Alle agenda items

 1. 11 februari 2020

  Co-creatiesessie Bouwen aan een circulaire Kempen

  Ben je een kmo actief in de bouwsector? Ben je getriggerd door zaken als veranderingsgericht bouwen, product-als-een-dienst, gebouwen als materialendepot, hergebruik van bouwmaterialen, ...? Weet je nog niet hoe dit in de praktijk te brengen en hoe je er naast circulaire impact ook economische waarde mee kan genereren voor je bedrijf? Of is het niet evident om je eerste ideeën over circulair bouwen te vertalen naar een implementeerbaar model?Dan brengt het project “Bouwen aan een circulaire Kempen” raad! In februari start het derde co-creatietraject waarin kmo’s in de Kempense/Vlaamse bouwsector ondersteuning krijgen bij het realiseren van circulaire bedrijfsmodelinnovatie.

  Wat mag je verwachten?

  • Sessie 1 (11 februari 2020): Circulair bouwen - wat betekent dit concreet voor jou? In deze eerste sessie doe je inspiratie op over succesvolle circulaire businessmodellen en identificeer je de eerste opportuniteiten voor circulaire waardecreatie in jouw bedrijf.
  • Sessie 2 (10 maart 2020): Circulair bedrijfsmodel. In de tweede sessie zet je de eerste stappen in de ontwikkeling van jouw circulair businessmodel. Welke klantensegmenten wil je bereiken, waar hebben zij nood aan, wat is een mogelijke waardepropositie, welke inkomstenstromen genereer je met dit nieuwe model, …?
  • Sessie 3 (31 maart 2020): Circulair word je niet alleen. In de derde sessie wordt het ecosysteem waarbinnen je opereert in kaart gebracht en identificeer je de partners die nodig zijn om jouw circulair businessmodel uit te bouwen. We hebben ook oog voor concrete vragen en knelpunten die in de loop van het traject naar boven komen en proberen hier in deze laatste sessie antwoorden op te bieden.

  Ervaren coaches van Kamp C, Möbius en VITO staan klaar om je hierbij te helpen, tijdens de drie co-creatie sessies en tussendoor.

  Voor wie ?

  • Voor alle Vlaamse kmo's actief in de bouwsector (bouwschil, inrichting, bouwtechnologie, ...)
  • Je kan als bedrijf afzonderlijk deelnemen, of samen met partners die je al van tevoren hebt geïdentificeerd. 

  Praktisch

  • De drie sessies gaan telkens door in de voormiddag, incl. welkomstkoffie en netwerklunch.
  • De eerste sessie start met een inspiratieontbijt waar ook andere kmo's vrijblijvend kunnen aan deelnemen.
  • Locatie: KAVA Congres Centrum - Consciencestraat 41 - 2018 Antwerpen.
  • Deelname is gratis*.
  • Om kwalitatieve ondersteuning te kunnen garanderen is het aantal plaatsenvoor de co-creatiesessies beperkt tot 10 deelnemers. 

  * voor ondernemingen die de drie laatste belastingjaren nog geen €200.000 de-minimissteun ontvangen hebben.

  Meer informatie
 2. 29 februari 2020

  Energiecafé in polyvalente zaal te Voortkapel

  Om iedereen op weg te helpen om energie te besparen organiseren we een energiecafé. Dit gaat door op zaterdag 29 februari in de polyvalente zaal te Voortkapel. Starten doen we om 10:00 uur en het einde is voorzien omstreeks 16:00 uur.

  Verschillende energiemeesters van Kamp C zullen hier aanwezig zijn om jullie verder te helpen met jullie energiefacturen en vragen.

  Doel van de afspraak is:

  • Bekijken en analyseren van jullie energiefactuur (breng jullie laatste jaarafrekening mee).
  • Opzoeken welke energieleverancier voor jullie het goedkoopst is.
  • Antwoorden op specifieke vragen.
  • Eventuele afspraken maken voor alsnog een bezoek.

  Dit energiecafé gaat samen door met het repaircafé. Er is mogelijkheid om iets te drinken indien je eventjes moet wachten.

  Adres:

  Stijn Streuvelsstraat 9

  Voortkapel (Westerlo)

  Meer informatie
 3. 2 maart 2020

  Extern bouwadvies: Hemiksem

  Bouw of verbouwplannen? Vraag gratis en onafhankelijk advies bij jou in de buurt. Op maandag 2 maart verwelkomt onze adviseur jou in het gemeentehuis van Hemiksem. 

  Meer informatie
 4. 2 maart 2020

  Extern bouwadvies: Kalmthout

  Bouw of verbouwplannen? Vraag gratis en onafhankelijk advies bij jou in de buurt. Op maandag 2 maart verwelkomt onze adviseur jou in het gemeentehuis van Kalmthout. 

  Meer informatie
 5. 11 maart 2020

  Extern bouwadvies: Ranst

  Bouw of verbouwplannen? Vraag gratis en onafhankelijk advies bij jou in de buurt. Op woensdag 11 maart verwelkomt onze adviseur jou in het gemeentehuis van Ranst. 

  Meer informatie
 6. 16 maart 2020

  Extern bouwadvies: Kontich

  Bouw of verbouwplannen? Vraag gratis en onafhankelijk advies bij jou in de buurt. Op maandag 16 maart verwelkomt onze adviseur jou in het gemeentehuis van Kontich.

  Meer informatie
 7. 27 maart 2020

  Interactieve workshop over duurzaam beton voor aannemers, betonproducenten en studiebureaus

  Interactieve workshop over duurzaam beton voor aannemers, betonproducenten en studiebureausOver dit evenement

  Hoe kunnen we duurzaam beton ingang doen krijgen in de bouwsector?

  Wat zijn de pro’s en contra’s om met duurzaam beton aan de slag te gaan?

  Wat kan helpen om innovatieve pilootprojecten op te schalen naar courante praktijk?

  Hoe kunnen we deze innovaties versnellen via openbare aanbestedingen?

  URBCON wil de hoge primaire materiaalconsumptie en CO2-uitstoot van de bouwsector verminderen door het gebruik van bijproducten als alternatief voor primaire grondstoffen bij de productie van beton. Om de URBCON technologie op grotere schaal te implementeren en de sector bekend te maken met de voordelen ervan, worden er drie demoprojecten gebouwd, waarvan één in Gent.

  Op de workshop van 27 maart 2020 bekijken URBCON partners samen met aannemers, betonproducenten en studiebureaus wat er nodig is om dit duurzaam beton ingang te doen krijgen in de bouwsector. Specifiek voor het demoproject in Gent zal uw input tevens dienen om de opdrachtdocumenten verder uit te werken.

  Programma:

  13.00u – 13.30u Registratie en welkomkoffie

  13.30u – 13.45u Opening

  13.45u – 15.00u Voorstelling van URBCON, technologie en demoprojecten

  15.00u – 15.30u Pauze

  15.30u – 16.30u Interactieve workshop

  16.30u – 18.00u Netwerkmoment met drankje en hapje

  Meer informatie
 8. 2 april 2020

  Masterclass: Samenwerking tussen bedrijven

  Wat zijn de voordelen van een betere samenwerking tussen marktpartijen in het ontwikkelen en realiseren van nieuwe concepten en aanpakken om de bestaande woningvoorraad voor particulieren en corporaties te verduurzamen. Hoe deel je openheid en gezamenlijke risico’s in het project? Wat is nodig voor het organiserend vermogen en het vermogen om ondernemend gezamenlijk op te trekken?

  Ontdek het tijdens de masterclass Samenwerking tussen bedrijven. Twee Nederlandse en een Vlaamse spreker uit zowel de praktijk als kennisinstituten lichten hun ervaring toe en delen hun lessons learned en best-practices uit de markt.

  Het partnerschap van project EnergieNeutraal Levensloopbesteding Bouwen (ENLEB) nodigt u van harte uit op 2 april bij de Technische Universiteit Eindhoven.

  Het event is voor iedereen toegankelijk en gratis.

  Meer informatie
 9. 6 april 2020

  Extern bouwadvies: Kapellen

  Bouw of verbouwplannen? Vraag gratis en onafhankelijk advies bij jou in de buurt. Op maandag 6 april verwelkomt onze adviseur jou in het AC, vergaderzaal Mastenbos van Kapellen. 

  Meer informatie
 10. 6 april 2020

  Extern bouwadvies: Niel

  Bouw of verbouwplannen? Vraag gratis en onafhankelijk advies bij jou in de buurt. Op maandag 6 april verwelkomt onze adviseur jou in het gemeentehuis van Niel. 

  Meer informatie
 11. 8 april 2020

  Extern bouwadvies: Zoersel

  Bouw of verbouwplannen? Vraag gratis en onafhankelijk advies bij jou in de buurt. Op woensdag 8 april verwelkomt onze adviseur jou in het gemeentehuis van Zoersel. 

  Meer informatie
 12. 20 april 2020

  Extern bouwadvies: Lint

  Bouw of verbouwplannen? Vraag gratis en onafhankelijk advies bij jou in de buurt. Op maandag 20 april verwelkomt onze adviseur jou in het gemeentehuis van Lint. 

  Meer informatie
 13. 4 mei 2020

  Extern bouwadvies: Brasschaat

  Bouw of verbouwplannen? Vraag gratis en onafhankelijk advies bij jou in de buurt. Op maandag 4 mei verwelkomt onze adviseur jou in het gemeentehuis van Brasschaat. 

  Meer informatie
 14. 4 mei 2020

  Extern bouwadvies: Schelle

  Bouw of verbouwplannen? Vraag gratis en onafhankelijk advies bij jou in de buurt. Op maandag 18 mei  verwelkomt onze adviseur jou in het gemeentehuis van Schelle. 

  Meer informatie
 15. 13 mei 2020

  Extern bouwadvies: Malle

  Bouw of verbouwplannen? Vraag gratis en onafhankelijk advies bij jou in de buurt. Op woensdag 13 mei verwelkomt onze adviseur jou in het dienst ruimtelijke ordening, te Malle. 

  Meer informatie
 16. 18 mei 2020

  Extern bouwadvies: Mortsel

  Bouw of verbouwplannen? Vraag gratis en onafhankelijk advies bij jou in de buurt. Op maandag 18 mei verwelkomt onze adviseur jou in de lokalen van de milieudienst, Neerhoevelaan 50 in Mortsel.

  Meer informatie
 17. 10 juni 2020

  Extern bouwadvies: Schilde

  Bouw of verbouwplannen? Vraag gratis en onafhankelijk advies bij jou in de buurt. Op woensdag 10 juni verwelkomt onze adviseur jou in het gemeentehuis van Schilde. 

  Meer informatie
 18. 15 juni 2020

  Extern bouwadvies: Aartselaar

  Bouw of verbouwplannen? Vraag gratis en onafhankelijk advies bij jou in de buurt. Op maandag 15 juni verwelkomt onze adviseur jou in het gemeentehuis van Aartselaar. 

  Meer informatie
 19. 20 juni 2020

  Workshop Lemen

  Mooi geplaatste leempleister geeft een rustgevende en warme uitstraling aan je woning. Het geeft je woning ook een decoratieve meerwaarde. Met leem kan je zowel strakke als een organische afwerking bekomen. Voor renovatieprojecten biedt de toepassing van leem vaak een oplossing.

  Meer informatie
 20. 6 juli 2020

  Bouwadvies in jouw gemeente: Rumst

  Bouw of verbouwplannen? Vraag gratis en onafhankelijk advies bij jou in de buurt. Op maandag 6 juli verwelkomt onze adviseur jou in het gemeentehuis van Rumst. 

  Meer informatie
Sluiten