Rondleidingen bij de 3D-printer

Verken de toekomst van bouwen met 3D-betonprinten op Kamp C

Welkom op Kamp C, het centrum van innovatie en duurzaamheid in de bouwsector. Op onze site verleggen wij samen met Thomas More de grenzen van traditionele bouwmethodes met onze geavanceerde 3D-betonprinttechnologie. Het initiatief speelt een belangrijke rol in de ontwikkeling van duurzame bouwtechnieken die het potentieel hebben om zowel materiaalverspilling als bouwtijd te verminderen.  

025_3DPrinterThomasMore

Kansen en uitdagingen van 3D-printen in de bouwsector

3D-betonprinten biedt ons heel wat mogelijkheden om complexe en gepersonaliseerde ontwerpen te realiseren die met traditionele methoden niet mogelijk zien. Dit zet de deur open voor creatieve ontwerpen. Denk hierbij maar aan alles wat moeilijk gestandaardiseerd geproduceerd kan worden, zoals herstellingen aan historische gebouwen, dijktrappen, kunstwerken, enzovoort. Dankzij de 3D-betonprinter kunnen ook we heel wat noden in de maatschappij invullen, zoals bijvoorbeeld ondersteuningen om drempels op straat rolstoeltoegankelijk te maken.

Anderzijds is het gebruik van beton ook niet zonder nadelen en daar moeten we rekening mee houden. De productie van cement, een ingrediënt van beton, stoot veel CO2 uit. Op Kamp C experimenteren we daarom met nieuwe printmengsels die minder cement bevatten, en zoeken we naar alternatieven zonder cement. We zoeken hiervoor actief naar partners om dit samen te ontwikkelen.

Ons doel is om de 3D-printtechnologie toegankelijk te maken voor professionals en studenten, hen op te leiden in deze nieuwe techniek en de markt klaar te maken voor deze innovatieve aanpak.

Boek je rondleiding vandaag!

Ervaar zelf de revolutionaire mogelijkheden van 3D-betonprinten door een rondleiding te boeken op Kamp C. Tijdens deze tour krijg je een unieke kijk achter de schermen van het 3D-printen door experts van Thomas More.

Oproep: wil je zelf een prototype laten printen? Vermeld dit zeker bij de rondleiding, of stuur een mail naar info@kampc.be!

Praktisch

Per groep kunnen max. 15 deelnemers zich inschrijven. De kostprijs bedraagt €200 per groep en de rondleiding duurt ongeveer 1 uur. Betalen kan via een link die je zal terugvinden in de bevestigingsmail. De betaling dient een week voor het bezoek in orde te zijn. De rondleiding start in het gebouw ’t Centrum met een korte presentatie, waarna je langs een echt 3D-geprint huis verder zal wandelen naar de 3D-printer.

De volgende momenten zijn te reserveren voor een rondleiding:        

  • Maandag 20 mei
    • Van 11 tot 12 uur
    • Van 12.30 uur tot 13.30 uur
    • Van 14 tot 15 uur

In het najaar van 2024 zullen we nog heel wat bijkomende rondleidingen openstellen. Wil je er graag nu al bij zijn? Reserveer dan snel je plekje, door te mailen naar rondleidingen@kampc.be of contacteer ons via 014 27 96 50.

Naast de rondleiding bij de 3D-betonprinter voorzien we nog enkele andere inspirerende formules:

  • een rondleiding in het eerste circulaire kantoorgebouw van de Benelux, met een inleiding tot circulair bouwen;
  • een bezoek op maat waarbij je meerdere van onze gebouwen of tentoonstellingen bezoekt of waarbij je je bezoek koppelt aan een eigen event, catering of zaalverhuur.

Om deze opties bij te reserveren volstaat het om dit in je mail naar rondleidingen@kampc.be te vermelden.

Opgelet: Kom je met de auto? Parkeren kan op de voorziene parkings aan de achterzijde van De Basis en 't Centrum. Gelieve niet op de bermen te parkeren.

De Thomas More-lessen 'Bouwen met de 3D-betonprinter' gaan van start bij Kamp C

Sluiten