te weten over hernieuwbare energiebronnen zoals windenergie en waterkracht.

Je kan de workshop ook combineren met een rondleiding hernieuwbare energiebronnen. Een aanrader voor leerlingen uit het secundair onderwijs!

De prijs van de workshop bedraagt €2 per leerling.

Ondersteuning voor leerkrachten

Ook als leerkracht kan je terecht op Kamp C. Wens je extra uitleg? Een rondleiding? Heb je vragen over hoe je bijvoorbeeld STEM kan invullen  invullen rond het thema duurzaam bouwen en wonen? Onze adviseurs ondersteunen je graag.

Samenwerking met scholen

De bouwsector verandert snel. Ons educatief aanbod mag niet achterblijven. We vinden het bij Kamp C dan ook belangrijk om onze Expo C up-to-date te houden. Scholen kunnen ons daarbij helpen. Heb je suggesties of wil je samen een project opstarten? Aarzel dan niet ons te contacteren.

Neem de fiets of het openbaar vervoer

Klassen krijgen 50% korting wanneer ze met de fiets of het openbaar vervoer naar Kamp C komen. Toon ons het bewijs van de verplaatsing per trein en/of bus en wij verrekenen de korting op het totaalbedrag.

Vanuit het station van Herentals kan je bus 305 nemen. Vlakbij Kamp C is een bushalte op de Olenseweg. Voor fietsers is voldoende parking voorzien.

Kamp C beschikt over een cafetaria voor max. 60 personen. Hier kunnen studenten hun lunchpakket opeten.

 

Contactpersoon

Dorien De Wit

Educatief verantwoordelijke

Gratis met de klas naar Kamp C? Dat kan dankzij dynamoOPWEG. Klik hier voor meer informatie.

#educatiekampc

 • @KampC_be Ontdek de plannen @KampC_be rond circulair aanbesteden en 't Centrum in de interessante blog @_VCB https://t.co/lxMyz6XNwF #tcentrumkampcGisteren, 20:52

 • @Slimwonenleven Gezien, @KampC_be @vibe_vzw @VITObelgium en anderen? https://t.co/1ufkqGXVQAGisteren, 16:30

 • @KampC_be Hoe zorg je ervoor dat een gebouw vlot een nieuwe bestemming kan krijgen? Het codewoord is flexibiliteit! Begin era… https://t.co/2Q6mriZ3YDGisteren, 11:50

Over projecten

 1. Lees verder...

  17 september 2018 15:29

  Huis Van Bockstal test methodes om bijna-energieneutraal te bouwen

  Huis Van Bockstal, een voormalige dokterswoning in Vorselaar, wordt omgevormd tot zes bijna-energieneutrale wooneenheden. De appartementen zullen dienstdoen als demonstratiewoningen waar overheden en bouwprofessionals inzichten kunnen opdoen rond duurzaam bouwen. 

 2. Lees verder...

  17 september 2018 15:27

  Hoe maken we oude appartementen sneller energiezuinig?

  Meer dan 750 grote appartementsgebouwen in Antwerpenwerden gebouwd voor 1980. Ze hebben een lage energie-efficiëntie, kampen met vocht- en veiligheidsproblemen … Het Interreg-project ACERwil die gebouwen sneller laten renoveren door juridische, sociale en financiële knelpunten weg te nemen. Kamp C zet mee haar schouders onder dat masterplan voor energierenovatie.

 3. Lees verder...

  23 augustus 2018 09:15

  CVPP-project brengt technologie dichter bij de burger

  Burgers ondersteunen om van consumenten uit te groeien tot prosumenten, die niet alleen hun eigen energie opwekken maar die ook opslaan en beheren op lokaal niveau. Dat is het doel van het Interreg North-West Europe-project cVPP – Community-based Virtual Power Plant. Kamp C zet mee een participatietraject op touw om burgers te motiveren.

Nieuws

 1. Lees verder...

  17 september 2018 15:19

  E-book ‘In transitie’: “De bouwsector hinkt achterop in duurzaamheid”

  In transitie is het geesteskind van auteur Dik Bijl en Kamp C-directeur Peter-Paul van den Berg. Het boek bestaat uit twee delen. ‘Onderweg naar een duurzame samenleving’ is geschreven als een ontdekkingsreis. ‘Duurzaamheid en innovatie in de bouw’ focust op de bouwsector. De boodschap in het tweeluik is duidelijk: onze samenleving moet veranderen. Maar hoe beginnen we daaraan?

 2. Lees verder...

  4 september 2018 08:53

  Bezoek de huizen van morgen

  Op 10, 11, 17 en 18 november komt België weer massaal op de been voor de Ecobouwers Opendeurdagen. Niet zomaar een openhuizendag, maar hét kijkwoningenevenement dat integraal kiest voor de toekomst.

 3. Lees verder...

  21 juni 2018 11:09

  Bamboe als constructiemateriaal van de toekomst?

  Bamboe is niet alleen het favoriete voedsel van panda’s, maar ook een verrassend veelzijdig bouwmateriaal: robuust, duurzaam en bijna onbeperkt beschikbaar. Toch is bouwen met bamboe vandaag eerder uitzondering dan regel. Komt daar binnenkort verandering in?

Sluiten