Coronadienstverlening: De bouwadviezen, ook de bouwadviezen in de gemeenten, zullen digitaal doorgaan (telefonisch, via mail, Skype…). Wij staan klaar voor jouw bouwvragen via mail bouwadvies@kampc.be of telefoon 014/27 96 50. Het Conferentiecentrum de Basis en het Infocentrum zijn gesloten maar blijven telefonisch en via mail bereikbaar. Activiteiten, evenementen of rondleidingen zijn jammer genoeg niet meer mogelijk. Deze maatregelen gelden tot 31/01/2021. Wij gaan er even tussenuit van 19/12/2020 tot 5/01/2021. Dan staan wij weer fris en enthousiast klaar voor jou. Prettige kerstdagen en een geweldig nieuwjaar!

Publieke gebouwen energetisch renoveren via een Energie Prestatie Contract met burgerparticipatie

Maak jij deel uit van een energiecoöperatie of burgerinitiatief? Dan is deze webinar iets voor jou!

Publieke organisaties kiezen steeds vaker voor Energie Prestatie Contracten (EPC) om hun publieke gebouwen energetisch te renoveren. Maar hoe bereid je je als (kleine) energiecoöperatie voor op zo'n aanbestedingsproces? Hoe bereken je de total cost of ownership en maak je een measurement & verification plan op? En als je de opdracht hebt binnengehaald, hoe verloopt het verdere traject?
Het Vlaams EnergieBedrijf (VEB) en het Europees project RHEDCOOP slaan de handen in elkaar om deze en andere vragen te beantwoorden. Op dinsdag 29 september nemen Lieven Colardyn en Elise Steyaert van het VEB jullie mee naar een nieuw soort overheidsopdrachten: energetisch renoveren met prestatiegarantie. Aan de hand van een interactieve case study ontleden we samen een recent EPC-project en passen we dit toe op het perspectief van energiecoöperaties.
Wat? We leren wat energiecoöperaties moeten kennen en kunnen om in te tekenen op een EPC-bestek, het binnen te halen en het uit te voeren.
Voor wie? Energiecoöperaties, lokale burgerinitiatieven en geïnteresseerden uit Vlaanderen en Nederland. Stuur deze uitnodiging zeker ook door naar uw geïnteresseerde contacten.
Wanneer? dinsdag 29 september, 09.20u tot 12u
Waar? Online
partners webinar rhedcoop.JPG

Deel met anderen

Agenda

 1. Lees meer over "Digitaal slotevent Shine"

  4 december 2020

  Digitaal slotevent Shine

  Kan een wijkaanpak het verschil maken om burgers te overtuigen om hun woning energiezuinig te renoveren? Dat is de hamvraag van het wijkrenovatieproject SHINE.

 2. Lees meer over "Bouwadvies in jouw gemeente: Kalmthout - gaat digitaal door"

  7 december 2020

  Bouwadvies in jouw gemeente: Kalmthout - gaat digitaal door

  UPDATE! Dit bouwadvies zal niet plaatsvinden in Kalmthout door de coronamaatregelen maar zal digitaal doorgaan. 

Volledige agenda

Nieuws

 1. Lees meer over "Verbeter de EPC-score van jouw woning met de nieuwe online tool"

  26 november 2020

  Verbeter de EPC-score van jouw woning met de nieuwe online tool

  In Vlaanderen heeft een gemiddelde woning energielabel D, 390 kWh/(m² jaar). Het Vlaams Energieagentschap ontwikkelde een online tool waarmee je het energielabel van jouw woning kunt inschatten en vergelijken met andere woningen in Vlaanderen. Doe de test en ontdek hoe je jouw woning energetisch kunt verbeteren tot energielabel A, de Vlaamse doelstelling tegen 2050. Geert Flipts van het Vlaams Energieagentschap en Anne Goidts van Kamp C lichten toe.

 2. Lees meer over "Helpt een wijkaanpak om woningen energiezuinig te renoveren?"

  25 november 2020

  Helpt een wijkaanpak om woningen energiezuinig te renoveren?

  Kan een wijkaanpak het verschil maken om burgers te overtuigen om hun woning energiezuinig te renoveren? Dat is de hamvraag van het wijkrenovatieproject SHINE. Sinds 2016 rolden we tal van acties uit met een ‘bottom-up’ benadering: zoals het opleiden van vrijwillige energiemeesters met tips en tricks om energie te besparen, het uitvoeren van wijkrenovatieprojecten, het inschakelen van renovatiecoaches om burgers te ondersteunen bij doorgedreven renovaties …

Meer nieuws

Sluiten