Hybride leeromgeving bouw

Hylas bouw

Het nieuwe schooljaar is gestart, een jaar vol nieuwe kansen en ontdekkingstochten voor jou en je leerlingen. Aan die ontdekkingstochten draagt Kamp C graag een steentje bij. Hier kunnen leerlingen, uit de eerste graad van het secundair onderwijs, namelijk eigenhandig komen ervaren hoe het is om te werken in de bouwsector. Kom met jouw klas langs en bouw erop los in onze hybride leeromgeving bouw. Dit gratis aanbod is enkel voor klassen uit de provincie Antwerpen.

 Reserveer hier

Bij deze workshop ontvang je een begeleidend en kant-en-klaar lessenpakket om met je leerlingen in de klas al aan de slag te gaan rond het thema circulair en biogebaseerd bouwen. Dit lessenpakket bestaat uit leerstof waarmee de leerlingen een digitaal bouwplan kunnen maken, een online game om alle functies uit de bouwwereld te ontdekken en een echte doe-ervaring op een gesimuleerde bouwwerf bij Kamp C. Dankzij deze hybride leeromgeving kunnen we jouw leerlingen de kans geven een bewuste keuze te maken voor een toekomst in de bouw.

Zin om ook de handen uit de mouwen te steken? Reserveer een moment om met je klas aan de slag te gaan op de gesimuleerde werf bij Kamp C.

De workshops gaan telkens door op dinsdag of donderdag in de maanden oktober en november en februari tot mei.

Je komt een minimaal een halve dag naar Kamp C en volgt één dagdeel de workshop op de gesimuleerde werf.
Aanvullend is er nog een dagdeel les onder begeleiding van de eigen leerkracht voor de activiteiten uit het lessenpakket.

Als je je klas registreert, ontvang je het lessenpakket en meer informatie over het gebruik en het verloop van de workshop.*

Aan elke workshop kunnen maximaal 15 leerlingen deelnemen en is er één eigen leerkracht nodig per 15 leerlingen. Zijn jullie met meer (maximaal 30 leerlingen per dag)? Dan volgt de helft van de leerlingen in de voormiddag les, terwijl de andere groep de workshop volgt. In de namiddag wisselen de groepen.

Ook wanneer je groep niet groter is dan 15 kan je een volledige dag reserveren, zodat je ook het lessenpakket over bouwen op Kamp C kan organiseren. 

Er is de mogelijkheid om in de cafetaria van Kamp C te lunchen. Hiervoor breng je je eigen lunchpakket mee.

Helemaal overtuigd om de bouwsector echt te komen ervaren?  Reserveer hier. We kijken er naar uit jullie te mogen ontvangen!

* Opgelet: voorzie enkele uren in de klas ter voorbereiding van de workshop op Kamp C. 

Gratis met de klas naar Kamp C? Dat kan dankzij dynamoOPWEG. Klik hier voor meer informatie.

#educatiekampc

Over projecten

 1. Lees verder...

  12 april 2023 om 15:00

  The Exploded View: een revolutionaire samenwerking tussen bouw en landbouw

  In de landbouw bestaan er al heel wat biobased materialen, maar ze worden nog niet allemaal gebruikt op bouwwerven. Wist je bijvoorbeeld al dat je met grasvezel kunt isoleren? Of dat je keukenkastjes kan maken van paprikastelen? Stof tot nadenken dus voor landbouwers en bouwprofessionals over hoe ze de handen in elkaar kunnen slaan voor het huis van de toekomst.

 2. Lees verder...

  22 december 2022 om 13:10

  Voortaan één digitaal woon- en energieloket voor alle inwoners van de Kempen

  Alle Kempense steden en gemeenten bundelen hun informatie en hun ondersteuningsaanbod over wonen, energie en duurzaam bouwen of verbouwen voortaan op één overzichtelijke website: www.duurzaamwonen.be. Het digitale loket is een initiatief van Kamp C (het provinciaal centrum voor duurzaamheid en innovatie in de bouw), IOK (de intercommunale ontwikkelingsmaatschappij voor de Kempen), RiT (regio in transitie) en de Kempense energiehuizen. Het online platform biedt de gebruikers niet alleen objectieve informatie op maat van iedere stad of gemeente, ze kunnen online ook vragen stellen die door de medewerkers worden beantwoord. Het initiatief is in Vlaanderen enig in zijn soort.

 3. Lees verder...

  22 november 2022 om 11:14

  Lierse houtbouwer zal Exploded View opbouwen op Kamp C

  Vanaf maart wordt The Exploded View Beyond Building opgebouwd op Kamp C. SIDATI, een houtbouwer uit Lier, heeft de demowoning uit biobased materialen mee gedemonteerd in Almere en zal het gebouw weer opbouwen op Kamp C in 2023. Ze werken voor de eerste keer mee aan een project dat honderd procent circulair is. We spraken met zaakvoerder Claire Dewispelaere en David Siebens.

Nieuws

 1. Lees verder...

  12 april 2023 om 15:00

  The Exploded View: een revolutionaire samenwerking tussen bouw en landbouw

  In de landbouw bestaan er al heel wat biobased materialen, maar ze worden nog niet allemaal gebruikt op bouwwerven. Wist je bijvoorbeeld al dat je met grasvezel kunt isoleren? Of dat je keukenkastjes kan maken van paprikastelen? Stof tot nadenken dus voor landbouwers en bouwprofessionals over hoe ze de handen in elkaar kunnen slaan voor het huis van de toekomst.

 2. Lees verder...

  15 maart 2023 om 08:36

  Binnenkort opent The Exploded View op Kamp C

  Op 13 maart kon de pers op Kamp C in Westerlo kennismaken met The Exploded View Beyond Building, een tentoonstelling in de vorm van een levensgroot huis. Samen met lokale partners geeft Kamp C met deze demonstratiewoning een frisse kijk op alles wat duurzaam bouwen is: creatief, modern, en zelfs vóór de afwerking al indrukwekkend.

 3. Lees verder...

  19 januari 2023 om 09:56

  Sluit je aan bij het netwerk van Kamp C: word gids / storyteller

  Ben jij gebeten door biobased en circulair bouwen? Sluit je dan aan bij het netwerk van Kamp C. Word gids/storyteller bij Kamp C en vertel het verhaal aan onze bezoekers. Onze duurzaamheidsexperten ontvangen je met open armen en delen graag hun kennis en contacten met jou. Zo sta jij al een stap dichter bij biobased en circulair bouwen.

Sluiten