Expo C

Tentoonstelling duurzaam bouwen

Wil je meer weten over duurzaam bouwen of energievriendelijk wonen? Bezoek dan de interactieve tentoonstelling EXPO C. Je leert op ons domein  meer over bouwmaterialen en afval, energie, water en duurzaam ruimtegebruik. Onze tentoonstelling EXPO C is 750m² interessante weetjes, tips en tricks voor iedere bewuste (ver)bouwer en bewoner.

Rondleidingen

Je kunt Kamp C zowel individueel als in groep bezoeken. Vanaf 10 personen kan een gids je begeleiden. Tijdens deze rondleiding kom je te weten wat duurzaam bouwen en wonen juist betekent en hoe je dit thuis kunt toepassen. 

De tentoonstelling geeft je concrete tips van de meest simpele tot ingrijpende maatregelen om je woning energiezuiniger te maken. In en rond onze gebouwen toont onze gids je de verschillende duurzame technieken en materialen. Je komt ook meer te weten over de geschiedenis van het domein.

Individuele bezoekers kunnen EXPO C gratis bezoeken. Een rondleiding duurt ongeveer 1,5 uur en kost €4 per persoon op weekdagen en €5 per persoon op zaterdag.  

Voor scholen

Educatief aanbod

Ga naar project

Boek een rondleiding!

#educatiekampc

 • @KampC_be Renovatiewerken aan Huis van Bockstal in @2290Vorselaar gaan goed vooruit! Benieuwd naar het vervolg? Je kan de won… https://t.co/iDfpN3crLBGisteren, 15:51

 • @RVO_Duurzaam Overijssels #INTERREG-project #INDUZERO zorgt voor opschaling verduurzaming woningen in de Noordzee Regio… https://t.co/1LHu8Aili413 augustus 16:33

 • @KampC_be Benieuwd naar het verloop van het #cVPPproject? Bekijk dan zeker de nieuwsbrief https://t.co/WqH1zmmd2L!… https://t.co/RML2bgm0JL13 augustus 14:06

Over projecten

 1. Vlaams-Nederlands project demonstreert bijna-energieneutraal bouwen

  Huis Van Bockstal, een voormalige dokterswoning in Vorselaar, wordt omgevormd tot zes bijna-energieneutrale sociale wooneenheden. Het pand zal dienstdoen als demonstratiewoning, waar particulieren, lokale overheden en bouwprofessionals inzichten kunnen opdoen rond duurzaam bouwen.

  Lees verder...
 2. Rotor DC redt waardevolle bouwmaterialen van de sloophamer

  Wanneer in België een karaktervol kantoorgebouw wordt afgebroken, is ontmantelingsbedrijf Rotor DC er als de kippen bij. “Wij redden hoogwaardige bouwmaterialen van de schroothoop en geven ze een nieuw leven op de tweedehandsmarkt.”

  Lees verder...
 3. Ervaringsuitwisseling thermografie: lessons learned

  Op 8 mei 2017 vond in Maastricht een uitwisseling plaats tussen de See2Do! partners en experten en lokale partners over thermografie. Thermografie is een belangrijk aspect in het See2Do! project: DOEN door te ZIEN. Thermografie, zowel vanuit de lucht, langs de weg (gevels) als in de woning, toont waar actie nodig is en kan een eerste aanzet zijn om de woning energetisch te gaan verbeteren.

  Lees verder...

Nieuws

 1. Bamboe als constructiemateriaal van de toekomst?

  Bamboe is niet alleen het favoriete voedsel van panda’s, maar ook een verrassend veelzijdig bouwmateriaal: robuust, duurzaam en bijna onbeperkt beschikbaar. Toch is bouwen met bamboe vandaag eerder uitzondering dan regel. Komt daar binnenkort verandering in?

  Lees verder...
 2. Hoe ver staan we met het Cradle to Cradleprincipe in België?

  De circulaire economie kreeg de afgelopen jaren veel aandacht door het werk van Ellen MacArthur. Zij onderzocht de transitie naar circulaire bedrijfsprocessen, gebaseerd op een gesloten kringloop van materialen. Het sluit aan bij de principes van Cradle to Cradle.

  Lees verder...
 3. Grensoverschrijdend project wil betoncirkel sluiten

  De vraag stijgt naar kwalitatieve betonproducten met een zo laag mogelijke milieu-impact. Een nieuw Interreg-project richt zich op de zuivere scheiding van de verschillende fracties van beton om hoogwaardige recyclage mogelijk te maken. De Vrije Universiteit Brussel heeft de leiding.

  Lees verder...