Expo C

Tentoonstelling duurzaam bouwen

Wil je meer weten over duurzaam bouwen of energievriendelijk wonen? Bezoek dan de interactieve tentoonstelling EXPO C. Je leert op ons domein  meer over bouwmaterialen en afval, energie, water en duurzaam ruimtegebruik. Onze tentoonstelling EXPO C is 750m² interessante weetjes, tips en tricks voor iedere bewuste (ver)bouwer en bewoner.

Rondleidingen

Je kunt Kamp C zowel individueel als in groep bezoeken. Vanaf 10 personen kan een gids je begeleiden. Tijdens deze rondleiding kom je te weten wat duurzaam bouwen en wonen juist betekent en hoe je dit thuis kunt toepassen. 

De tentoonstelling geeft je concrete tips van de meest simpele tot ingrijpende maatregelen om je woning energiezuiniger te maken. In en rond onze gebouwen toont onze gids je de verschillende duurzame technieken en materialen. Je komt ook meer te weten over de geschiedenis van het domein.

Individuele bezoekers kunnen EXPO C gratis bezoeken. Een rondleiding duurt ongeveer 1,5 uur en kost €4 per persoon op weekdagen en €5 per persoon op zaterdag.  

Voor scholen

Educatief aanbod

Ga naar project

Boek een rondleiding!

#educatiekampc

Over projecten

 1. Ervaringsuitwisseling thermografie: lessons learned

  Op 8 mei 2017 vond in Maastricht een uitwisseling plaats tussen de See2Do! partners en experten en lokale partners over thermografie. Thermografie is een belangrijk aspect in het See2Do! project: DOEN door te ZIEN. Thermografie, zowel vanuit de lucht, langs de weg (gevels) als in de woning, toont waar actie nodig is en kan een eerste aanzet zijn om de woning energetisch te gaan verbeteren.

  Lees verder...
 2. “De adviseur van Kamp C kwam langs op het juiste moment

  In het project See2Do! werken Vlaamse en Nederlandse partners samen om burgers en lokale overheden aan te zetten tot een energie-efficiënte gebouwrenovatie. Adviseur Piet Wielemans van Kamp C geeft advies aan koppels die hun huis willen renoveren. Wekelijks bezoekt hij huizen met onafhankelijk en neutraal bouwadvies: “Subsidies zullen alsmaar minderen en dan is onze ondersteuning in de vorm van bouwadvies belangrijk”.

  Lees verder...
 3. Mechelen renoveert

  In de komende jaren wordt zowel het dorpshuis van Hombeek (deelgemeente van Mechelen) als het kantoorgebouw van IGEMO (gelegen in de binnenstad) energiezuinig gerenoveerd. Beide projecten worden uitgevoerd met steun van Europa, binnen het INTERREG-project See2Do!.

  Lees verder...

Nieuws

 1. Energiemeester zkt gezin

  Wil je thuis energie besparen maar weet je niet hoe? Richt je tot een energiemeester in jouw buurt.

  Deze energieexperts staan klaar om jou te helpen.

  Lees verder...
 2. Europees project ENLEB goedgekeurd

  Het grensoverschrijdend Interreg VA programma Vlaanderen-Nederland heeft het ENLEB-project goedgekeurd. In ENLEB werken Vlaamse en Nederlandse partners samen aan de ontwikkeling van een integraal concept voor verduurzaming van woningen van particuliere eigenaars op basis van co-creatie, met de focus op zelfvoorzienendheid, zodat woningen energieneutraal blijven ook al verandert het energieprofiel van de bewoner.

  Lees verder...