't Centrum

Rondleiding in 't Centrum

Op Kamp C staat het meest circulaire kantoorgebouw van de Benelux: 't Centrum. Dit innovatief gebouw is de katalysator voor circulair bouwen in Vlaanderen en daarbuiten. 

Door een brede kijk op circulair bouwen aan te reiken en zelf het eerste circulaire gebouw neer te zetten, wil Kamp C die innovatieve en duurzame manier van bouwen in Vlaanderen van de grond krijgen. Het pilootproject rond ‘t Centrum verschaft inzichten in de obstakels en oplossingen. Zo versnellen we de broodnodige circulaire transitie in de bouwsector.

Jij kunt het gebouw ontdekken en inspiratie opdoen tijdens een bezoek! Tijdens de rondleiding in en rond het ‘t Centrum met één van onze gidsen, zal je van A tot Z te weten komen hoe dit project van start gegaan is, welke pijlers belangrijk zijn als je circulair wil gaan bouwen, welke circulaire materialen gebruikt zijn in het gebouw, welke technieken geïntegreerd werden en nog veel meer.

voor en zijgevel 't Centrum Compagnie Fotografie

Praktisch

Vanaf 1 januari 2024 kunnen groepen (scholen, bedrijven, ...) op dinsdag, woensdag en donderdag een rondleiding reserveren voor een bezoek aan ’t Centrum  via onze online reservatietool. 

Per groep kunnen max. 15 deelnemers zich inschrijven en er kunnen maximum 2 groepen gelijktijdig rondgeleid worden. De kostprijs bedraagt  €200 per groep. Betalen kan via een link die je zal terugvinden in de bevestigingsmail. De betaling dient een week voor het bezoek in orde te zijn. 

Naast de bezoeken voorzien we nog enkele andere formules om aan ieders noden tegemoet te kunnen komen: 

 • een uur advies van één van onze adviseurs vol tips en hulp om jouw omgeving ook circulair en toekomstgericht te (ver-)bouwen; €180 per uur 

 • een bezoek op maat waarbij je meerdere van onze gebouwen of tentoonstellingen bezoekt of waarbij je je bezoek koppelt aan een eigen event, catering of zaalverhuur; neem contact op via rondleidingen@kampc.be 

Wens je je in te schrijven voor één van deze laatste opties of ben je op zoek naar meer info? Of wil je voor of na het bezoek aan ’t Centrum catering regelen? Mail dan naar rondleidingen@kampc.be of contacteer ons via 014 27 96 50.

Opgelet: Kom je met de auto? Parkeren kan op de voorziene parkings aan de achterzijde van De Basis en 't Centrum. Gelieve niet op de bermen te parkeren.

Studenten en scholieren 

Studenten en scholieren zijn ook van harte welkom voor een rondleiding in ‘t Centrum. Ze kunnen gratis een rondleiding volgen aan de hand van een zelfgidsbrochure. Indien ons Infocentrum beschikbaar is, kan er ’s middags gegeten worden. Studenten dienen zelf hun lunchpakket mee te nemen. Water kan voorzien worden.

Expo INDU-ZERO en CBCI

Je kan op dinsdag, woensdag of donderdag een bezoek plannen aan de expo's INDU-ZERO en CBCI via de online reservatietool. Het is ook mogelijk om bij je bezoek aan ’t Centrum een bezoek aan de expo’s van CBCI en INDU-ZERO aan te vragen.

Tijdens schoolvakanties gaan er geen rondleidingen door.

Routebeschrijving 't Centrum

routebeschrijving 't Centrum

Scholenwerking

Kom je lesmateriaal over de Europese Unie afhalen bij Kamp C

Bereikbaarheid

Klik hier

Kamp C beschikt over een cafetaria voor max. 60 personen. Hier kunnen studenten hun lunchpakket opeten. Hier wordt geen drank of eten verkocht.

Deze actie draagt bij aan de provinciale klimaatdoelstellingen van de provincie Antwerpen gebundeld in Plan Vandaag www.planvandaag.be.

SD2 tekst

Foto's: 't Centrum

Gratis met de klas naar Kamp C? Dat kan met een MOS-pas. Klik hier voor meer informatie.

#educatiekampc

Over projecten

 1. Lees verder...

  12 april 2023 om 15:00

  The Exploded View: een revolutionaire samenwerking tussen bouw en landbouw

  In de landbouw bestaan er al heel wat biobased materialen, maar ze worden nog niet allemaal gebruikt op bouwwerven. Wist je bijvoorbeeld al dat je met grasvezel kunt isoleren? Of dat je keukenkastjes kan maken van paprikastelen? Stof tot nadenken dus voor landbouwers en bouwprofessionals over hoe ze de handen in elkaar kunnen slaan voor het huis van de toekomst.

 2. Lees verder...

  22 december 2022 om 13:10

  Voortaan één digitaal woon- en energieloket voor alle inwoners van de Kempen

  Alle Kempense steden en gemeenten bundelen hun informatie en hun ondersteuningsaanbod over wonen, energie en duurzaam bouwen of verbouwen voortaan op één overzichtelijke website: www.duurzaamwonen.be. Het digitale loket is een initiatief van Kamp C (het provinciaal centrum voor duurzaamheid en innovatie in de bouw), IOK (de intercommunale ontwikkelingsmaatschappij voor de Kempen), RiT (regio in transitie) en de Kempense energiehuizen. Het online platform biedt de gebruikers niet alleen objectieve informatie op maat van iedere stad of gemeente, ze kunnen online ook vragen stellen die door de medewerkers worden beantwoord. Het initiatief is in Vlaanderen enig in zijn soort.

 3. Lees verder...

  22 november 2022 om 11:14

  Lierse houtbouwer zal Exploded View opbouwen op Kamp C

  Vanaf maart wordt The Exploded View Beyond Building opgebouwd op Kamp C. SIDATI, een houtbouwer uit Lier, heeft de demowoning uit biobased materialen mee gedemonteerd in Almere en zal het gebouw weer opbouwen op Kamp C in 2023. Ze werken voor de eerste keer mee aan een project dat honderd procent circulair is. We spraken met zaakvoerder Claire Dewispelaere en David Siebens.

Nieuws

 1. Lees verder...

  12 april 2023 om 15:00

  The Exploded View: een revolutionaire samenwerking tussen bouw en landbouw

  In de landbouw bestaan er al heel wat biobased materialen, maar ze worden nog niet allemaal gebruikt op bouwwerven. Wist je bijvoorbeeld al dat je met grasvezel kunt isoleren? Of dat je keukenkastjes kan maken van paprikastelen? Stof tot nadenken dus voor landbouwers en bouwprofessionals over hoe ze de handen in elkaar kunnen slaan voor het huis van de toekomst.

 2. Lees verder...

  15 maart 2023 om 08:36

  Binnenkort opent The Exploded View op Kamp C

  Op 13 maart kon de pers op Kamp C in Westerlo kennismaken met The Exploded View Beyond Building, een tentoonstelling in de vorm van een levensgroot huis. Samen met lokale partners geeft Kamp C met deze demonstratiewoning een frisse kijk op alles wat duurzaam bouwen is: creatief, modern, en zelfs vóór de afwerking al indrukwekkend.

 3. Lees verder...

  19 januari 2023 om 09:56

  Sluit je aan bij het netwerk van Kamp C: word gids / storyteller

  Ben jij gebeten door biobased en circulair bouwen? Sluit je dan aan bij het netwerk van Kamp C. Word gids/storyteller bij Kamp C en vertel het verhaal aan onze bezoekers. Onze duurzaamheidsexperten ontvangen je met open armen en delen graag hun kennis en contacten met jou. Zo sta jij al een stap dichter bij biobased en circulair bouwen.

Sluiten