Alle agenda items

 1. 7 november 2019

  Tentoonstelling 'la Pile': elektriciteitswijk van de toekomst

  Ben je ook benieuwd naar de elektriciteitswijk van de toekomst? Ontdek het tijdens de tentoonstelling ‘La Pile’ op Kamp C. La Pile brengt mensen bij elkaar en exploreert de elektriciteitswijk van de toekomst.

  Wat als we plots geen elektriciteit meer van het net kunnen halen?

  Zouden we dan ons geautomatiseerde luxeleven zoals we het sinds de fifties bij elkaar fantaseerden voor goed mogen opbergen? Zou alles dan terug zware handenarbeid worden, en licht, verwarming en verplaatsing tot een kil minimum beperkt?

  Waarschijnlijk niet. Heel wat burgers, bedrijven en onderzoekers experimenteren nu al met alternatieve manieren van stroom opwekken, opslaan en verdelen. Op de schaal van een gebouw, een buurt of de hele stad maken deze initiatieven een andere toekomst klaar voor gebruik. 

  Wil je La Pile bezoeken? Tot 31/01/2020 kun je de tentoonstelling bezoeken op Kamp C. Voor een individueel bezoek kun je gewoon langskomen in het Infocentrum op Kamp C van maandag tot vrijdag tussen 10u en 16u en zaterdag 18/01/2020 van 9u tot 15u. Groepsbezoeken dienen aangevraagd te worden via info@kampc.be .

  Meer informatie
 2. 18 november 2019

  Extern bouwadvies: Boechout

  Bouw of verbouwplannen? Vraag gratis en onafhankelijk advies bij jou in de buurt. Op maandag 18 november verwelkomt onze adviseur jou in het gemeentehuis van Boechout. 

  Meer informatie
 3. 20 november 2019

  Extern bouwadvies: Mol

  Bouw of verbouwplannen? Vraag gratis en onafhankelijk advies bij jou in de buurt. Op woensdag 20 november verwelkomt onze adviseur jou in het gemeentehuis van Mol. 

  Meer informatie
 4. 20 november 2019

  Workshop circulair aanbesteden

  Hoe beter aan circulaire economie bijdragen dan zelf actie te ondernemen? Als overheid zijn we het aan onszelf verplicht om het goede voorbeeld te geven, zo ook bij de aankoop van diensten en producten. Alleen zijn we gebonden aan de wetgeving rond openbare aanbestedingen. Hierdoor lijken circulaire processen en producten moeilijker aan bod te komen, maar niets is minder waar!

  Kom samen met internationale koplopers leren over hoe circulair aanbesteden mogelijk is. We gaan actief met jullie aan de slag om samen te leren hoe we vandaag (circulair) aanbesteden en geven enkele leerlessen mee. We doen dit o.a. aan de hand van onze eigen case: de circulaire aanbesteding van 't Centrum.

  Let op: deze workshop is in het Engels aangezien dit event kadert in het Interreg project Procirc.

  Meer informatie
 5. 28 november 2019

  ENLEB Masterclass Series: verduurzamen op kleine en grote schaal

  Om de transitie naar een energiezuinig- of neutraal wonen te versnellen, zouden meerdere woningen in één keer gerenoveerd moeten worden. Maar, zowel bewoners als bedrijven lopen tegen barrières aan. Particulieren komen vaak op afzonderlijke momenten en met uiteenlopende wensen met bouwbedrijven in contact. Bedrijven ervaren deze verschillende wensen en belangen, maar ook woningtypes als groot obstakel. Een goede coördinatie zou echter zowel voor bewoners als bouwbedrijven een grote tijds- en kostenbesparing opleveren.

   

  Op 28 november 2019 organiseert project ENLEB een themabijeenkomst rond verduurzamen op kleine en grote schaal. Onder meer de voordelen, barrières, wijkaanpakken en regionale verschillen komen aan bod tijdens twee presentaties en een workshop. Deze themabijeenkomst maakt deel uit van de ENLEB Masterclass Series, waarin wij u uitnodigen om kennis te delen met vakbroeders en u te inspireren met ervaringen van experts op het vlak van duurzame renovatie. Het is een unieke kans om te netwerken, te leren van ervaringsdeskundigen en nieuwe manieren van ondernemen te ontdekken

  Meer informatie
 6. 30 november 2019

  Winterfeest op Kamp C

  Op zaterdag 30 november organiseert buurtvereniging Oosterwijk for Life een supertof winterfeest op het terrein van Kamp C. Verschillende lokale verengingen bundelen de krachten voor een feest vol muziek en animatie! Geniet van verschillende optredens en supertoffe kinderanimatie. De opbrengst gaat naar Kom op Tegen Kanker in het kader van de Warmste Week. Iedereen is van harte welkom tussen 14u en 21u.

  Meer informatie
 7. 2 december 2019

  Extern bouwadvies: Schoten

  Bouw of verbouwplannen? Vraag gratis en onafhankelijk advies bij jou in de buurt. Op maandag 2 december verwelkomt onze adviseur jou in het gemeentehuis van Schoten. 

  Meer informatie
 8. 2 december 2019

  Extern bouwadvies: Zwijndrecht

  Bouw of verbouwplannen? Vraag gratis en onafhankelijk advies bij jou in de buurt. Op maandag 2 december verwelkomt onze adviseur jou in het gemeentehuis van Zwijndrecht. 

  Meer informatie
 9. 4 december 2019

  Extern bouwadvies: Retie

  Bouw of verbouwplannen? Vraag gratis en onafhankelijk advies bij jou in de buurt. Op woensdag 4 december verwelkomt onze adviseur jou in het gemeentehuis van Retie. 

  Meer informatie
 10. 11 december 2019

  Extern bouwadvies: Wommelgem

  Bouw of verbouwplannen? Vraag gratis en onafhankelijk advies bij jou in de buurt. Op woensdag 11 december verwelkomt onze adviseur jou in het gemeentehuis van Wommelgem. 

  Meer informatie
 11. 16 december 2019

  Extern bouwadvies: Borsbeek

  Bouw of verbouwplannen? Vraag gratis en onafhankelijk advies bij jou in de buurt. Op maandag 16 december verwelkomt onze adviseur jou in het gemeentehuis van Borsbeek. 

  Meer informatie
Sluiten