De bouwadviezen, ook de bouwadviezen in de gemeenten, gaan digitaal door. De derde zaterdag van de maand kun je terecht op Kamp C voor een fysiek bouwadvies tussen 9u en 17u. Maak steeds een afspraak via mail bouwadvies@kampc.be of telefoon 014/27 96 50. Expo C krijgt een update en is momenteel gesloten.

Tools

Ga aan de slag met deze handige tools

Voor particulieren

Samen Duurzamer Wonen tool

De Samen Duurzamer Wonen Tool is de online enquête die je helpt naar een zuiniger huis. Door middel van een korte vragenlijst proberen wij voor jou inzichtelijk te maken welke energie-besparende en duurzame maatregelen voor jouw woning mogelijk interessant zijn.

Voor Belgie: be.samenduurzamerwonen.eu

Voor Nederland: nl.samenduurzamerwonen.be

Deze tool werd ontwikkeld in kader van het project ENLEB.

Samen Duurzamer Wonen (met baseline) - kleur - 300ppi

Mijn Warm Huis

Hoe warm is mijn huis? Hoe energiezuinig is jouw woning? Hoe kan het beter? Wat kost het en wat brengt het op?
Welke premies zijn er? Bekijk de mogelijkheden van jouw huis, ga AAN DE SLAG! Bereken je winsten en download het stappenplan. Deze tool werd ontwikkeld in kader van de projecten See2Do.

Infofiches

Wil je (zelf) aan de slag om je woning comfortabel en gezonder te maken? Bekijk in de online infofiches welke maatregelen jij kunt toepassen! Deze tool werd ontwikkeld in kader van het project See2DO en ENLEB.

Voor lokale besturen

Startersgids energiegemeenschappen

De Startersgids voor energiegemeenschappen: dit is een startersgids om samen energie op te wekken. Dit project werd ontwikkeld in het kader van het project cVPP.

Gewoontebreker

Hoe passen we ons wonen aan aan de uitdagingen die op ons afkomen zonder onze eigenheid en de vele troeven van het landelijk wonen te verliezen? En met welke gewoontes moeten we breken zodat ook in de toekomst kwalitatief wonen mogelijk blijft? Samen met de provincie Antwerpen en Kamp C buigen Malle, Nijlen, Wijnegem, Westerlo en WOONLABO (Stadsregio Turnhout) zich over deze en andere vragen.

Duurzaamheidsscreening gebouwen

We helpen bij een duurzaamheidsscreening van het lokaal patrimonium. Deze tool hebben we zelf ontwikkeld en kan je zelf invullen. Bij vragen helpt Kamp C je graag verder.

An - Jet - Drik

Voor professionelen

Draaiboek en Handleiding circulaire businessmodellen

Dit draaiboek geeft je enkele conctrete handvaten om een co-creatietraject op te zetten met bedrijven en ondernemers, om zo circulaire businessmodel innovatie te stimuleren. De bouw is een grootverbruiker van grondstoffen en energie, en veroorzaker van een enorme berg afval en zal dus de huidige lineaire manier van werken moeten doorbreken. Circulair bouwen is ondertussen al lang geen hobby meer van een paar bevlogen idealisten die de planeet willen redden. Architecten, aannemers of leveranciers van bouwsystemen die experimenteren met circulair bouwen, willen niet alleen hun milieuimpact verlagen. Ze gebruiken circulaire bouwoplossingen ook om beter op klantenwensen in te spelen, slimmer en sneller te bouwen, faalkosten te verlagen etc. Het handboek helpt professionelen op weg. Deze tools werden ontwikkeld in het kader van het project Bouwen aan een Circulaire Kempen.

Contactpersoon

Diana Grasso

Communicatieverantwoordelijke

#kampc

Sluiten