Webinar: Hylas in je klas

Ik wil alles weten over Hylas Bouw, ik schrijf mij hier in voor het webinar.

Hoorde jij al van hybride leren? Deze manier van leren brengt de schoolbanken en het werkveld dichter bij elkaar. Om het concreet te maken: tijdens het hybride leren bootsen we een levensechte werkomgeving na zodat leerlingen kunnen ervaren hoe het er in het écht aan toegaat. 

En op Kamp C kan dat in een gesimuleerde bouwwerf. Dankzij onze gratis hybride leeromgeving kunnen leerlingen een bewuste studiekeuze maken voor een toekomst in de bouw. Ambitie om architect, ingenieur of dakwerker te worden? Je kan er zeker van zijn dat iedereen zijn plekje vindt.

Boeken dicht, helmen op - jij bent nu klaar voor de bouwwerf op Kamp C

Wil jij je leerlingen laten kennismaken met de wonderbaarlijke, innovatieve en duurzame toekomst van de circulaire economie? Wanneer je je inschrijft, ondersteunen we je op heel wat vlakken: 

 • kennisoverdracht vindt plaats op school dankzij een kant-en-klaar lessenpakket;
 • al doende leren vindt plaats op school dankzij een online game, waarin de studenten alle bouwprofielen ontdekken; 
 • de uitvoering van een zelfgemaakt bouwplan vindt plaats op Kamp C dankzij onze gesimuleerde bouwwerf

Kortom: leren én doen, zowel op school als op de werkvloer. Leerlingen maken kennis met de bouwwereld van morgen, dankzij ons circulair en modulair bouwpakket.

Voor welke leerlingen?

De Hylas Bouw is op maat van bijna àlle leerlingen uit de eerste graad van het secundair onderwijs, want het is vooral een kennismaking met de circulaire wereld van morgen. Door de verscheidenheid aan bouwprofielen die de leerlingen leren kennen, is Hylas Bouw voornamelijk interessant voor: 

 • Stem-Wetenschappen
 • Stem-Technieken
 • Bouwrichtingen

Het simulatieonderwijs kan zowel als werkvorm als als evalutatievorm worden ingezet, onderwijsdoelen worden toegepast in een functionele context en dankzij de interactieve leeromgeving krijg je als leerkracht ook meteen feedback.

Webinar

Ben jij een leraar die op zoek is naar nieuwe manieren om je klas te inspireren? Hebben we je warm gemaakt om deze unieke en innovatieve manier van leren met jouw leerlingen te komen ontdekken? Dan is dit webinar perfect voor jou. Onze educator Kim Noppe vertelt je graag alles over Hylas Bouw op donderdag 13 juni om 13.30 uur. Leer van experts en deel ideeën met andere docenten. Schrijf je snel in en maak je klaservaring nog beter!

We hopen jullie daar talrijk te mogen ontvangen! Inschrijven kan via deze link.

Agenda

 1. Lees meer over "Vraag vrijblijvend bouwadvies aan via Duurzaam Wonen"

  28 februari 2024

  Vraag vrijblijvend bouwadvies aan via Duurzaam Wonen

  Krijg een antwoord op al je duurzame (ver)bouwvragen via het digitaal platform Duurzaam Wonen.

 2. Lees meer over "UNIZO - Innovatieforum Duurzaamheid: innoveren in de bouw (5 sessies)"

  21 juni 2024

  UNIZO - Innovatieforum Duurzaamheid: innoveren in de bouw (5 sessies)

  UNIZO Provincie Antwerpen organiseert het innovatieforum 'Innoveren in de bouw'. Een initiatief in samenwerking met Kamp C.

Volledige agenda

Nieuws

 1. Lees meer over "VACATURE: Projectmanager Duurzaam Bouwen"

  6 mei 2024

  VACATURE: Projectmanager Duurzaam Bouwen

  Als projectmanager speel je een sleutelrol in het succes van onze projecten. Jouw takenpakket omvat een breed spectrum van verantwoordelijkheden, gericht op het bevorderen van duurzaamheid en innovatie in de bouwsector.

 2. Lees meer over "De Thomas More-lessen 'Bouwen met de 3D-betonprinter' gaan van start bij Kamp C"

  3 mei 2024

  De Thomas More-lessen 'Bouwen met de 3D-betonprinter' gaan van start bij Kamp C

  Op de site van Kamp C werd enkele jaren geleden een enorme 3D-betonprinter geïnstalleerd. Vanaf vandaag starten de eerstejaarsstudenten uit de opleiding Bouw van de Thomas More-hogeschool er met hun projectwerking binnen 3D-betonprinten. Hun focus ligt op het printen van maatschappelijk ondersteunende prototypes, zoals drempels om de straat rolstoeltoegankelijk te maken of trappen op maat. Ze doen dat met duurzame materialen zoals printmengsels die minder of geen cement bevatten en waarvan de productie minder CO2 uitstoot. De ambitie van deze samenwerking tussen Kamp C en de Thomas More-hogeschool is om Vlaanderen leidinggevend te maken in het printen van beton.

Meer nieuws

Sluiten