Infosessie Houtskeletbouw

Houtskeletbouw is de ideale bouwwijze voor lage-energiegebouwen en passiefhuizen en biedt uitstekende mogelijkheden voor dikke isolatiesystemen. 

De bouwmethode maakt voor een groot deel gebruik van hernieuwbare grondstoffen. Er is weinig energie nodig voor de productie van bouwmaterialen en voor het bouwproces zelf.

Houtskeletbouw is tevens een droge bouwwijze. Zowel bij de productie van de bouwmaterialen als tijdens de bouwfase wordt bijna geen water gebruikt, een steeds schaarser goed. Er zijn geen maandenlange droogtijden nodig.

Toch zijn er een aantal belangrijke aandachtspunten die je niet uit het oog mag verliezen. Als ontwerper en voorschrijver moeten architecten de aangepaste details voorzien en kiezen voor de meest geschikte houtsoorten. Een goed ontwerp staat of valt bij een correcte uitvoering.

Aanmelden

Sorry, de inschrijvingsperiode is voorbij.

Prijzen

Ticket Prijs
Infosessie houtskeletbouw € 5,00

Deel met anderen

Agenda

 1. Lees meer over "Extern bouwadvies: Hoogstraten"

  24 november 2018

  Extern bouwadvies: Hoogstraten

  Bouw of verbouwplannen? Vraag gratis en onafhankelijk advies bij jou in de buurt. Op zaterdag 24 november verwelkomt onze adviseur jou in het gemeentehuis van Hoogstraten. 

 2. Lees meer over "Extern bouwadvies: Schoten"

  3 december 2018

  Extern bouwadvies: Schoten

  Bouw of verbouwplannen? Vraag gratis en onafhankelijk advies bij jou in de buurt. Op maandag 3 december verwelkomt onze adviseur jou in het gemeentehuis van Schoten. 

Volledige agenda

Nieuws

 1. Lees meer over "RHEDCOOP: renovatie en hernieuwbare energiediensten via coöperaties"

  14 november 2018

  RHEDCOOP: renovatie en hernieuwbare energiediensten via coöperaties

  RHEDCOOP, is wel beter bekend als het project “Renovatie en Hernieuwbare EnergieDiensten via COOPeraties”. Vijftien partners uit Vlaanderen en Nederland slaan de handen in elkaar om sneller meer woningen energetisch te renoveren en te voorzien van hernieuwbare energie. Kamp C focust extra op kwetsbare doelgroepen zoals sociale huurders.

 2. Lees meer over "“Circulaire gebiedsontwikkeling kan bedrijven een fikse besparing opleveren”"

  14 november 2018

  “Circulaire gebiedsontwikkeling kan bedrijven een fikse besparing opleveren”

  “Richt bedrijventerreinen zo in dat bedrijven elkaars reststromen kunnen gebruiken”, stelt Peter-Paul van den Berg, directeur van Kamp C. Het afval van bedrijf A wordt dan de grondstof van bedrijf B. “Met circulaire gebiedsontwikkeling verminderen bedrijven hun transportbewegingen aanzienlijk en dat levert hen een fikse besparing op.”

Meer nieuws

Sluiten