De bouwadviezen, ook de bouwadviezen in de gemeenten, gaan digitaal door. De derde zaterdag van de maand kun je terecht op Kamp C voor een fysiek bouwadvies tussen 9u en 17u. Maak steeds een afspraak via mail bouwadvies@kampc.be. Expo C krijgt een update en is momenteel gesloten. Kamp C is gesloten op 1 en 2 november door feestdagen.

Energiemeester

Welkom energiemeester, deze pagina's zijn er om jou te helpen bij het begeleiden van gezinnen die energie willen besparen.

Energiemeesters kon tot stand komen met de steun van de projecten Shine en Rhedcoop

Logo Shine.jpgLogo RHEDCOOPinterreg_Vlaanderen-Nederland_NL_Fund_RGB.jpg

Met dank aan de provincie Antwerpen

Provincie Antwerpen.jpg

Documenten en materialen

Op deze pagina's vind je alles wat je nodig hebt als energiemeester. Documenten, opleidingen, bestellen materialen,...  Hieronder kun je alvast inschrijven op de nieuwsbrief voor energiemeesters.

Speciaal voor jou is er ook een google drive met documenten.

Aan de slag met energieID

energieID.JPG

Kamp C is ook te vinden op het EnergieID-platform.
Je hebt de keuze uit verschillende groepen:

Ben je al actief op EnergieID? Met één druk op "deelnemen" is het in orde. Ben je nog niet actief, dan maak je eerst een account aan.

Neem deel aan de groep "energiemeesters"

Hieronder kun je inschrijven op de nieuwsbrief voor energiemeesters.

Zie je geen formulier verschijnen? Open deze pagina dan in een andere browser (internet explorer of firefox)

Energietips

 1. Lees meer over "Zo verlucht je woningen en klaslokalen optimaal"

  25 augustus 2021 om 14:21

  Zo verlucht je woningen en klaslokalen optimaal

  Verluchten is heel belangrijk in deze tijden. Hoe verlucht je best je woning tijdens het telewerken? Of je klaslokaal? En wat is het verschil tussen ventileren en verluchten? Kamp C zocht het uit.

 2. Lees meer over "Zo vermijd je oververhitting van je woning"

  30 juni 2021 om 14:48

  Zo vermijd je oververhitting van je woning

  Ken je dit fenomeen? Een prachtige, warme, zonnige dag: gaan fietsen, buiten spelen, buiten eten … uiteindelijk kom je moe maar voldaan terug naar binnen en kun je lekker gaan slapen. En dan komt de domper op de feestvreugde van de dag: binnen is het een ‘sauna’, zelfs een koude douche helpt maar tijdelijk en ’s nachts kan je de slaap niet vatten omdat je die warmte maar niet buiten krijgt. Dit fenomeen noemen we oververhitting. Net zoals een lichaam oververhit kan geraken door bijvoorbeeld te lang in de zon te zitten, kan dit ook gebeuren met onze gebouwen, waaronder dus ook onze woningen. Echter zijn er heel wat zaken waar we rekening mee kunnen houden om deze oververhitting zoveel mogelijk te vermijden en als het echt niet anders kan op zijn minst toch kunnen “genezen”… .

  Officieel spreekt men van oververhitting als de temperatuur in je woning 25 °C of meer bedraagt, zeker als dit regelmatig en meerdere dagen op een rij gebeurt. Maar iedere persoon is anders, dus voor sommigen kan 22 °C of 23°C al genoeg zijn om het oncomfortabel warm te hebben. Met de zomer in het vooruitzicht geeft onze adviseur An enkele tips.

 3. Lees meer over "EnergieID: Dat scheelt ook in je portemonnee"

  20 mei 2021 om 16:51

  EnergieID: Dat scheelt ook in je portemonnee

  EnergieID helpt je bij het meten en opvolgen van het verbruik van energie, water, afval en transport. Individueel én collectief.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van Energiemeesters

Privacy Policy
Sluiten