Over Definities en soorten impact van bouwmaterialen i.s.m. VIBE en Pixii

Definities en soorten impact van bouwmaterialen i.s.m. VIBE en Pixii

Deze opleiding maakt deel uit van de zesdelige opleidingenreeks 'Materiaalkeuze voor bouwen met een positieve impact'. Ga je liever meteen voor een deepdive in de wondere wereld van alternatieve bouwmaterialen? Dan is deze opleidingsreeks je op het lijf geschreven.

In de transitie naar een bouwsector met een positieve impact op de planeet en de samenleving is het materiaalgebruik een belangrijk aandachtspunt. Er is een pak potentieel aanwezig voor een ambitieuzere en duurzamere aanpak. Samen met demonteerbare alternatieven bieden hergebruikte, biobased en natuurlijke bouwmaterialen een oplossing voor de problemen waar conventionele bouwmaterialen mee kampen.

Deze dagopleiding biedt je een algemeen overzicht van de verschillende materiaalsoorten (circulair, biobased, natuurlijk, hernieuwbaar, composteerbaar, demonteerbaar en recycleerbaar) en de impact die ze hebben op de gezondheid, de lokale economie, het milieu en de natuur. Ook kom je meer te weten over de verschilpunten tussen deze materialen.

In de namiddag komt Kjell Keymolen van Karibu Architecture aan het woord om mee te geven hoe zij die verschillende materialen implementeren in hun praktijk en welke concrete impact ze hebben. Daarnaast gaan Joris Matthé, projectcoördinator bij Rurant vzw, en Tuur Vandeweyer, onafhankelijk landbouwadviseur in regeneratieve landbouw, dieper in op de samenwerkingsmogelijkheden tussen de bouw- en landbouwsector. Tot slot krijg je de mogelijkheid om de revolutionaire demowoning The Exploded View te bezoeken op het terrein van Kamp C.

Inschrijven doe je via deze link.

Meer info over de opleiding en de kostprijs vind je hier terug.

Programma van De impact van materialen i.s.m. VIBE en Pixii

Op donderdag 28 september:
9:30 - 10:15 Introductie
10:15 - 11:00 Algemene introductie van de opleiding
11:00 - 11:15 Koffiepauze
11:15 - 12:30 Overzicht van de definities
12:30 - 13:30 Lunchpauze
13:30 - 14:30 Een architect aan het woord: praktijkcases van de verschillende materialen en hun impact
14:30 - 15:30 Bouwsector en landbouwsector slaan de handen in elkaar voor materialen met een positieve impact
15:30 - 15:45 Koffiepauze
15:45 - 16:45 Bezoek aan The Exploded View Beyond Building

Lees meer over het programma

Sluiten