Door COVID-19 zijn volgende maatregelen tot nader order van kracht: De publiekswerking van Kamp C gaat niet door: infoloket, bouwadviezen op Kamp C, externe bouwadviezen in de gemeenten, rondleidingen (Expo C) en workshops georganiseerd door Kamp C worden afgelast. De administratie van het Conferentiecentrum De Basis blijft bereikbaar, echter worden verhuringen geannuleerd tot 5/04. Hou onze online agenda in de gaten voor updates per activiteit https://www.kampc.be/agenda/alle-agenda-items.

Webinar over duurzaam beton voor aannemers, betonproducenten en studiebureaus

Webinar over duurzaam beton voor aannemers, betonproducenten en studiebureaus

Over deze webinar

Deze webinar vervangt de geplande workshop op hetzelfde moment omwille van preventieve maatregelen n.a.v. COVID-19.

Neem deel aan de webinar op 27 maart om 13.30u via deze link

URBCON wil de hoge primaire materiaalconsumptie en CO2-uitstoot van de bouwsector verminderen door het gebruik van bijproducten als alternatief voor primaire grondstoffen bij de productie van beton. Om de URBCON-technologie op grotere schaal te implementeren en de sector bekend te maken met de voordelen ervan, worden er drie demoprojecten gebouwd, waarvan één in Gent.

Tijdens de webinar van 27 maart 2020 presenteren URBCON-partners het project en de gebruikte technologie. Specifiek voor het demoproject in Gent zal meer info gegeven worden over het type aanbesteding en de manier van werken.

Praktisch

Deelname is gratis en je hoeft je niet in te schrijven op voorhand. Je kunt deelnemen via deze link https://zoom.us/j/783941545

Of je kunt ook inbellen via +32 2 588 4188, +32 1579 5132 of +32 2 290 9360.

Andere internationale nummers vind je hier

Programma:

13.30u   Welkom door Sofie Bracke, schepen van Economie, Handel, Sport en Haven - Voorstelling panelleden

13.40u   Introductie van het URBCON project + Q&A

14.05u   Voorstelling van de URBCON technologie + Q&A

14.30u   Aankondiging van aanbesteding en stappenplan + Q&A

15.00u   Algemene vragenronde

Deel met anderen

Agenda

 1. Lees meer over "Co-creatiesessie Bouwen aan een circulaire Kempen"

  11 februari 2020

  Co-creatiesessie Bouwen aan een circulaire Kempen

  Ben je een kmo actief in de bouwsector? Ben je getriggerd door zaken als veranderingsgericht bouwen, product-als-een-dienst, gebouwen als materialendepot, hergebruik van bouwmaterialen, ...? Weet je nog niet hoe dit in de praktijk te brengen en hoe je er naast circulaire impact ook economische waarde mee kan genereren voor je bedrijf? Of is het niet evident om je eerste ideeën over circulair bouwen te vertalen naar een implementeerbaar model?Dan brengt het project “Bouwen aan een circulaire Kempen” raad! In februari start het derde co-creatietraject waarin kmo’s in de Kempense/Vlaamse bouwsector ondersteuning krijgen bij het realiseren van circulaire bedrijfsmodelinnovatie.

  Wat mag je verwachten?

  • Sessie 1 (11 februari 2020): Circulair bouwen - wat betekent dit concreet voor jou? In deze eerste sessie doe je inspiratie op over succesvolle circulaire businessmodellen en identificeer je de eerste opportuniteiten voor circulaire waardecreatie in jouw bedrijf.
  • Sessie 2 (10 maart 2020): Circulair bedrijfsmodel. In de tweede sessie zet je de eerste stappen in de ontwikkeling van jouw circulair businessmodel. Welke klantensegmenten wil je bereiken, waar hebben zij nood aan, wat is een mogelijke waardepropositie, welke inkomstenstromen genereer je met dit nieuwe model, …?
  • Sessie 3 (31 maart 2020, dit gaat door als webinar): Circulair word je niet alleen. In de derde sessie wordt het ecosysteem waarbinnen je opereert in kaart gebracht en identificeer je de partners die nodig zijn om jouw circulair businessmodel uit te bouwen. We hebben ook oog voor concrete vragen en knelpunten die in de loop van het traject naar boven komen en proberen hier in deze laatste sessie antwoorden op te bieden.

  Ervaren coaches van Kamp C, Möbius en VITO staan klaar om je hierbij te helpen, tijdens de drie co-creatie sessies en tussendoor.

  Voor wie ?

  • Voor alle Vlaamse kmo's actief in de bouwsector (bouwschil, inrichting, bouwtechnologie, ...)
  • Je kan als bedrijf afzonderlijk deelnemen, of samen met partners die je al van tevoren hebt geïdentificeerd. 

  Praktisch

  • De drie sessies gaan telkens door in de voormiddag, incl. welkomstkoffie en netwerklunch.
  • De eerste sessie start met een inspiratieontbijt waar ook andere kmo's vrijblijvend kunnen aan deelnemen.
  • Locatie: KAVA Congres Centrum - Consciencestraat 41 - 2018 Antwerpen.
  • Deelname is gratis*.
  • Om kwalitatieve ondersteuning te kunnen garanderen is het aantal plaatsenvoor de co-creatiesessies beperkt tot 10 deelnemers. 

  * voor ondernemingen die de drie laatste belastingjaren nog geen €200.000 de-minimissteun ontvangen hebben.

 2. Lees meer over "Extern bouwadvies: Kapellen"

  6 april 2020

  Extern bouwadvies: Kapellen

  Bouw of verbouwplannen? Vraag gratis en onafhankelijk advies bij jou in de buurt. Op maandag 6 april verwelkomt onze adviseur jou in het AC, vergaderzaal Mastenbos van Kapellen. 

Volledige agenda

Nieuws

 1. Lees meer over "Tips voor een gezond verlucht huis bij thuiswerken"

  19 maart 2020

  Tips voor een gezond verlucht huis bij thuiswerken

  Met de verstrengde maatregelen om het coronavirus te bestrijden zijn we nu massaal aan het thuiswerken. Het is toch belangrijk om regelmatig te verluchten. We geven enkele tips.

 2. Lees meer over "Zonnige Kempen renoveert woning in co-creatie met bewoners"

  18 maart 2020

  Zonnige Kempen renoveert woning in co-creatie met bewoners

  Eind maart start sociale huisvestingsmaatschappij Zonnige Kempen met de werken aan de demowoning in Vinkenhof in Berlaar. De woning werd gebouwd in de jaren zeventig met beperkte isolatie en zonder ventilatie. Binnen het project EnergieNeutraal Levensloopbesteding Bouwen (ENLEB) zal deze woning met steun van Europa gerenoveerd worden tot een lage-energiewoning. De inwoners van de wijk werden nauw betrokken om de geplande renovatiewerken te optimaliseren en de klachten en hinder te beperken.

Meer nieuws

Sluiten