Alle agenda items

 1. 7 november 2019

  Tentoonstelling 'la Pile': elektriciteitswijk van de toekomst

  Ben je ook benieuwd naar de elektriciteitswijk van de toekomst? Ontdek het tijdens de tentoonstelling ‘La Pile’ op Kamp C. La Pile brengt mensen bij elkaar en exploreert de elektriciteitswijk van de toekomst.

  Wat als we plots geen elektriciteit meer van het net kunnen halen?

  Zouden we dan ons geautomatiseerde luxeleven zoals we het sinds de fifties bij elkaar fantaseerden voor goed mogen opbergen? Zou alles dan terug zware handenarbeid worden, en licht, verwarming en verplaatsing tot een kil minimum beperkt?

  Waarschijnlijk niet. Heel wat burgers, bedrijven en onderzoekers experimenteren nu al met alternatieve manieren van stroom opwekken, opslaan en verdelen. Op de schaal van een gebouw, een buurt of de hele stad maken deze initiatieven een andere toekomst klaar voor gebruik. 

  Wil je La Pile bezoeken? Tot 31/01/2020 kun je de tentoonstelling bezoeken op Kamp C. Voor een individueel bezoek kun je gewoon langskomen in het Infocentrum op Kamp C van maandag tot vrijdag tussen 10u en 16u en zaterdag 18/01/2020 van 9u tot 15u. Groepsbezoeken zijn mogelijk op 21/01/2020 om 10u00 en dienen aangevraagd te worden via info@kampc.be .

  Meer informatie
 2. 3 februari 2020

  Extern bouwadvies: Boom

  Bouw of verbouwplannen? Vraag gratis en onafhankelijk advies bij jou in de buurt. Op maandag 3 februari verwelkomt onze adviseur jou in het ecohuis van Boom.

  Meer informatie
 3. 3 februari 2020

  Extern bouwadvies: Essen

  Bouw of verbouwplannen? Vraag gratis en onafhankelijk advies bij jou in de buurt. Op maandag 3 februari verwelkomt onze adviseur jou in het gemeentehuis van Essen. 

  Meer informatie
 4. 11 februari 2020

  Co-creatiesessie Bouwen aan een circulaire Kempen

  Ben je een kmo actief in de bouwsector? Ben je getriggerd door zaken als veranderingsgericht bouwen, product-als-een-dienst, gebouwen als materialendepot, hergebruik van bouwmaterialen, ...? Weet je nog niet hoe dit in de praktijk te brengen en hoe je er naast circulaire impact ook economische waarde mee kan genereren voor je bedrijf? Of is het niet evident om je eerste ideeën over circulair bouwen te vertalen naar een implementeerbaar model?Dan brengt het project “Bouwen aan een circulaire Kempen” raad! In februari start het derde co-creatietraject waarin kmo’s in de Kempense/Vlaamse bouwsector ondersteuning krijgen bij het realiseren van circulaire bedrijfsmodelinnovatie.

  Wat mag je verwachten?

  • Sessie 1 (11 februari 2020): Circulair bouwen - wat betekent dit concreet voor jou? In deze eerste sessie doe je inspiratie op over succesvolle circulaire businessmodellen en identificeer je de eerste opportuniteiten voor circulaire waardecreatie in jouw bedrijf.
  • Sessie 2 (10 maart 2020): Circulair bedrijfsmodel. In de tweede sessie zet je de eerste stappen in de ontwikkeling van jouw circulair businessmodel. Welke klantensegmenten wil je bereiken, waar hebben zij nood aan, wat is een mogelijke waardepropositie, welke inkomstenstromen genereer je met dit nieuwe model, …?
  • Sessie 3 (31 maart 2020): Circulair word je niet alleen. In de derde sessie wordt het ecosysteem waarbinnen je opereert in kaart gebracht en identificeer je de partners die nodig zijn om jouw circulair businessmodel uit te bouwen. We hebben ook oog voor concrete vragen en knelpunten die in de loop van het traject naar boven komen en proberen hier in deze laatste sessie antwoorden op te bieden.

  Ervaren coaches van Kamp C, Möbius en VITO staan klaar om je hierbij te helpen, tijdens de drie co-creatie sessies en tussendoor.

  Voor wie ?

  • Voor alle Vlaamse kmo's actief in de bouwsector (bouwschil, inrichting, bouwtechnologie, ...)
  • Je kan als bedrijf afzonderlijk deelnemen, of samen met partners die je al van tevoren hebt geïdentificeerd. 

  Praktisch

  • De drie sessies gaan telkens door in de voormiddag, incl. welkomstkoffie en netwerklunch.
  • De eerste sessie start met een inspiratieontbijt waar ook andere kmo's vrijblijvend kunnen aan deelnemen.
  • Locatie: KAVA Congres Centrum - Consciencestraat 41 - 2018 Antwerpen.
  • Deelname is gratis*.
  • Om kwalitatieve ondersteuning te kunnen garanderen is het aantal plaatsenvoor de co-creatiesessies beperkt tot 10 deelnemers. 

  * voor ondernemingen die de drie laatste belastingjaren nog geen €200.000 de-minimissteun ontvangen hebben.

  Meer informatie
 5. 12 februari 2020

  Extern bouwadvies: Zandhoven

  Bouw of verbouwplannen? Vraag gratis en onafhankelijk advies bij jou in de buurt. Op woensdag 12 februari verwelkomt onze adviseur jou in het gemeentehuis van Zandhoven. 

  Meer informatie
 6. 14 februari 2020

  CHARM inspiratiedag: circulair bouwen

  Kom jij naar de inspiratiedag over circulair bouwen op 14/2 op Kamp C? Je bent van harte welkom op verschillende interessante workshops en voor een bezoek aan de circulaire vernieuwde kantoren van Zonnige Kempen. Je kunt je inschrijven door een mail te sturen naar a.straub@tudelft.nl. De voertaal van deze inspiratiedag is Engels.

  Meer informatie
 7. 17 februari 2020

  Extern bouwadvies: Hove

  Bouw of verbouwplannen? Vraag gratis en onafhankelijk advies bij jou in de buurt. Op maandag 17 februari verwelkomt onze adviseur jou in het gemeentehuis van Hove.

  Meer informatie
 8. 18 februari 2020

  3D-inspiratiedag '3D-betonprinten in de bouw, de toekomst'

  Op 18 februari nodigt Kamp C de bouwwereld uit om 3D-printen met betonmortel te ontdekken. Kamp C experimenteert hier al een tijdje mee en we delen onze ervaringen en resultaten graag met jou.

  Bekijk de grootste betonprinter van Europa van dichtbij en laat je inspireren door boeiende presentaties en een bezoek aan de 3D-betonprintfabriek van Weber Beamix in Eindhoven.

  Ben je geprikkeld door 3D-betonprinten en wil je zelf aan de slag? Kamp C daagt je uit om deel te nemen aan de 3D Print Awards. Stuur een ontwerp in dat printbaar is en wie weet win jij de Award!

  Meer informatie
 9. 29 februari 2020

  Energiecafé in polyvalente zaal te Voortkapel

  Om iedereen op weg te helpen om energie te besparen organiseren we een energiecafé. Dit gaat door op zaterdag 29 februari in de polyvalente zaal te Voortkapel. Starten doen we om 10:00 uur en het einde is voorzien omstreeks 16:00 uur.

  Verschillende energiemeesters van Kamp C zullen hier aanwezig zijn om jullie verder te helpen met jullie energiefacturen en vragen.

  Doel van de afspraak is:

  • Bekijken en analyseren van jullie energiefactuur (breng jullie laatste jaarafrekening mee).
  • Opzoeken welke energieleverancier voor jullie het goedkoopst is.
  • Antwoorden op specifieke vragen.
  • Eventuele afspraken maken voor alsnog een bezoek.

  Dit energiecafé gaat samen door met het repaircafé. Er is mogelijkheid om iets te drinken indien je eventjes moet wachten.

  Adres:

  Stijn Streuvelsstraat 9

  Voortkapel (Westerlo)

  Meer informatie
 10. 2 maart 2020

  Extern bouwadvies: Hemiksem

  Bouw of verbouwplannen? Vraag gratis en onafhankelijk advies bij jou in de buurt. Op maandag 2 maart verwelkomt onze adviseur jou in het gemeentehuis van Hemiksem. 

  Meer informatie
 11. 2 maart 2020

  Extern bouwadvies: Kalmthout

  Bouw of verbouwplannen? Vraag gratis en onafhankelijk advies bij jou in de buurt. Op maandag 2 maart verwelkomt onze adviseur jou in het gemeentehuis van Kalmthout. 

  Meer informatie
 12. 11 maart 2020

  Extern bouwadvies: Ranst

  Bouw of verbouwplannen? Vraag gratis en onafhankelijk advies bij jou in de buurt. Op woensdag 11 maart verwelkomt onze adviseur jou in het gemeentehuis van Ranst. 

  Meer informatie
 13. 16 maart 2020

  Extern bouwadvies: Kontich

  Bouw of verbouwplannen? Vraag gratis en onafhankelijk advies bij jou in de buurt. Op maandag 16 maart verwelkomt onze adviseur jou in het gemeentehuis van Kontich.

  Meer informatie
 14. 6 april 2020

  Extern bouwadvies: Kapellen

  Bouw of verbouwplannen? Vraag gratis en onafhankelijk advies bij jou in de buurt. Op maandag 6 april verwelkomt onze adviseur jou in het AC, vergaderzaal Mastenbos van Kapellen. 

  Meer informatie
 15. 6 april 2020

  Extern bouwadvies: Niel

  Bouw of verbouwplannen? Vraag gratis en onafhankelijk advies bij jou in de buurt. Op maandag 6 april verwelkomt onze adviseur jou in het gemeentehuis van Niel. 

  Meer informatie
 16. 8 april 2020

  Extern bouwadvies: Zoersel

  Bouw of verbouwplannen? Vraag gratis en onafhankelijk advies bij jou in de buurt. Op woensdag 8 april verwelkomt onze adviseur jou in het gemeentehuis van Zoersel. 

  Meer informatie
 17. 20 april 2020

  Extern bouwadvies: Lint

  Bouw of verbouwplannen? Vraag gratis en onafhankelijk advies bij jou in de buurt. Op maandag 20 april verwelkomt onze adviseur jou in het gemeentehuis van Lint. 

  Meer informatie
 18. 4 mei 2020

  Extern bouwadvies: Brasschaat

  Bouw of verbouwplannen? Vraag gratis en onafhankelijk advies bij jou in de buurt. Op maandag 4 mei verwelkomt onze adviseur jou in het gemeentehuis van Brasschaat. 

  Meer informatie
 19. 4 mei 2020

  Extern bouwadvies: Schelle

  Bouw of verbouwplannen? Vraag gratis en onafhankelijk advies bij jou in de buurt. Op maandag 18 mei  verwelkomt onze adviseur jou in het gemeentehuis van Schelle. 

  Meer informatie
 20. 13 mei 2020

  Extern bouwadvies: Malle

  Bouw of verbouwplannen? Vraag gratis en onafhankelijk advies bij jou in de buurt. Op woensdag 13 mei verwelkomt onze adviseur jou in het dienst ruimtelijke ordening, te Malle. 

  Meer informatie
Sluiten