Circulair bouwen concreet: fysieke BAMB expo rond circulaire materialen nu exclusief op Kamp C

Van december tot februari worden op Kamp C de Reversible Experience Modules (REMs) van EPEA tentoongesteld. Dat zijn uiteenlopende gebouwonderdelen (zoals een woonkamer, een bureauhoek en een gang) die tijdelijk worden opgebouwd uit herbruikbare producten en materialen. Meer dan zeventig modules worden samengebracht in een reizend tentoonstellingspaviljoen, beter bekend als BamB (Buildings As Material Banks), waar bezoekers ze zelf kunnen ontmantelen en opnieuw kunnen opbouwen. Zo wordt circulaire economie extra tastbaar en kan je ontdekken hoe dit er concreet uit kan zien!

Verder kan je ook interactief aan de slag met je smartphone: scan de QR-codes en krijg meer uitleg over de verschillende onderdelen. Deze uitleg zit in de vorm van uitgebreide materiaalpaspoorten. Zo’n paspoort omvat digitale data van materialen en producten die in gebouwen gebruikt worden, zoals hun historiek, de mate waarin bouwcomponenten hergebruikt kunnen worden, hoe dat kan gebeuren, het potentieel voor recyclage en biodegradatie … Als de onderdelen uit gedemonteerd moeten worden, weten we dankzij deze data precies welke materialen erin zitten en op welke manier ze hergebruikt kunnen worden.

Video

*te bezoeken van dinsdag tot vrijdag

Agenda

  1. Lees meer over "Vraag vrijblijvend bouwadvies aan via Duurzaam Wonen"

    28 februari 2024

    Vraag vrijblijvend bouwadvies aan via Duurzaam Wonen

    Krijg een antwoord op al je duurzame (ver)bouwvragen via het digitaal platform Duurzaam Wonen.

Volledige agenda

Nieuws

  1. Lees meer over "VACATURE: Projectmanager Duurzaam Bouwen"

    6 mei 2024

    VACATURE: Projectmanager Duurzaam Bouwen

    Als projectmanager speel je een sleutelrol in het succes van onze projecten. Jouw takenpakket omvat een breed spectrum van verantwoordelijkheden, gericht op het bevorderen van duurzaamheid en innovatie in de bouwsector.

  2. Lees meer over "De Thomas More-lessen 'Bouwen met de 3D-betonprinter' gaan van start bij Kamp C"

    3 mei 2024

    De Thomas More-lessen 'Bouwen met de 3D-betonprinter' gaan van start bij Kamp C

    Op de site van Kamp C werd enkele jaren geleden een enorme 3D-betonprinter geïnstalleerd. Vanaf vandaag starten de eerstejaarsstudenten uit de opleiding Bouw van de Thomas More-hogeschool er met hun projectwerking binnen 3D-betonprinten. Hun focus ligt op het printen van maatschappelijk ondersteunende prototypes, zoals drempels om de straat rolstoeltoegankelijk te maken of trappen op maat. Ze doen dat met duurzame materialen zoals printmengsels die minder of geen cement bevatten en waarvan de productie minder CO2 uitstoot. De ambitie van deze samenwerking tussen Kamp C en de Thomas More-hogeschool is om Vlaanderen leidinggevend te maken in het printen van beton.

Meer nieuws

Sluiten