Presentaties en verslagen

Leertraject circulair bouwen

De eerste dag van het leertraject circulair bouwen was een succes.  

Leerdag circulair bouwenWe kwamen te weten waarom deze nieuwe aanpak van bouwen zo belangrijk is en wat circulair bouwen nu precies betekent. We maakten kennis met het leerplatform van SURE 2050 en hoe circulaire principes te integreren in een strategisch en toekomstbestendig vastgoedplan voor publieke gebouwen. Hoe we duurzame doelen kunnen stellen en verfijnen en hoe dit meetbaar kan gemaakt worden. 

Tijdens de workshops was er kans duurzaamheid in twee zeer uiteenlopende projecten van deelnemers uit te werken met name een inclusieve speeltuin en de renovatie van een technische school. Door het thema bespreekbaar te maken kwamen veel nieuwe ideeën naar boven. 

In de andere workshop maakten we kennis met de GRO-tool, ontwikkeld door het facilitair bedrijf van de Vlaamse overheid, om de duurzaamheidsgraad van hun gebouwen op een hoger niveau te tillen.  

Circulair Gebouwd (Circular Built) biedt ons een menukaart om ambities vast te leggen en te evalueren. De tool bouwt, waar mogelijk, verder op bestaande systemen zoals de GRO. 

Wil je meer te weten komen bekijk zeker de presentaties.

Je kan je nog voor de volgende dagen van het leertraject inschrijven 

Van een definitie naar een visie

 1. 1. Inleiding circulair bouwen OVAM Arianne Acke

 2. 2. Circulariteit binnen een vastgoedstrategie VEB Tina Van Lierde

 3. 3. Van ambitie naar prestatie - voortraject t Centrum Alba Concepts W.J.J.Roemaat

 4. 4.1 Circulair Bouwen en GRO Dialoog Bert Vanderwegen

 5. 4.2 Tool circulair gebouwd voor lokale besturen Buildwise Aline Vergauwen

 6. 5.1 Workshop ambitie bepalen ahv ambitiekaarten Vlaanderen Kamp C Michiel Van Herck

 7. 5.2 Presentatie EHHUR Zoersel Bart Van Santvliet

 8. 6. Aanbod publieke bouwheren Kamp C

Contactpersoon

#circulairekempen

Over projecten

 1. Lees verder...

  22 november 2022 om 11:14

  Lierse houtbouwer zal Exploded View opbouwen op Kamp C

  Vanaf maart wordt The Exploded View Beyond Building opgebouwd op Kamp C. SIDATI, een houtbouwer uit Lier, heeft de demowoning uit biobased materialen mee gedemonteerd in Almere en zal het gebouw weer opbouwen op Kamp C in 2023. Ze werken voor de eerste keer mee aan een project dat honderd procent circulair is. We spraken met zaakvoerder Claire Dewispelaere en David Siebens.

 2. Lees verder...

  18 oktober 2022 om 11:33

  Bouwen aan een digitale toekomst

  Kamp C volgt als centrum voor duurzaam bouwen en innovatie in de bouw de trends in de bouwsector nauwgezet op. Dat de sector voor heel wat evoluties en uitdagingen staat, is voor iedereen duidelijk. Innovatie dringt zich op bij alle bedrijven in de bouw, zowel bij kleine als grote ondernemers. Niki Cauberg is hoofdadviseur van de afdeling Digital Construction van het Wetenschappelijk en Technisch Centrum voor het Bouwbedrijf (WTCB) en deelt graag met ons zijn inzichten over één van deze tendensen; de digitale en industriële evolutie die de bouwsector op dit moment doormaakt.

 3. Lees verder...

  26 april 2022 om 15:30

  Duitse ambassadeur bezoekt Kamp C uit interesse voor 3D-printen in de bouw

  Vandaag bezocht de heer Martin Kotthaus, de ambassadeur van de Bondsrepubliek Duitsland in ons land, Kamp C. Net als Kamp C stimuleert de Duitse overheid de samenwerking tussen het bedrijfsleven en het onderwijs om innovaties in de bouw sneller ingang te doen vinden.

Nieuws

 1. Lees verder...

  15 maart 2023 om 08:36

  Binnenkort opent The Exploded View op Kamp C

  Op 13 maart kon de pers op Kamp C in Westerlo kennismaken met The Exploded View Beyond Building, een tentoonstelling in de vorm van een levensgroot huis. Samen met lokale partners geeft Kamp C met deze demonstratiewoning een frisse kijk op alles wat duurzaam bouwen is: creatief, modern, en zelfs vóór de afwerking al indrukwekkend.

 2. Lees verder...

  14 februari 2023 om 12:39

  Kamp C bouwt samen met partners aan The Exploded View Beyond Building

  Kamp C is volop bezig met de voorbereidingen voor de opbouw van The Exploded View Beyond Building. Van april tot oktober zal je dit huis bestaande uit duurzame, biobased materialen kunnen bezoeken op onze site in Westerlo. Voor de realisatie werkt Kamp C samen met een heleboel partners.

 3. Lees verder...

  14 februari 2023 om 11:59

  Kamp C blikt terug op projecten

  Kamp C werkte mee aan heel wat projecten. We blikken terug op de belangrijkste verwezenlijkingen uit 2022.

Sluiten