Boek een rondleiding in ’t Centrum, expo biobased-circulair bouwen (CBCI) en industrialisatie van een totaalrenovatiepakket (INDU-ZERO).

Duurzaam wonen

Het project

Websites van de Vlaamse overheid, lokale besturen en energiehuizen bieden allemaal informatie aan over duurzaam bouwen en verbouwen, wonen en energiemaatregelen. Als leek is het niet evident om in dit versnipperde aanbod je weg te vinden. Daarom ontwikkelden Kamp C (provinciaal centrum voor duurzaamheid en innovatie in de bouw), IOK (Intercommunale Ontwikkelingsmaatschappij voor de Kempen), RiT (Regio in Transitie) en de Kempense energiehuizen samen een digitaal platform waarbij al die info op één overzichtelijk digitaal platform is gebundeld.

Dit gebruiksvriendelijke digitale woon- en energieloket biedt voor iedere Kempense stad of gemeente objectieve informatie en een overzicht van het lokale en bovenlokale aanbod: van welke dienstverlening kan jij gebruikmaken, voor welke subsidie kom je aanmerking, enz. Wie daarmee nog niet geholpen is, kan via de website zijn vragen kwijt, die dan door de medewerkers worden beantwoord.  

Dit platform werd gerealiseerd met steun van het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO GTI Kempen). De primeur is voor regio Kempen, daarna volgen de andere regio’s in de provincie Antwerpen.

Het project heeft een totaalbudget van €293.738 hiervan wordt 40% van de uitgaven gesubsidieerd door Europa, oftewel €117.495. Daarnaast krijgt Kamp C van de provincie Antwerpen 18% cofinanciering, wat neerkomt op €52.953.

Contactpersoon

#duurzaamwonen

Nieuws

 1. Lees verder...

  19 januari 2023 om 09:56

  Sluit je aan bij het netwerk van Kamp C: word gids / storyteller

  Ben jij gebeten door biobased en circulair bouwen? Sluit je dan aan bij het netwerk van Kamp C. Word gids/storyteller bij Kamp C en vertel het verhaal aan onze bezoekers. Onze duurzaamheidsexperten ontvangen je met open armen en delen graag hun kennis en contacten met jou. Zo sta jij al een stap dichter bij biobased en circulair bouwen.

 2. Lees verder...

  22 december 2022 om 13:10

  Voortaan één digitaal woon- en energieloket voor alle inwoners van de Kempen

  Alle Kempense steden en gemeenten bundelen hun informatie en hun ondersteuningsaanbod over wonen, energie en duurzaam bouwen of verbouwen voortaan op één overzichtelijke website: www.duurzaamwonen.be. Het digitale loket is een initiatief van Kamp C (het provinciaal centrum voor duurzaamheid en innovatie in de bouw), IOK (de intercommunale ontwikkelingsmaatschappij voor de Kempen), RiT (regio in transitie) en de Kempense energiehuizen. Het online platform biedt de gebruikers niet alleen objectieve informatie op maat van iedere stad of gemeente, ze kunnen online ook vragen stellen die door de medewerkers worden beantwoord. Het initiatief is in Vlaanderen enig in zijn soort.

 3. Lees verder...

  22 november 2022 om 11:14

  Lierse houtbouwer zal Exploded View opbouwen op Kamp C

  Vanaf maart wordt The Exploded View Beyond Building opgebouwd op Kamp C. SIDATI, een houtbouwer uit Lier, heeft de demowoning uit biobased materialen mee gedemonteerd in Almere en zal het gebouw weer opbouwen op Kamp C in 2023. Ze werken voor de eerste keer mee aan een project dat honderd procent circulair is. We spraken met zaakvoerder Claire Dewispelaere en David Siebens.

Sluiten