Over Build. Create. Innovate. Workshop

Build. Create. Innovate. Workshop

Wij hanteren strikt de coronaregels: voldoende afstand, een goed geventileerde ruimte en mondmaskerplicht. Het mondmasker mag enkel worden afgezet om zittend te eten en te drinken. 
Tijdens deze workshop kom je te weten hoe je kunt omgaan met de uitdagingen in de bouwsector door samenwerking met een creatief bureau. Zowel kennisoverdracht, innovaties als inzicht in methodologieën komen aan bod. Maar daarnaast begeleiden we je ook om zelf aan de slag te gaan, om uitdagingen te herkennen en om samen met andere bouwactoren in debat te gaan. 

Wil je bij je eigen organisatie de mogelijkheden om te innoveren verkennen?

Neem dan deel aan de workshop!

Ben je reeds overtuigd en wil je deelnemen aan een op maat gemaakt innovatietraject?

Mail dan naar sarah.verbeeck@kampc.be. Hoe het innovatietraject er zal uitzien wordt ook tijdens de workshop op 26/1 verder toegelicht.  

Deel 1 workshop:  Hoe te innoveren in de bouwsector?

Het eerste deel van de workshop bestaat uit een actieve presentatie rond de Corporate startup methodologie. Die heeft als doel bedrijven te helpen hun innovatievermogen te ontwikkelen, behouden en verbeteren. De “Corporate Startup” Methodologie toont de mogelijkheden van een concreet en innovatief stappenplan.  

Daarna krijgen de deelnemers de mogelijkheid om in kleine groepjes na te denken over innovatieve businessmodellen. Het interactieve deel zal hier zorgen voor een beter begrip over wat innovatie is, en hoe dit mogelijks in het voordeel van je bedrijf kan toegepast worden. De BMI cards bieden hands-on voorbeelden, met elk een praktische template dat helpt om nieuwe business modellen op te bouwen of bestaande businessmodellen een boost te geven. 

Deel 2 workshop:  De creatieve sector als hefboom

Hoe kan de creatieve sector een hefboom zijn voor jouw bedrijf? 

In het tweede deel van de workshop tonen we hoe technieken zoals design thinking en creativiteit jouw bedrijf kan helpen om sneller te innoveren. We laten concrete voorbeelden zien over de kracht van je eindconsument goed te begrijpen. Dit vullen we aan met een praktische sessie waarbij je opportuniteiten binnen je eigen bedrijf kan detecteren waarmee je meteen aan de slag kan gaan. 

Tijdens de workshops worden sprekers uitgenodigd om de mogelijkheden van innovatie in de bouw met voorbeelden toe te lichten én zal er een organisatie tonen hoe samenwerken met een creatief bedrijf dit kan helpen versnellen.

Programma van Build. Create. Innovate. Workshop

Op woensdag 26 januari:
9:00 - 9:10 Welkom & introductie
9:10 - 9:55 Hoe kan de Corporate Startup Methodologie waarde toevoegen in de bouw?
9:55 - 11:10 Business Modelling Innovation Workshop
11:10 - 11:30 Hoe te innoveren als bouwbedrijf
11:30 - 12:00 Broodjeslunch
12:00 - 12:30 De meerwaarde van een creatief bureau
12:30 - 13:15 Introductie tot Design Thinking methodologie
13:15 - 14:00 Workshop: Jouw innovatiepotentieel in samenwerking met een creatieve partner
14:00 - 14:15 Q&A en afronding

Lees meer over het programma

Aanmelden

Sorry, de aanmeldperiode is voorbij.

Sluiten