Infosessie Houtskeletbouw

Houtskeletbouw is de ideale bouwwijze voor lage-energiegebouwen en passiefhuizen en biedt uitstekende mogelijkheden voor dikke isolatiesystemen. 

De bouwmethode maakt voor een groot deel gebruik van hernieuwbare grondstoffen. Er is weinig energie nodig voor de productie van bouwmaterialen en voor het bouwproces zelf.

Houtskeletbouw is tevens een droge bouwwijze. Zowel bij de productie van de bouwmaterialen als tijdens de bouwfase wordt bijna geen water gebruikt, een steeds schaarser goed. Er zijn geen maandenlange droogtijden nodig.

Toch zijn er een aantal belangrijke aandachtspunten die je niet uit het oog mag verliezen. Als ontwerper en voorschrijver moeten architecten de aangepaste details voorzien en kiezen voor de meest geschikte houtsoorten. Een goed ontwerp staat of valt bij een correcte uitvoering.

Aanmelden

Sorry, de inschrijvingsperiode is voorbij.

Prijzen

Ticket Prijs
Infosessie houtskeletbouw € 5,00

Deel met anderen

Agenda

 1. Lees meer over "Co-creatie sessie Bouwen aan een circulaire Kempen"

  3 april 2019

  Co-creatie sessie Bouwen aan een circulaire Kempen

  Ben je een KMO actief in de bouwsector? Ben je getriggerd door veranderingsgericht bouwen, product-als-een-dienst, gebouwen als materialendepot, hergebruik van bouwmaterialen, ...? Maar weet je nog niet helemaal hoe je hier zelf mee aan de slag kan en waarde mee kan creëren? Of is het niet evident om de eerste, ruwe ideeën over circulair bouwen binnen jouw bedrijf om te zetten in een uitgewerkt model?

  Dan brengt het project Bouwen aan een circulaire Kempen raad! In april start het eerste co-creatie traject waarin KMO’s in de Kempense/Vlaamse bouwsector ondersteuning krijgen bij het realiseren van circulaire bedrijfsmodel innovatie.

  Wat mag je verwachten?

  • Sessie 1 (3 april 2019): Circulair bouwen -  wat kan het voor jou concreet betekenen? In deze eerste sessie doe je inspiratie op over succesvolle circulaire businessmodellen en identificeer je de eerste opportuniteiten voor jouw bedrijf. Een bouwheer (Antwerp Management School), een architect (A-tract) en een producent (nog te bevestigen) vertellen over hoe zij experimenteren met nieuwe circulaire modellen.
  • Sessie 2 (9 mei 2019): Circulair word je niet alleen. In de tweede sessie wordt het ecosysteem waarbinnen je opereert in kaart gebracht en identificeer je  de partners die nodig zijn om jouw circulair businessmodel uit te bouwen.
  • Sessie 3 (20 juni 2019): In de laatste sessie co-creëer je met partners jouw circulair businessmodel. Welke klantensegmenten wil je bereiken, wat is de waardepropositie, welke middelen heb je nodig, welke inkomstenstromen genereer je met dit nieuwe model, ...

  Ervaren coaches van Kamp C, Möbius en VITO staan klaar om je hierbij te helpen, tijdens de drie co-creatie sessies en tussendoor.

  De 3 sessies van het eerste co-creatie traject zijn ondertussen volzet. Je kan je hier inschrijven voor het 2de traject met sessies op 27/08, 12/09 en 1/10. 

  Voor wie ?

  • Voor alle Vlaamse KMO’s actief in de bouwsector (bouwschil, inrichting, bouwtechnologie, ...)
  • Je kan als bedrijf alleen deelnemen, of samen met partners die je al van tevoren hebt geïdentificeerd. 

  Praktisch

  • De drie sessies gaan telkens door in de voormiddag, incl. welkomstkoffie en netwerklunch.
  • De eerste sessie start met een inspiratie ontbijt waar ook andere KMO’s vrijblijvend kunnen aan deelnemen.
  • Locatie: Infocentrum Kamp C - Britselaan 20 te 2260 Westerlo.
  • Deelname is gratis*.
  • Om voldoende kwaliteit te kunnen garanderen is het aantal plaatsen voor de co-creatiesessies beperkt. 

  * voor ondernemingen die de drie laatste belastingjaren nog geen €200.000 de-minimissteun ontvangen hebben.

   

 2. Lees meer over "Durfdag: uitstap"

  25 mei 2019

  Durfdag: uitstap

  Op 25 mei nodigen we alle deelnemers van de droom-durf-doereeks uit voor een inspirerende uitstap naar Gent. Welke rol wil je zelf spelen in de energietransitie? Ontdek twee mooie projecten: Dampoortwijk in Gent, een experiment, waar de bewoners samen met EnerGent hun energie opwekken en beheren. Cohousing Kerselaar, waar ze een duurzame oplossing zochten voor hun energie. Er rijdt een bus vanuit Kamp C in Westerlo en Berchem station. Wil je erbij zijn? Schrijf je dan snel in.

  Buurzame Stroom is een uniek project van Energent dat van Dampoort en Sint-Amandsberg een groene energiewijk wil maken voor iedereen.

  In co-housing project Kerselaar krijgen we een rondgang met toelichting over het technisch gedeelte (een gedeeld warmtenet), het sociale aspect en de praktische werking.

  Deelname is gratis.

Volledige agenda

Nieuws

 1. Lees meer over "De 5 duurzaamheidsuitdagingen voor woningcorporaties"

  17 mei 2019

  De 5 duurzaamheidsuitdagingen voor woningcorporaties

  Als gevolg van de klimaatovereenkomsten staan woningcorporaties de komende jaren voor grote uitdagingen om hun woningvoorraad voor 2050 te verduurzamen. De huidige renovatie oplossingen zoals Nul op de Meter en andere initiatieven zijn veel te duur en kunnen de benodigde capaciteit niet aan. Dat maakt de overgang bijna onmogelijk. Toch moeten ze hun huurders goede en betaalbare huizen kunnen blijven aanbieden. Huizen die CO2-neutraal zijn. Wat zijn de uitdagingen waar woningcorporaties mee worstelen en wat zijn de oplossingen voor het probleem?

 2. Lees meer over "Circulaire businessmodellen: product als dienst"

  17 mei 2019

  Circulaire businessmodellen: product als dienst

  Circulaire businessmodellen moeten ervoor zorgen dat het voor producenten financieel-economisch aantrekkelijk wordt om hun producten zo duurzaam en circulair als mogelijk te maken. In de vorige blog zagen we dat het traditionele verkoopmodel van de lineaire economie ertoe leidt dat de levensduur van producten bewust wordt verkort waardoor deze veel te snel op de afvalberg terecht komen. Dat moet anders. Maar kan dat ook?

Meer nieuws

Sluiten