Over Kamp C viert feest!

Kamp C viert feest!

Inschrijven voor de workshops en picknick op dit feest kan uitsluitend via Eventbrite. De inschrijvingslink vind je hier terug.

Kamp C viert feest en jij bent uitgenodigd! Op zaterdag 19 augustus kan je met de hele familie komen genieten van een dag vol festiviteiten, voor de allerkleinsten tot de allergrootsten. Kom met eigen ogen ontdekken hoe fruit en granen niet enkel in je picknickmand zitten, maar ook in ons indrukwekkend huis van de toekomst en ervaar hoe jij later misschien woont. Geniet daarnaast van een fietstocht door landschapspark De Merode in de zomerzon of laat je kinderen zichzelf uitleven in één van onze workshops. Kortom: een leerrijke dag vol animatie, plezier en inspiratie. 

Programma:

 • Doorlopend: gratis bezoek door het huis van de toekomst (met gidsen op verschillende plaatsen om te antwoorden op al je vragen)
 • Doorlopend: fietstocht door landschapspark De Merode***
 • Doorlopend: een springkasteel en kindergrime
 • Om 9 en 11 uur: een heerlijke picknick met duurzame en lokale producten voorzien door Kamp C (inschrijven verplicht)
 • Om 10 en 14 uur: kinderworkshops* (inschrijven verplicht)
 • Van 12 tot 17 uur: een lokale makersmarkt** vol leuke lokale producten
 • Van 12 tot 17 uur: foodtrucks en ijskarretje

*Kinderworkshops:

 1. Biobased plastics door Marijke Jans: de kinderen komen in contact met biomaterialen in een DIY-workshop. In het eerste deel leren de kinderen zelf hoe bioplastic wordt gemaakt. Inkt, biomaterialen, kleurstoffen, polymeren en plasticizers worden voorzien om aan de slag te kunnen in het kookatelier. De deelnemers kunnen dan zelf de kleuren en samenstelling kiezen. In het tweede deel van de workshop maken de kinderen een windmolen van bioplastics. De workshop wordt gegeven om 10 uur en duurt 2 uur. 
 2. Bouw je eigen vogelhuisje: de kinderen bouwen een eigen vogelhuisje uit resthout. Nadien kunnen ze het huisje beschilderen in hun favoriete kleuren. We vragen aan de kinderen om een schoendoos mee te nemen, zodat ze hun vogelhuisje veilig mee naar huis kunnen nemen en het een mooi plekje kunnen geven. De workshop wordt gegeven om 14 uur en duurt 1 uur. 

** Lokale makersmarkt

Wil jij je leuke, mooie of lekkere producten ook graag verkopen? Ben jij gevestigd in de Provincie Antwerpen? Alle grote en kleine producten zijn welkom. Inschrijven als standhouder kan via 'inschrijven als standhouder'.

Wie? Wat? Benieuwd?
Plan For Gambia vzw Handgemaakte spullen, zoals kaartjes, tassen, advocaat, wasbaar maandverband, ... www.planforgambia.be 
Landschapspark De Merode Informatie over mooie wandel- en fietsmogelijkheden in de buurt www.bezoekdemerode.be 
Ewige Blumenkraft Vrolijke wenskaarten met liefde gemaakt! www.etsy.com/be/shop/EwigeBlumenkraftBE?ref=sim_items_shophome
Belgische Saffraan
Producten gemaakt van Belgische saffraan, van siroop tot saffrocaat en SFFRNcello
www.belgischesaffraan.be 
Oxfam Wereldwinkel Westerlo
Producten van eerlijke handel, artisanaat, voeding, verzorgings- en schoonmaakproducten
www.oxfambelgie.be/winkels/westerlo 
Bloemenweide Ammi
Bloemen uit de pluktuin.
www.facebook.com/BloemenweideAmmi 
H&R&S
Heerlijke lokale honing van de imker (acacia-, lente- en lindehoning).
/
Zusgemaakt
Handgemaakte oorbellen van klei.
www.instagram.com/zusgemaakt 

*** Bezoek ons biogebaseerd paviljoen en maak al fietsend kennis met Landschapspark De Merode 

Geniet op 19 augustus ook van de fietstocht 'De stille en devote Kempen' die je langs Kamp C brengt om een bezoekje te brengen aan het huis en te knabbelen tijdens een picknick of aan één van onze foodtrucks. Deze fietstocht voert je verder helemaal tot de oever van het kanaal. Onderweg dring je dieper door in de Kempen. Daar vertellen dorpen en gehuchten hoe de norbertijnen ook hier dat ooit harde land naar hun hand zetten.

 • Over de gehele route fiets je 47 km. 
 • Kies je de Oostelijke lus langs het Albertkanaal? Dan fiets je 29 km. 
 • De Westelijke lus van deze fietstocht is 18 km. 

Als startpunt kan je Kamp C kiezen, maar je kan ook vertrekken op het startpunt op parking Sportpark De Beeltjens, Kasteelpark in Westerlo, en Kamp C tijdens de tocht een bezoekje brengen.

Sluiten