Over Co-creatiesessie Bouwen aan een circulaire Kempen

Co-creatiesessie Bouwen aan een circulaire Kempen

Ben je een kmo actief in de bouwsector? Ben je getriggerd door zaken als veranderingsgericht bouwen, product-als-een-dienst, gebouwen als materialendepot, hergebruik van bouwmaterialen, ...? Weet je nog niet hoe dit in de praktijk te brengen en hoe je er naast circulaire impact ook economische waarde mee kan genereren voor je bedrijf? Of is het niet evident om je eerste ideeën over circulair bouwen te vertalen naar een implementeerbaar model?

Dan brengt het project “Bouwen aan een circulaire Kempen” raad! In februari start het derde co-creatietraject waarin kmo’s in de Kempense/Vlaamse bouwsector ondersteuning krijgen bij het realiseren van circulaire bedrijfsmodelinnovatie.

Wat mag je verwachten?

 • Inspiratieontbijt + sessie 1 (11/02/2020): Circulair bouwen - wat betekent dit concreet voor jou? Op het inspiratieontbijt vertellen Karel Lootens (WoonCoop) en Ronald Koedam (Mitsubishi Elevator) over succesvolle circulaire businessmodellen. Aansluitend gaan we tijdens de eerste co-creatiesessie dieper in op de eerste opportuniteiten voor circulaire waardecreatie in jouw bedrijf.
 • Sessie 2 (10/03/2020): Circulair bedrijfsmodel. In de tweede sessie zet je de eerste stappen in de ontwikkeling van jouw circulair businessmodel. Welke klantensegmenten wil je bereiken, waar hebben zij nood aan, wat is een mogelijke waardepropositie, welke inkomstenstromen genereer je met dit nieuwe model, …?
 • Sessie 3 (31/03/2020, dit gaat door als webinar): Circulair word je niet alleen. In de derde sessie wordt het ecosysteem waarbinnen je opereert in kaart gebracht en identificeer je de partners die nodig zijn om jouw circulair businessmodel uit te bouwen. We hebben ook oog voor concrete vragen en knelpunten die in de loop van het traject naar boven komen en proberen hier in deze laatste sessie antwoorden op te bieden.

Ervaren coaches van Kamp C, Möbius en VITO staan klaar om je hierbij te helpen, tijdens de drie co-creatiesessies en tussendoor.

Voor wie ?

 • Voor alle Vlaamse kmo's actief in de bouwsector (bouwschil, inrichting, bouwtechnologie, ...)
 • Je kan als bedrijf afzonderlijk deelnemen, of samen met partners die je al van tevoren hebt geïdentificeerd. 

Praktisch

 • De drie sessies gaan telkens door in de voormiddag, incl. welkomstkoffie en netwerklunch.
 • De eerste sessie start met een inspiratieontbijt waar ook andere kmo's vrijblijvend kunnen aan deelnemen.
 • Locatie: KAVA Congres Centrum - Consciencestraat 41 - 2018 Antwerpen.
 • Deelname is gratis*.
 • Om kwalitatieve ondersteuning te kunnen garanderen is het aantal plaatsen voor de co-creatiesessies beperkt tot 10 deelnemers. 
 • voor ondernemingen die de drie laatste belastingjaren nog geen €200.000 de-minimissteun ontvangen hebben.

Programma van Co-creatiesessie Bouwen aan een circulaire Kempen

Dag 1, dinsdag 11 februari
8:30 - 13:30 Inspiratieontbijt en co-creatiesessie 1
Dag 2, dinsdag 10 maart
9:00 - 13:30 Co-creatiesessie 2
Dag 3, dinsdag 31 maart
9:00 - 13:30 Co-creatiesessie 3

Lees meer over het programma

Aanmelden

Sorry, de aanmeldperiode is voorbij.

Sluiten