Kamp C geeft 1000ste bouwadvies

18 december 2019 door Diana Grasso

uitreiking geschenk 1000e bouwadvies.JPG

Georgette uit Mechelen is dit jaar de 1000ste burger die voor duurzaam bouwadvies aanklopt bij Kamp C in Westerlo. We zetten haar in de bloemetjes met een duurzaam cadeau. Elk jaar krijgen honderden particulieren die duurzaam willen bouwen of verbouwen onafhankelijk advies van Kamp C.

Sinds 2006 geeft Kamp C advies aan bouwers en verbouwers over duurzaam bouwen. Dinsdag registreerden de adviseurs het duizendste particuliere bouwadvies van 2019. Daarvoor klopte Georgette uit Mechelen aan bij het Provinciaal Centrum voor Duurzaamheid en Innovatie in de Bouw. Ze werd verrast met een mand vol duurzame producten.

“De stad Mechelen heeft ons doorverwezen naar Kamp C met onze vragen over isolatie. Hier werden we door adviseur Dirk goed geholpen,” reageert Georgette .”Het is niet altijd evident om neutraal advies te krijgen. Hier ging dat heel snel en zeer efficiënt.We wisten niet goed wat we moesten doen op het vlak van isolatie en door het advies van Kamp C hebben we knopen kunnen doorhakken.”

Ieder jaar verleent Kamp C meer dan 1000 bouwadviezen aan particulieren. Meestal wordt de 1000ste vraag al enkele weken eerder genoteerd. “Een mogelijke verklaring is de afschaffing van de woonbonus,” volgens Dirk Verbeeck, adviseur op Kamp C. “De eigenaars zijn daardoor vooral bezig met het aankopen of verkopen van ontroerend goed en nog niet met het verbouwen van hun woning. Het is nog afwachten of we door deze tendens volgend jaar meer aanvragen voor bouwadviezen zullen krijgen.”

Vorig jaar stelde men meer vragen over premies, dit jaar ging het meestal over verwarmingssystemen. Daarnaast kwamen er veel vragen over isolatiemateriaal, over verluchting, of het een goed idee is om zonnepanelen of een warmtepomp te plaatsen, wat de voor- en nadelen zijn van een passiefhuis, enzovoort.

De top 5 van de meest gestelde vragen:

1.    Vragen over verwarmingssystemen. 

2.    Vragen over verlaging van het E-peil, dat aangeeft hoe energiezuinig een gebouw is.

3.    Vragen over subsidies, vooral bij verbouwingen.

4.    Vragen over isolatie.

5.    Vragen over zonnepanelen.

Onafhankelijk advies

De experten van Kamp C geven onafhankelijk en neutraal advies en helpen zo om commerciële belangen van juiste duurzame ingrepen te onderscheiden. In ongeveer 50 minuten screenen de experten je (ver)bouwplannen op de belangrijkste principes van duurzaam bouwen en wonen. Daarna krijg je verbetertips mee over compactheid, materiaalgebruik, isolatie, verwarmingssystemen, enzovoort. Deze adviezen zijn volledig gratis.

Je kunt Kamp C voor zo’n bouwadvies contacteren via mail (bouwadvies@kampc.be) of telefoon (014 27 96 50) of langsgaan op één van de bouwadviesdagen in de gemeenten van de provincie Antwerpen. Meer info vind je op de website van Kamp C.

Labels:

  • Kamp C test digitale bouwadviezen

    De digitale revolutie voelen we ook bij Kamp C. De coronacrisis zette de creatieve breinen van onze architecten aan het denken. Hoe kunnen we bouwadviezen blijven geven zonder de bouwaanvrager fysiek te ontmoeten? Onze architecten experimenteerden met verschillende digitale tools om de bouwadviezen toch te laten doorgaan. Architecte Jet vertelt hoe het verloopt.

    Lees meer
  • Steven kiest voor een ingrijpende energetische renovatie

    In 2017 gingen onze architecten An en Piet op bezoek bij Steven uit Mol. Hij contacteerde Kamp C met de vraag hoe hij de renovatie van zijn huis uit 1933 het best kon aanpakken om een laag E-peil te bereiken. Drie jaar later zijn er al werken uitgevoerd maar staan ook nog tal van verbouwingswerken gepland. We gingen een kijkje nemen.

    Lees meer
  • Tips voor een gezond verlucht huis bij thuiswerken

    Met de verstrengde maatregelen om het coronavirus te bestrijden zijn we nu massaal aan het thuiswerken. Het is toch belangrijk om regelmatig te verluchten. We geven enkele tips.

    Lees meer
  • Wat zijn de 5 meest gestelde vragen bij bouwadviezen?

    Elk jaar krijgen honderden particulieren die duurzaam willen bouwen of verbouwen onafhankelijk advies van Kamp C. Vorig jaar gaven we 1100 bouwadviezen aan burgers. Maar wat zijn nu de meest gestelde vragen? Adviseur Dirk licht de 5 meest gestelde vragen toe. 

    Lees meer
  • VACATURE: Administratief medewerker (voltijds - tijdelijk)

    Ben jij ijzersterk in administratie? Krijg jij energie van structuur en overzicht? Ben jij een georganiseerde duizendpoot? Dan ben jij misschien wel onze nieuwe administratieve kracht bij Kamp C!

    Lees meer
  • VACATURE: Architect-adviseur duurzaamheid

    Hallo,

    Mijn naam is An. Ik werk als architect-adviseur binnen Kamp C. En wie weet jij binnenkort ook!

    Lees meer
  • Kamp C zoekt vrijwillige gidsen / storytellers

    Vind je duurzaamheid en circulariteit ook belangrijk in het toekomstige wonen? Ben je nieuwsgierig naar hoe we biobased en circulaire materialen in de bouw kunnen gebruiken? Is duurzaam en/of circulair bouwen je passie of prikkelt dit onderwerp je? Dan ben jij de vrijwilliger die we zoeken!

    Lees meer
  • Podcast: circulair bouwen voor lokale besturen

    In deze vijfdelige podcastreeks gaan we samen met website Architectura dieper in op circulair bouwen. Het onderwerp van deze tweede aflevering: hoe kunnen lokale besturen circulair bouwen (faciliteren)?

    Lees meer
  • Levendig Kamp C: het verhaal van RSK

    Er zit leven in Kamp C. Heel wat start-ups, scale-ups en ondernemingen vinden hun thuis op onze terreinen. We stellen jullie graag voor aan RSK Benelux en RSK Energy & Climate. Wat ooit begon als een bodemonderzoeksbureau is nu een veelzijdig bedrijf met heel wat functies. Baué Boonen en Thessa Van Limbergen vertellen ons er alles over. 

    Lees meer
  • Kamp C bereikt de kaap van 3000 bezoekers voor The Exploded View Beyond Building tijdens succesvol slotcongres

    De tijdelijke tentoonstelling The Exploded View Beyond Building sluit haar deuren op Kamp C. Om het demonteerbare huis uit te wuiven, nodigde Kamp C de bouw- en landbouwsector en lokale besturen uit voor het slotcongres ‘Van oogst naar woonst’. Tijdens het congres konden ze zich laten inspireren door verschillende workshops en keynotesprekers.

    Lees meer
Sluiten