Coronadienstverlening: De bouwadviezen, ook de bouwadviezen in de gemeenten, zullen digitaal doorgaan (telefonisch, via mail, Skype…). Wij staan klaar voor jouw bouwvragen via mail bouwadvies@kampc.be of telefoon 014/27 96 50. Het Infocentrum is gesloten tot 01/04/2021 maar we blijven telefonisch en via mail bereikbaar. Het conferentiecentrum de Basis is terug open. Activiteiten, evenementen of rondleidingen zijn jammer genoeg niet mogelijk.

Over Inspiratiecafé: aannemerloos bouwen

Inspiratiecafé: aannemerloos bouwen

Bouwen we binnenkort zonder aannemer? Wellicht niet, maar er zijn wel interessante bewegingen bezig die het bouwproces en de samenwerking in de bouw anders willen aanpakken. Niet meer werken met één hoofdaannemer, maar samen als één bouwketen aan de slag. Kamp C is bezig met het opzetten van die zogenaamde ketensamenwerking. Op deze inspiratieavond lichten we onze eerste bevindingen toe. Verder vertelt Stan Roestenberg, CEO van projectontwikkelaar Bohemen hoe zij al jaren succesvol zonder hoofdaannemer werken. Hij legt uit hoe de integratie van BIM in combinatie met een alternatieve planningsmethode kan leiden tot mooie marges.

Tijdens deze avond blikken we ook vooruit op ons circulair aanbestedingstraject dat binnenkort concreet van start gaat. Deze radicaal nieuwe vorm van aanbesteden zal een grote invloed hebben op hoe bouwbedrijven met elkaar zullen samenwerken. Geen lineaire samenwerking, maar een bouwteam zonder hiërarchie dat samen vanaf het begin betrokken is en als team het gebouw volledig oplevert.

Programma van Inspiratiecafé: aannemerloos bouwen

Op donderdag 19 april:
17:00 - 17:30 Ontvangst en inleiding met hapje en drankje
17:30 - 17:50 Van ketensamenwerking naar ecosysteem in de bouw
17:50 - 18:30 Bouwen zonder hoofdaannemer
18:30 - 18:50 BIM als leidraad voor samenwerking
18:50 - 19:10 Vooruitblik naar circulair aanbesteden
19:10 - 20:00 Netwerken

Aanmelden

Sorry, de inschrijvingsperiode is voorbij.

Prijzen

Ticket Prijs
Ticket (Inclusief 2 consumptiebonnen) € 10,00

Deel met anderen

Sluiten