Alle bouwadviezen gaan digitaal door. Maak steeds een afspraak via de online reservatietool. Expo C krijgt een update en is momenteel gesloten. Vanaf 10 juni kun je online een rondleiding boeken in ‘t Centrum.

Exploded View Beyond Building

Het project

The Exploded View Beyond Building tijdens Dutch Design Week 2021

© Studio About.Today

The Exploded View Beyond Building werd bedacht en gemaakt door Biobased Creations. Het werd gebouwd uit een samenwerking van en onderzoek door bouwers, producenten, agrariërs, wetenschappers, designers, overheden, kennisinstituten, storytellers en kunstenaars die zijn verenigd in The Embassy of Circular & Biobased Building.

Samen werken ze aan nieuwe perspectieven voor duurzaam (circulair en biobased) bouwen en wonen; een circulaire leefomgeving. Ze doen onderzoek naar de mogelijkheden van nieuwe biobased materialen met een hoge design-kwaliteit en circulaire bouwmethoden zoals losmaakbaarheid en modulariteit. Ook bekijken ze hoe meer werelden, dan enkel alleen de bouwwereld, beïnvloed worden als er anders ontworpen en gebouwd gaat worden. Pascal Leboucq: “Want biobased bouwen aan je huis is het bouwen van een duurzame leefomgeving.”

Het huis is momenteel te bezoeken tijdens de Floriade 2022 in Almere. De Floriade is het prestigieuze internationale podium voor groene innovaties voor de leefomgeving van de toekomst. Eerder was de installatie te bekijken tijdens de Dutch Design Week 2021 in Eindhoven. Met beide evenementen heeft het reeds grote bekendheid verworven.

De expo-installatie zal te bezoeken zijn op Kamp C in 2023. Dat doet Kamp C niet alleen, maar met Vlaamse partners. Ben jij een bouwprofessioneel (aannemer, architect, producent,...) die werkt met bio-based en circulaire materialen en wil jij mee een Vlaamse invulling geven aan het project? Contacteer ons dan op info@kampc.be

Meer informatie over de iconische installatie vind je hier.

#explodedview

Nieuws

 1. Lees meer ...

  26 april 2022 om 15:30

  Duitse ambassadeur bezoekt Kamp C uit interesse voor 3D-printen in de bouw

  Vandaag bezocht de heer Martin Kotthaus, de ambassadeur van de Bondsrepubliek Duitsland in ons land, Kamp C. Net als Kamp C stimuleert de Duitse overheid de samenwerking tussen het bedrijfsleven en het onderwijs om innovaties in de bouw sneller ingang te doen vinden.

 2. Lees meer ...

  21 april 2022 om 11:23

  Droogte in de Kempen: klimaatbestendig bouwen

  Droge zomers maken meer en meer duidelijk dat water een kostbaar goed is. Ben je aan het bouwen of renoveren? Dat is hét moment om stil te staan bij duurzaam watergebruik. An De Vriendt, architect en adviseur duurzaam bouwen bij Kamp C, geeft raad.

 3. Lees meer ...

  4 april 2022 om 11:53

  Zo verlucht je woningen en klaslokalen optimaal

  Verluchten is heel belangrijk. Hoe verlucht je best je woning of je klaslokaal? En wat is het verschil tussen ventileren en verluchten? Kamp C legt uit.

Sluiten