Update coronamaatregelen: de bouwadviezen, ook de bouwadviezen in de gemeenten, zullen digitaal doorgaan (telefonisch, via mail, Skype…). Contacteer ons voor een bouwadvies via T 014/27 96 50 of bouwadvies@kampc.be. Het Conferentiecentrum de Basis en het Infocentrum zijn gesloten door de verstrengde coronamaatregelen. Activiteiten, evenementen of rondleidingen zijn dus niet meer mogelijk tot nader bericht.

Publieke gebouwen energetisch renoveren via een Energie Prestatie Contract met burgerparticipatie

Maak jij deel uit van een energiecoöperatie of burgerinitiatief? Dan is deze webinar iets voor jou!

Publieke organisaties kiezen steeds vaker voor Energie Prestatie Contracten (EPC) om hun publieke gebouwen energetisch te renoveren. Maar hoe bereid je je als (kleine) energiecoöperatie voor op zo'n aanbestedingsproces? Hoe bereken je de total cost of ownership en maak je een measurement & verification plan op? En als je de opdracht hebt binnengehaald, hoe verloopt het verdere traject?
Het Vlaams EnergieBedrijf (VEB) en het Europees project RHEDCOOP slaan de handen in elkaar om deze en andere vragen te beantwoorden. Op dinsdag 29 september nemen Lieven Colardyn en Elise Steyaert van het VEB jullie mee naar een nieuw soort overheidsopdrachten: energetisch renoveren met prestatiegarantie. Aan de hand van een interactieve case study ontleden we samen een recent EPC-project en passen we dit toe op het perspectief van energiecoöperaties.
Wat? We leren wat energiecoöperaties moeten kennen en kunnen om in te tekenen op een EPC-bestek, het binnen te halen en het uit te voeren.
Voor wie? Energiecoöperaties, lokale burgerinitiatieven en geïnteresseerden uit Vlaanderen en Nederland. Stuur deze uitnodiging zeker ook door naar uw geïnteresseerde contacten.
Wanneer? dinsdag 29 september, 09.20u tot 12u
Waar? Online
partners webinar rhedcoop.JPG

Deel met anderen

Agenda

 1. Lees meer over "Bouwadvies in jouw gemeente: Hoogstraten - gaat digitaal door"

  14 november 2020

  Bouwadvies in jouw gemeente: Hoogstraten - gaat digitaal door

  UPDATE! Dit bouwadvies zal niet plaatsvinden in Hoogstraten door de coronamaatregelen maar zal digitaal doorgaan. Als je al een afspraak had, zullen wij je contacteren. Als je een bouwvraag hebt of een afspraak wilt voor een digitaal bouwadvies kun je mailen naar bouwadvies@kampc.be.

 2. Lees meer over "Bouwadvies in jouw gemeente: Hove - gaat digitaal door"

  16 november 2020

  Bouwadvies in jouw gemeente: Hove - gaat digitaal door

  UPDATE! Dit bouwadvies zal niet plaatsvinden in Hove door de coronamaatregelen maar zal digitaal doorgaan. Als je al een afspraak had, zullen wij je contacteren. Als je een bouwvraag hebt of een afspraak wilt voor een digitaal bouwadvies kun je mailen naar bouwadvies@kampc.be.

Volledige agenda

Nieuws

 1. Lees meer over "Zo ziet een duurzame koelkast eruit"

  27 oktober 2020

  Zo ziet een duurzame koelkast eruit

  Hoe is de ideale koelkast georganiseerd? Welke voedingsmiddelen zet je het best bovenaan en onderaan? De algemene regel is: wat het snelst bederft, moet op de koudste plek. Deze plek is op de onderste plank boven de groentelade. En hoe bespaar je op koelen en vriezen?

 2. Lees meer over "Regeerakkoord voorziet verlaging van btw-tarief voor sloop en heropbouw naar 6%"

  22 oktober 2020

  Regeerakkoord voorziet verlaging van btw-tarief voor sloop en heropbouw naar 6%

  Een huis slopen en heropbouwen zal binnenkort aan 6% btw kunnen gebeuren, dit voorziet het nieuwe regeerakkoord.

Meer nieuws

Sluiten