Vacature: operationeel manager

3 september 2021 door Diana Grasso

vacature operationeel manager.jpg

Ben jij de operationele manager mét people skills die KAMP C zoekt?

Voor Kamp C in Westerlo zijn we op zoek naar een operationele manager die als rechterhand van de directeur de operationele leiding voor zijn rekening neemt. Iemand die de dagelijkse werking, de korte termijn planning en de afstemming tussen de teams ondersteunt. Concreet vertaal je de verschillende besluiten en keuzes naar dagelijkse planning en bewaak je de opvolging en uitvoering van deze beslissingen. Zowel binnen je eigen team (algemene en ondersteunende diensten) als met de collega projectverantwoordelijken zorg je voor een goede afstemming, werkverdeling en vang je concreet/praktische vragen rond projecten op. In je samenwerking met anderen heb je je ogen niet enkel op de taak gericht maar ook op de mensen.

Maar genoeg over ons.

Over jezelf zeg je dat je

Een geboren organisator en problemsolver bent en geen moeilijke beslissing uit de weg gaat. Je houdt steeds een perfecte focus op lopende projecten en weet wat er door wie moet gebeuren. Stiekem hou je van procedures en afspraken omdat deze duidelijkheid en rust geven. Niet voor jezelf maar voor het team. Jij gelooft in het potentieel van je  collega’s om mee de touwtjes in handen te nemen.

Je ex-collega’s zeggen dat je

Een enorm gemis bent. Vooral je werkplanning en je realiteitszin gaan ze nooit echt kunnen vervangen. Je sterk bent in communicatie je helpt anderen verder met goede raad, het broodnodige babbeltje om er weer tegen aan te gaan of nét die kritische noot die zorgt voor een geslaagd project. Dit samen met je initiatiefrijk en proactiefkarakter maakte van jou de beste collega die ze zich konden wensen.

Je vrienden zeggen dat je

Een enorme doorzetter bent die steeds opzoek gaat naar dé oplossing. ‘Probleem’ staat niet in je woordenboek. Je bent al van kleins af aan een echte teamplayer die samen met anderen doelen wilt bereiken (of scoren J). Je laat niemand achter en betrekt iedereen bij het doel. Jij geeft liever de nodige duw in de goede richting zodat je medewerkers zelfstandig vooruit kunnen

Dit zeggen onze werknemers over ons

Wie bij de KAMP C werkt, komt terecht in een inspirerende en toekomstgerichte omgeving. Je werkplek is een groene site van 10 ha groot en omgeven door natuur. Met meer dan 1000 bouwadviezen aan potentiële (ver)bouwers en zo’n 12.000 bezoekers per jaar, is KAMP C hét centrum voor innovatie en duurzaamheid in de bebouwde omgeving. Op de site bevinden zich daarnaast een expositie over duurzaam bouwen en wonen, diverse modelwoningen en het bedrijven- en conferentiecentrum ‘De Basis’.

Dit vragen wij nog van jou

 • minstens een master denkniveau en 4 jaar relevante beroepservaring (indien je voldoende ervaring hebt maar geen masterdiploma in je bezit, nodigen we je uit voor een capaciteitsproef. Als je hiervoor slaagt, kan je verder solliciteren) of je voldoet aan de voorwaarden interne mobiliteit en/of bevordering.
 • een gezonde portie lef en gezond verstand om samen met de directeur en collega’s de uitdagende projecten van KAMP C in goede banen te leiden
 • ervaring in de bouwsector is mooi meegenomen maar geen must

Als operationeel manager beschik je over de onderstaande gedragscompetenties:

 • Klantgerichtheid: je onderzoekt actief de noden van klanten en onderneemt acties om de dienstverlening naar klanten te optimaliseren.
 • Resultaatsgerichtheid: je werkt resultaatsgericht en draagt dit uit naar de eigen omgeving.
 • Overtuigingskracht: je hanteert aangepaste beïnvloedingsstrategieën.
 • 360° inlevingsvermogen: je reageert (via houding en handelen) adequaat op door anderen geuite gedachten, gevoelens, behoeften, verwachtingen.
 • Visie: je betrekt bredere (maatschappelijke, technische, …) factoren bij jouw aanpak.
 • Initiatief: je neemt initiatieven die aantonen dat je anticipeert op gebeurtenissen (proactief).
 • Flexibel gedrag: je past jouw gedrag doelgericht aan om de gestelde doelstellingen beter (sneller, efficiënter,…) te kunnen bereiken.
 • Plannen en organiseren: je plant en organiseert taken, opdrachten, oplossingen, projecten op lange termijn die concrete repercussies hebben voor anderen en die

onderhevig zijn aan onvoorziene omstandigheden.

 • Richting geven: je geeft richting zowel via processen en structuren als via het bepalen en uitdragen van een visie.
 • Ontwikkelen van anderen: je coacht met het oog op het ontwikkelen van de gewenste gedragsvaardigheden en fungeert als coach/mentor.


Hiernaast beschik je over de volgende kenniscompetenties:

 • ervaring met project –en people management
 • je hebt kennis van of wil je verdiepen in de wereld van duurzaam bouwen
 • ervaring in de bouwsector is mooi meegenomen maar zeker geen must
 • grondige kennis van Word, Excel en PowerPoint

Werk je reeds bij de provincie Antwerpen? Bekijk dan of je voldoet aan de voorwaarden bevordering of interne mobiliteit. Heb je toch nog vragen? Neem dan contact op met de consulent werving en selectie

Wil je als operationele manager aan de slag, dan doorloop je eerst de volgende selectiestappen:

 • CV-screening, waar op basis van motivatiebrief, relevante leidinggevende ervaring, ervaring in het werken met projecten en budgetten, eventuele kennis van de bouwsector/innovatiesector, maximaal 10 kandidaten naar het volgende selectieonderdeel doorgaan.
 • Thuisopdracht
 • Competentiegericht interview: 13 oktober in Kamp C
 • Assessment (adviserend)
 • Eindselectie

Houd deze data alvast vrij in je agenda.

Meer informatie over deze onderdelen kan je hier lezen.

Praktisch

 • We bieden je een voltijdse contractuele functie met een arbeidsovereenkomst van onbepaalde duur aan.
 • Je start in salarisschaal A4a: het bruto maandsalaris ligt tussen € 3.815,69 - € 5.578,45, aangevuld met extralegale voordelen. Bekijk onze loonsimulator om een gedetailleerde inschatting te maken van je bruto- en netto maandsalaris.
 • Je zal werken in Kamp C (Britselaan 20, 2260 Westerlo).
 • Voor meer info over de inhoud van de functie kan je terecht bij Chris Baert (directeur a.i. , email: Chris.baert@kampc.be).
 • Solliciteer ten laatste op 19 september via de solliciteer knop. Overtuig ons met een krachtige motivatiebrief en CV waarom deze job jou op het lijf geschreven is!

SOLLICITEER

 

 

 

 

Labels:

 • Partner in de kijker: Circular Matters

  Elke liefhebber van interior design weet dat de afwerking van een keukenkastje een keuken kan maken of kraken. In The Exploded View: Beyond Building zorgde Circular Matters daarom voor de plantaardige panelen. “Met ons innovatieve materiaal bieden we een antwoord op de gezondheids- en milieuproblemen die gelinkt zijn aan de toxische harsen in klassiek plaatmateriaal en de microplastics die in fossiele kunststoffen zitten”, stelt oprichter Pieter Dondeyne.

  Lees meer
 • Partner in de kijker: Eurabo

  In The Exploded View komen heel wat vernieuwende materialen en technieken voorbij. Voor de isolatietechnieken staat onder andere Eurabo in. Het bedrijf uit Ronse startte als schaverij, maar is intussen uitgegroeid tot een groothandel in ecologische bouw-, hout- en isolatiematerialen voor vakmensen en consumenten.

  “The Exploded View inspireert en motiveert bezoekers”, zegt Dries Hubrechts, de verantwoordelijke voor inkoop en advies bij Eurabo. “Ook wij willen ons ‘boompje’ bijdragen om de lineaire manier van bouwen om te buigen naar circulaire bouwsystemen met biogebaseerde materialen.”

  Lees meer
 • Partner in de kijker: RURANT

  RURANT zet in op ruraal ondernemerschap, streekontwikkeling en participatie in de provincie Antwerpen. Als vzw brengt RURANT organisaties, ondernemers, burgers en beleidsmakers samen om de plattelandsuitdagingen van de toekomst aan te gaan. Projectcoördinator Joris Matthé legt uit hoe nieuwe ontwikkelingen in de bouwsector ook landbouwers ten goede komen en vice versa.

  “De bouw en de landbouw zijn twee sectoren die tot op heden weinig mosterd bij elkaar vonden”, zegt Joris. “De opkomende markt van biogebaseerde bouwmaterialen brengt daar verandering in. Niet alleen zit er veel potentieel in de samenwerking, ze is zelfs broodnodig. Zonder landbouwers worden er geen vezels geteeld en zonder de bouwsector kan er met die vezels geen hoogwaardig eindproduct gemaakt worden. Als plattelandsvereniging heeft RURANT echter geen gemakkelijke toegang tot de bouwsector. Een partner zoals Kamp C hebben we dan ook hard nodig.”

  Lees meer
 • Partner in de kijker: Acoustix

  Dat duurzaam bouwen ook mooi kan klinken, bewijst Acoustix Pan-Terre. Met zijn isolatiepanelen gemaakt van cellulose en vlas zorgt het Luikse bedrijf voor de akoestiek van The Exploded View: Beyond Building. Volgens David Rammant, Acoustic Advisor bij Acoustix, was de beslissing om mee te werken aan het expohuis snel genomen: “We willen samen met andere producenten met onze duurzame materialen een voorbeeld zijn voor de bouwsector.”

  “The Exploded View: Beyond Building is een showcase om circulaire, nieuwe en ecologische oplossingen aan te bieden. Daar passen onze akoestische panelen perfect bij”, stelt David. “Ze zijn namelijk volledig gemaakt met gerecycleerde materialen.”

  Lees meer
 • “Bouwpartners in plaats van bouwhandels”, voor biogebaseerde bouwmaterialen als toekomstmodel

  Biogebaseerde materialen zullen in de toekomst alleen maar belangrijker worden. Dat zal niet alleen voor eindgebruikers, architecten en bouwheren een rol spelen. Bouwhandels evolueren ook steeds meer mee richting biogebaseerde bouwmaterialen. Eurabo, een verdeler van ecologische bouwmaterialen, is al erg ver gevorderd in die evolutie, horen we in de podcast die Circubuild samen met Kamp C opnam.

  Lees meer
 • Hoe landbouw een rol speelt in biogebaseerde bouwmaterialen

  Biogebaseerde bouwmaterialen – de naam zegt het al zelf – zijn bouwmaterialen die op een biologische wijze ontstaan. Met andere woorden: ze groeien. Zonder chemische processen. Bij dat groeien spelen landbouwers een rol, blijkt ook uit de podcast die Circubuild en Kamp C opnamen over biogebaseerde bouwmaterialen. Mathieu Hendrickx, oprichter van EXIE NV, legt namelijk in de podcast uit hoe de productie van biogebaseerde bouwmaterialen verloopt. EXIE NV produceert natuurlijke bouwmaterialen op basis van hennep en stro.

  Lees meer
 • “Biogebaseerde bouwmaterialen gaan verder dan een prijsvraagstuk”

  In de podcast die Circubuild samen met Kamp C maakte over biogebaseerde bouwmaterialen worden verschillende vragen rond die materialen ontrafeld. Zo ook verschillende vragen over de implementatie ervan in de bouwsector, waarbij de prijsvraag natuurlijk een grote rol speelt. Claire Dewispelaere, zaakvoerder van Sidati, gaf een inkijk in haar visie op biogebaseerde bouwmaterialen.

  Lees meer
 • Partner in de kijker: VIBE

  VIBE werkt maar al te graag samen met Kamp C om The Exploded View Beyond Building en circulair bouwen een duwtje in de rug te geven. De missie van VIBE? Ontwerpen en bouwen met een positieve impact op mens en natuur. Communicatieverantwoordelijke Laurens Marysse vertelt er meer over.

  “Omdat The Exploded View stilaan een gevestigde waarde is binnen de bouwsector, willen we de kans niet missen om een actieve en zinvolle bijdrage te leveren”, zegt Laurens. “De demowoning toont treffend hoe de gebouwen van de toekomst er moeten uitzien. Het paviljoen biedt ook een echte meerwaarde: bezoekers kunnen de bouwmaterialen erváren. Dat heeft veel meer effect dan het zoveelste verkooppraatje of promoblad.”

  Lees meer
 • Partner in de kijker: Design Museum Gent

  In het paviljoen van The Exploded View Beyond Building stellen ook partners van Kamp C hun biogebaseerde bouwmaterialen en circulaire bouwmethodes voor. Zo ook het Design Museum Gent, dat een circulaire gevelsteen ontwikkelde. Bie Luyssaert, hoofd publiekswerking en communicatie bij het museum, geeft een woordje uitleg.

  Lees meer
 • Scholieren vanaf 10 jaar ontdekken de bouwsector met doe-het-zelf bouwpakket en online game

  Bijna één op de vijf knelpuntberoepen komt uit de bouwsector. Om scholieren op cruciale momenten te laten kennismaken met de bouwsector, lanceert provincie Antwerpen een nieuwe leeromgeving: Hylas, onderwijs buiten de school. Momenteel testen 300 leerlingen van zeven scholen Hylas uit in Kamp C. Vanaf september kunnen alle scholen zich inschrijven.

  Lees meer
Sluiten