Kamp C is gesloten van 24 december tot 2 januari. Vanaf 3 januari staan we terug klaar voor u. Fijne feestdagen!

Winterse ontdekking @ Kamp C

Op vrijdag 7 december nodigt Kamp C, het provinciaal centrum voor duurzaamheid en innovatie, je uit voor een winterse ontdekking op Kamp C!

Buurtbewoners, lokale handelaars en andere geïnteresseerden zijn van harte welkom voor een voorstelling van Kamp C, de toekomstvisie, een toelichting van lopende projecten en een leuke tentoonstelling rond duurzaam bouwen. Ontdek ook wat er te gebeuren staat tijdens een winterse rondleiding op het domein en verwarm je aan de winterbar met een lekker drankje en hapje! Kinderen kunnen zich uitleven met krijttekeningen en kindergrime! Een winterse avond vol plezier op Kamp C. Wees erbij!

Deel met anderen

Agenda

 1. Lees meer over "Circulair bouwen concreet: fysieke BAMB expo rond circulaire materialen nu exclusief op Kamp C"

  1 december 2018

  Circulair bouwen concreet: fysieke BAMB expo rond circulaire materialen nu exclusief op Kamp C

  Van december tot februari worden op Kamp C de Reversible Experience Modules (REMs) van EPEA tentoongesteld. Dat zijn uiteenlopende gebouwonderdelen (zoals een woonkamer, een bureauhoek en een gang) die tijdelijk worden opgebouwd uit herbruikbare producten en materialen. Meer dan zeventig modules worden samengebracht in een reizend tentoonstellingspaviljoen, beter bekend als BAMB (Buildings As Material Banks), waar bezoekers ze zelf kunnen ontmantelen en opnieuw kunnen opbouwen. Zo wordt circulaire economie extra tastbaar en kan je ontdekken hoe dit er concreet uit kan zien!

  Verder kan je ook interactief aan de slag met je smartphone: scan de QR-codes en krijg meer uitleg over de verschillende onderdelen. Deze uitleg zit in de vorm van uitgebreide materiaalpaspoorten. Zo’n paspoort omvat digitale data van materialen en producten die in gebouwen gebruikt worden, zoals hun historiek, de mate waarin bouwcomponenten hergebruikt kunnen worden, hoe dat kan gebeuren, het potentieel voor recyclage en biodegradatie … Als de onderdelen uit gedemonteerd moeten worden, weten we dankzij deze data precies welke materialen erin zitten en op welke manier ze hergebruikt kunnen worden.

 2. Lees meer over "Extern bouwadvies: Boechout"

  17 december 2018

  Extern bouwadvies: Boechout

  Bouw of verbouwplannen? Vraag gratis en onafhankelijk advies bij jou in de buurt. Op maandag 17 december verwelkomt onze adviseur jou in het gemeentehuis van Boechout. 

Volledige agenda

Nieuws

 1. Lees meer over "Selectieleidraad aanbesteding ’t Centrum wordt gepubliceerd op 30 november"

  28 november 2018

  Selectieleidraad aanbesteding ’t Centrum wordt gepubliceerd op 30 november

  De circulaire economie is in de bouwsector aan een opmars bezig. Omdat er nood is aan concrete voorbeelden in Vlaanderen zet Kamp C hier sterk op in met het project ‘t Centrum. Binnen dit project gaan wij het eerste circulaire bedrijfsgebouw van Vlaanderen aanbesteden. Op vrijdag 30 november publiceren* we hiervoor onze selectieleidraad via het e-tendering platform. Deze leidraad is bedoeld om 3 consortia van bouwbedrijven te selecteren waarmee wij het gunningstraject van de aanbesteding ingaan. Dit gunningstraject zal dan uiteindelijk beslissen welk consortium de uiteindelijke opdracht gegund krijgt.

 2. Lees meer over "Circular Retrofit Lab: eerste circulair renovatieproject in België"

  28 november 2018

  Circular Retrofit Lab: eerste circulair renovatieproject in België

  Demonteerbare wanden, afwerkingspanelen met velcro en tweedehands bouwmaterialen, bij de renovatie van acht studentenkoten pasten de Vrije Universiteit Brussel en VIBE een indrukwekkende reeks van circulaire bouwoplossingen toe.

Meer nieuws

Sluiten