Rondleiding door de 3D-betonprinter

Op de site van Kamp C verleggen we samen met Thomas More de grenzen van traditionele bouwmethodes met onze geavanceerde 3D-betonprinttechnologie. Het initiatief speelt een belangrijke rol in de ontwikkeling van duurzame bouwtechnieken die het potentieel hebben om zowel materiaalverspilling als bouwtijd te verminderen.  

Ervaar zelf de revolutionaire mogelijkheden van 3D-betonprinten door op 20 mei een rondleiding te boeken op Kamp C. Tijdens deze tour krijg je een unieke kijk achter de schermen van het 3D-printen door experts van Thomas More. 

Praktisch

Per groep kunnen max. 15 deelnemers zich inschrijven. De kostprijs bedraagt €200 per groep en de rondleiding duurt ongeveer 1 uur. Betalen kan via een link die je zal terugvinden in de bevestigingsmail. De betaling dient een week voor het bezoek in orde te zijn. De rondleiding start in het gebouw ’t Centrum met een korte presentatie, waarna je langs een echt 3D-geprint huis verder zal wandelen naar de 3D-printer.

De volgende momenten zijn te reserveren vaoor een rondleiding: 

 • Van 11 tot 12 uur
 • Van 12.30 tot 13.30 uur
 • Van 14 tot 15 uur

Reserveer snel je plekje door te mailen naar rondleidingen@kampc.be of contacteer ons via 014 27 96 50.

Oproep: wil je zelf een prototype printen? Vermeld dit zeker bij de rondleiding, of stuur een mail naar info@kampc.be.

Agenda

 1. Lees meer over "Vraag vrijblijvend bouwadvies aan via Duurzaam Wonen"

  28 februari 2024

  Vraag vrijblijvend bouwadvies aan via Duurzaam Wonen

  Krijg een antwoord op al je duurzame (ver)bouwvragen via het digitaal platform Duurzaam Wonen.

 2. Lees meer over "UNIZO - Innovatieforum Duurzaamheid: innoveren in de bouw (5 sessies)"

  21 juni 2024

  UNIZO - Innovatieforum Duurzaamheid: innoveren in de bouw (5 sessies)

  UNIZO Provincie Antwerpen organiseert het innovatieforum 'Innoveren in de bouw'. Een initiatief in samenwerking met Kamp C.

Volledige agenda

Nieuws

 1. Lees meer over "VACATURE: Projectmanager Duurzaam Bouwen"

  6 mei 2024

  VACATURE: Projectmanager Duurzaam Bouwen

  Als projectmanager speel je een sleutelrol in het succes van onze projecten. Jouw takenpakket omvat een breed spectrum van verantwoordelijkheden, gericht op het bevorderen van duurzaamheid en innovatie in de bouwsector.

 2. Lees meer over "De Thomas More-lessen 'Bouwen met de 3D-betonprinter' gaan van start bij Kamp C"

  3 mei 2024

  De Thomas More-lessen 'Bouwen met de 3D-betonprinter' gaan van start bij Kamp C

  Op de site van Kamp C werd enkele jaren geleden een enorme 3D-betonprinter geïnstalleerd. Vanaf vandaag starten de eerstejaarsstudenten uit de opleiding Bouw van de Thomas More-hogeschool er met hun projectwerking binnen 3D-betonprinten. Hun focus ligt op het printen van maatschappelijk ondersteunende prototypes, zoals drempels om de straat rolstoeltoegankelijk te maken of trappen op maat. Ze doen dat met duurzame materialen zoals printmengsels die minder of geen cement bevatten en waarvan de productie minder CO2 uitstoot. De ambitie van deze samenwerking tussen Kamp C en de Thomas More-hogeschool is om Vlaanderen leidinggevend te maken in het printen van beton.

Meer nieuws

Sluiten