Energiemeester

Welkom energiemeester, deze pagina's zijn er om jou te helpen bij het begeleiden van gezinnen die energie willen besparen.

Energiemeesters kon tot stand komen met de steun van de projecten Shine en Rhedcoop

Logo Shine.jpgLogo RHEDCOOPinterreg_Vlaanderen-Nederland_NL_Fund_RGB.jpg

Met dank aan de provincie Antwerpen

Provincie Antwerpen.jpg

Deze actie draagt bij aan de provinciale klimaatdoelstellingen van de provincie Antwerpen gebundeld in Plan Vandaag www.planvandaag.be.

SD2 tekst

Documenten en materialen

Op deze pagina's vind je alles wat je nodig hebt als energiemeester. Documenten, opleidingen, ... 

Aan de slag met energieID

energieID.JPG

Kamp C is ook te vinden op het EnergieID-platform.

Ben je al actief op EnergieID? Met één druk op "deelnemen" is het in orde. Ben je nog niet actief, dan maak je eerst een account aan.

Energietips

  1. Lees meer over "Voortaan één digitaal woon- en energieloket voor alle inwoners van de Kempen"

    22 december 2022 om 13:10

    Voortaan één digitaal woon- en energieloket voor alle inwoners van de Kempen

    Alle Kempense steden en gemeenten bundelen hun informatie en hun ondersteuningsaanbod over wonen, energie en duurzaam bouwen of verbouwen voortaan op één overzichtelijke website: www.duurzaamwonen.be. Het digitale loket is een initiatief van Kamp C (het provinciaal centrum voor duurzaamheid en innovatie in de bouw), IOK (de intercommunale ontwikkelingsmaatschappij voor de Kempen), RiT (regio in transitie) en de Kempense energiehuizen. Het online platform biedt de gebruikers niet alleen objectieve informatie op maat van iedere stad of gemeente, ze kunnen online ook vragen stellen die door de medewerkers worden beantwoord. Het initiatief is in Vlaanderen enig in zijn soort.

  2. Lees meer over "Zo voorkom je oververhitting van je woning"

    7 juni 2022 om 16:14

    Zo voorkom je oververhitting van je woning

    Ken je dit fenomeen? Een prachtige, warme, zonnige dag: gaan fietsen, buiten spelen, buiten eten … uiteindelijk kom je moe maar voldaan terug naar binnen en kun je lekker gaan slapen. En dan komt de domper op de feestvreugde van de dag: binnen is het een ‘sauna’, zelfs een koude douche helpt maar tijdelijk en ’s nachts kan je de slaap niet vatten omdat je die warmte maar niet buiten krijgt. Dit fenomeen noemen we oververhitting. Net zoals een lichaam oververhit kan geraken door bijvoorbeeld te lang in de zon te zitten, kan dit ook gebeuren met onze gebouwen, waaronder dus ook onze woningen. Echter zijn er heel wat zaken waar we rekening mee kunnen houden om deze oververhitting zoveel mogelijk te vermijden en als het echt niet anders kan op zijn minst toch kunnen “genezen”… .

    Officieel spreekt men van oververhitting als de temperatuur in je woning 25 °C of meer bedraagt, zeker als dit regelmatig en meerdere dagen op een rij gebeurt. Maar iedere persoon is anders, dus voor sommigen kan 22 °C of 23°C al genoeg zijn om het oncomfortabel warm te hebben. Met de zomer in het vooruitzicht geeft onze adviseur An enkele tips.

  3. Lees meer over "Droogte Vlaanderen: klimaatbestendig bouwen"

    21 april 2022 om 11:23

    Droogte Vlaanderen: klimaatbestendig bouwen

    Droge zomers maken meer en meer duidelijk dat water een kostbaar goed is. Ben je aan het bouwen of renoveren? Dat is hét moment om stil te staan bij duurzaam watergebruik. An De Vriendt, architect en adviseur duurzaam bouwen bij Kamp C, geeft raad.

Sluiten