Hybride leeromgeving bouw

Hylas bouw

Wil je jouw leerlingen een unieke doe-ervaring bieden en hen laten kennismaken met de bouwsector? Dat kan bij Kamp C!  

Kom met je klas naar onze hybride leeromgeving bouw en laat hen zelf ervaren hoe het is om te bouwen. Niet zomaar bouwen met bakstenen en cement. We leren je leerlingen bouwen, zoals we het in de toekomst zullen doen: modulair en circulair met aandacht voor biogebaseerde bouwmaterialen

 Reserveer hier

Tijdens een bezoek aan Kamp C kunnen leerlingen uit de eerste graad van het secundair onderwijs aan de slag in onze gesimuleerde bouwwerf. Dit unieke aanbod is gratis.

Hoe gaat het in zijn werk?

Bij deze workshop ontvang je een begeleidend en kant-en-klaar lessenpakket om met je leerlingen in de klas al aan de slag te gaan rond het thema circulair en biogebaseerd bouwen. Dit lessenpakket bestaat uit leerstof waarmee de leerlingen een digitaal bouwplan kunnen maken, een online game om alle functies uit de bouwwereld te ontdekken en een echte doe-ervaring op een gesimuleerde bouwwerf bij Kamp C. Dankzij deze hybride leeromgeving kunnen we jouw leerlingen de kans geven een bewuste keuze te maken voor een toekomst in de bouw.

Zin om ook de handen uit de mouwen te steken? Reserveer een moment om met je klas aan de slag te gaan op de gesimuleerde werf bij Kamp C.

De workshops gaan telkens door op dinsdag of donderdag in de maanden september tot november en januari tot juni, met uitzondering van de schoolvakanties. Je komt minimaal een halve dag naar Kamp C.

Per workshop kunnen maximaal 15 leerlingen deelnemen, met één leerkracht per 15 leerlingen. De leerkracht mag zelf mee bouwen. Heb je een groep die groter is dan 15 leerlingen (max. 30 leerlingen per dag)? Ook daar hebben we een oplossing voor! We bieden de mogelijkheid dat de ene helft van de groep in de voormiddag onder begeleiding van eigen leerkrachten een workshop doet, waarin ze bio-plastics maken. Wij voorzien ter plekke het materiaal. De andere helft van de groep kan dan aan de slag in onze Hybride Leeromgeving Bouw. In de namiddag wisselen de groepen vervolgens van activiteit.

Ook als je groep kleiner is dan 15 leerlingen, kun je een volledige dag reserveren op Kamp C. Je kan je eigen lunch eten in onze cafetaria.

Wil je de bouwsector dus echt ervaren? Reserveer dan snel je plekje.

We kijken ernaar uit om samen met jullie te bouwen! 

Voor vragen kun je contact opnemen met Kim via 014 27 96 40 of info@kampc.be.

Opgelet: Kom je met de auto? Parkeren kan op de voorziene parkings aan de achterzijde van De Basis en 't Centrum. Gelieve niet op de bermen te parkeren.

Gratis met de klas naar Kamp C? Dat kan met een MOS-pas. Klik hier voor meer informatie.

#educatiekampc

Over projecten

 1. Lees verder...

  12 april 2023 om 15:00

  The Exploded View: een revolutionaire samenwerking tussen bouw en landbouw

  In de landbouw bestaan er al heel wat biobased materialen, maar ze worden nog niet allemaal gebruikt op bouwwerven. Wist je bijvoorbeeld al dat je met grasvezel kunt isoleren? Of dat je keukenkastjes kan maken van paprikastelen? Stof tot nadenken dus voor landbouwers en bouwprofessionals over hoe ze de handen in elkaar kunnen slaan voor het huis van de toekomst.

 2. Lees verder...

  22 december 2022 om 13:10

  Voortaan één digitaal woon- en energieloket voor alle inwoners van de Kempen

  Alle Kempense steden en gemeenten bundelen hun informatie en hun ondersteuningsaanbod over wonen, energie en duurzaam bouwen of verbouwen voortaan op één overzichtelijke website: www.duurzaamwonen.be. Het digitale loket is een initiatief van Kamp C (het provinciaal centrum voor duurzaamheid en innovatie in de bouw), IOK (de intercommunale ontwikkelingsmaatschappij voor de Kempen), RiT (regio in transitie) en de Kempense energiehuizen. Het online platform biedt de gebruikers niet alleen objectieve informatie op maat van iedere stad of gemeente, ze kunnen online ook vragen stellen die door de medewerkers worden beantwoord. Het initiatief is in Vlaanderen enig in zijn soort.

 3. Lees verder...

  22 november 2022 om 11:14

  Lierse houtbouwer zal Exploded View opbouwen op Kamp C

  Vanaf maart wordt The Exploded View Beyond Building opgebouwd op Kamp C. SIDATI, een houtbouwer uit Lier, heeft de demowoning uit biobased materialen mee gedemonteerd in Almere en zal het gebouw weer opbouwen op Kamp C in 2023. Ze werken voor de eerste keer mee aan een project dat honderd procent circulair is. We spraken met zaakvoerder Claire Dewispelaere en David Siebens.

Nieuws

 1. Lees verder...

  12 april 2023 om 15:00

  The Exploded View: een revolutionaire samenwerking tussen bouw en landbouw

  In de landbouw bestaan er al heel wat biobased materialen, maar ze worden nog niet allemaal gebruikt op bouwwerven. Wist je bijvoorbeeld al dat je met grasvezel kunt isoleren? Of dat je keukenkastjes kan maken van paprikastelen? Stof tot nadenken dus voor landbouwers en bouwprofessionals over hoe ze de handen in elkaar kunnen slaan voor het huis van de toekomst.

 2. Lees verder...

  15 maart 2023 om 08:36

  Binnenkort opent The Exploded View op Kamp C

  Op 13 maart kon de pers op Kamp C in Westerlo kennismaken met The Exploded View Beyond Building, een tentoonstelling in de vorm van een levensgroot huis. Samen met lokale partners geeft Kamp C met deze demonstratiewoning een frisse kijk op alles wat duurzaam bouwen is: creatief, modern, en zelfs vóór de afwerking al indrukwekkend.

 3. Lees verder...

  19 januari 2023 om 09:56

  Sluit je aan bij het netwerk van Kamp C: word gids / storyteller

  Ben jij gebeten door biobased en circulair bouwen? Sluit je dan aan bij het netwerk van Kamp C. Word gids/storyteller bij Kamp C en vertel het verhaal aan onze bezoekers. Onze duurzaamheidsexperten ontvangen je met open armen en delen graag hun kennis en contacten met jou. Zo sta jij al een stap dichter bij biobased en circulair bouwen.

Sluiten