Duurzaam wonen

Het project

Websites van de Vlaamse overheid, lokale besturen en energiehuizen bieden allemaal informatie aan over duurzaam bouwen en verbouwen, wonen en energiemaatregelen. Als leek is het niet evident om in dit versnipperde aanbod je weg te vinden. Daarom ontwikkelden Kamp C (provinciaal centrum voor duurzaamheid en innovatie in de bouw), IOK (Intercommunale Ontwikkelingsmaatschappij voor de Kempen), RiT (Regio in Transitie) en de Kempense energiehuizen samen een digitaal platform waarbij al die info op één overzichtelijk digitaal platform is gebundeld.

Dit gebruiksvriendelijke digitale woon- en energieloket biedt voor iedere Kempense stad of gemeente objectieve informatie en een overzicht van het lokale en bovenlokale aanbod: van welke dienstverlening kan jij gebruikmaken, voor welke subsidie kom je aanmerking, enz. Wie daarmee nog niet geholpen is, kan via de website zijn vragen kwijt, die dan door de medewerkers worden beantwoord.  

Dit platform werd gerealiseerd met steun van het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO GTI Kempen). De primeur is voor regio Kempen, daarna volgen de andere regio’s in de provincie Antwerpen.

Het project heeft een totaalbudget van €293.738 hiervan wordt 40% van de uitgaven gesubsidieerd door Europa, oftewel €117.495. Daarnaast krijgt Kamp C van de provincie Antwerpen 18% cofinanciering, wat neerkomt op €52.953.

Contactpersoon

#duurzaamwonen

Geen tweets beschikbaar

Nieuws

 1. Lees verder...

  12 april 2023 om 15:00

  The Exploded View: een revolutionaire samenwerking tussen bouw en landbouw

  In de landbouw bestaan er al heel wat biobased materialen, maar ze worden nog niet allemaal gebruikt op bouwwerven. Wist je bijvoorbeeld al dat je met grasvezel kunt isoleren? Of dat je keukenkastjes kan maken van paprikastelen? Stof tot nadenken dus voor landbouwers en bouwprofessionals over hoe ze de handen in elkaar kunnen slaan voor het huis van de toekomst.

 2. Lees verder...

  15 maart 2023 om 08:36

  Binnenkort opent The Exploded View op Kamp C

  Op 13 maart kon de pers op Kamp C in Westerlo kennismaken met The Exploded View Beyond Building, een tentoonstelling in de vorm van een levensgroot huis. Samen met lokale partners geeft Kamp C met deze demonstratiewoning een frisse kijk op alles wat duurzaam bouwen is: creatief, modern, en zelfs vóór de afwerking al indrukwekkend.

 3. Lees verder...

  19 januari 2023 om 09:56

  Sluit je aan bij het netwerk van Kamp C: word gids / storyteller

  Ben jij gebeten door biobased en circulair bouwen? Sluit je dan aan bij het netwerk van Kamp C. Word gids/storyteller bij Kamp C en vertel het verhaal aan onze bezoekers. Onze duurzaamheidsexperten ontvangen je met open armen en delen graag hun kennis en contacten met jou. Zo sta jij al een stap dichter bij biobased en circulair bouwen.

Sluiten