Vacature: operationeel manager

3 september 2021 door Diana Grasso

vacature operationeel manager.jpg

Ben jij de operationele manager mét people skills die KAMP C zoekt?

Voor Kamp C in Westerlo zijn we op zoek naar een operationele manager die als rechterhand van de directeur de operationele leiding voor zijn rekening neemt. Iemand die de dagelijkse werking, de korte termijn planning en de afstemming tussen de teams ondersteunt. Concreet vertaal je de verschillende besluiten en keuzes naar dagelijkse planning en bewaak je de opvolging en uitvoering van deze beslissingen. Zowel binnen je eigen team (algemene en ondersteunende diensten) als met de collega projectverantwoordelijken zorg je voor een goede afstemming, werkverdeling en vang je concreet/praktische vragen rond projecten op. In je samenwerking met anderen heb je je ogen niet enkel op de taak gericht maar ook op de mensen.

Maar genoeg over ons.

Over jezelf zeg je dat je

Een geboren organisator en problemsolver bent en geen moeilijke beslissing uit de weg gaat. Je houdt steeds een perfecte focus op lopende projecten en weet wat er door wie moet gebeuren. Stiekem hou je van procedures en afspraken omdat deze duidelijkheid en rust geven. Niet voor jezelf maar voor het team. Jij gelooft in het potentieel van je  collega’s om mee de touwtjes in handen te nemen.

Je ex-collega’s zeggen dat je

Een enorm gemis bent. Vooral je werkplanning en je realiteitszin gaan ze nooit echt kunnen vervangen. Je sterk bent in communicatie je helpt anderen verder met goede raad, het broodnodige babbeltje om er weer tegen aan te gaan of nét die kritische noot die zorgt voor een geslaagd project. Dit samen met je initiatiefrijk en proactiefkarakter maakte van jou de beste collega die ze zich konden wensen.

Je vrienden zeggen dat je

Een enorme doorzetter bent die steeds opzoek gaat naar dé oplossing. ‘Probleem’ staat niet in je woordenboek. Je bent al van kleins af aan een echte teamplayer die samen met anderen doelen wilt bereiken (of scoren J). Je laat niemand achter en betrekt iedereen bij het doel. Jij geeft liever de nodige duw in de goede richting zodat je medewerkers zelfstandig vooruit kunnen

Dit zeggen onze werknemers over ons

Wie bij de KAMP C werkt, komt terecht in een inspirerende en toekomstgerichte omgeving. Je werkplek is een groene site van 10 ha groot en omgeven door natuur. Met meer dan 1000 bouwadviezen aan potentiële (ver)bouwers en zo’n 12.000 bezoekers per jaar, is KAMP C hét centrum voor innovatie en duurzaamheid in de bebouwde omgeving. Op de site bevinden zich daarnaast een expositie over duurzaam bouwen en wonen, diverse modelwoningen en het bedrijven- en conferentiecentrum ‘De Basis’.

Dit vragen wij nog van jou

 • minstens een master denkniveau en 4 jaar relevante beroepservaring (indien je voldoende ervaring hebt maar geen masterdiploma in je bezit, nodigen we je uit voor een capaciteitsproef. Als je hiervoor slaagt, kan je verder solliciteren) of je voldoet aan de voorwaarden interne mobiliteit en/of bevordering.
 • een gezonde portie lef en gezond verstand om samen met de directeur en collega’s de uitdagende projecten van KAMP C in goede banen te leiden
 • ervaring in de bouwsector is mooi meegenomen maar geen must

Als operationeel manager beschik je over de onderstaande gedragscompetenties:

 • Klantgerichtheid: je onderzoekt actief de noden van klanten en onderneemt acties om de dienstverlening naar klanten te optimaliseren.
 • Resultaatsgerichtheid: je werkt resultaatsgericht en draagt dit uit naar de eigen omgeving.
 • Overtuigingskracht: je hanteert aangepaste beïnvloedingsstrategieën.
 • 360° inlevingsvermogen: je reageert (via houding en handelen) adequaat op door anderen geuite gedachten, gevoelens, behoeften, verwachtingen.
 • Visie: je betrekt bredere (maatschappelijke, technische, …) factoren bij jouw aanpak.
 • Initiatief: je neemt initiatieven die aantonen dat je anticipeert op gebeurtenissen (proactief).
 • Flexibel gedrag: je past jouw gedrag doelgericht aan om de gestelde doelstellingen beter (sneller, efficiënter,…) te kunnen bereiken.
 • Plannen en organiseren: je plant en organiseert taken, opdrachten, oplossingen, projecten op lange termijn die concrete repercussies hebben voor anderen en die

onderhevig zijn aan onvoorziene omstandigheden.

 • Richting geven: je geeft richting zowel via processen en structuren als via het bepalen en uitdragen van een visie.
 • Ontwikkelen van anderen: je coacht met het oog op het ontwikkelen van de gewenste gedragsvaardigheden en fungeert als coach/mentor.


Hiernaast beschik je over de volgende kenniscompetenties:

 • ervaring met project –en people management
 • je hebt kennis van of wil je verdiepen in de wereld van duurzaam bouwen
 • ervaring in de bouwsector is mooi meegenomen maar zeker geen must
 • grondige kennis van Word, Excel en PowerPoint

Werk je reeds bij de provincie Antwerpen? Bekijk dan of je voldoet aan de voorwaarden bevordering of interne mobiliteit. Heb je toch nog vragen? Neem dan contact op met de consulent werving en selectie

Wil je als operationele manager aan de slag, dan doorloop je eerst de volgende selectiestappen:

 • CV-screening, waar op basis van motivatiebrief, relevante leidinggevende ervaring, ervaring in het werken met projecten en budgetten, eventuele kennis van de bouwsector/innovatiesector, maximaal 10 kandidaten naar het volgende selectieonderdeel doorgaan.
 • Thuisopdracht
 • Competentiegericht interview: 13 oktober in Kamp C
 • Assessment (adviserend)
 • Eindselectie

Houd deze data alvast vrij in je agenda.

Meer informatie over deze onderdelen kan je hier lezen.

Praktisch

 • We bieden je een voltijdse contractuele functie met een arbeidsovereenkomst van onbepaalde duur aan.
 • Je start in salarisschaal A4a: het bruto maandsalaris ligt tussen € 3.815,69 - € 5.578,45, aangevuld met extralegale voordelen. Bekijk onze loonsimulator om een gedetailleerde inschatting te maken van je bruto- en netto maandsalaris.
 • Je zal werken in Kamp C (Britselaan 20, 2260 Westerlo).
 • Voor meer info over de inhoud van de functie kan je terecht bij Chris Baert (directeur a.i. , email: Chris.baert@kampc.be).
 • Solliciteer ten laatste op 19 september via de solliciteer knop. Overtuig ons met een krachtige motivatiebrief en CV waarom deze job jou op het lijf geschreven is!

SOLLICITEER

 

 

 

 

Labels:

 • VACATURE: Administratief medewerker (voltijds - tijdelijk)

  Ben jij ijzersterk in administratie? Krijg jij energie van structuur en overzicht? Ben jij een georganiseerde duizendpoot? Dan ben jij misschien wel onze nieuwe administratieve kracht bij Kamp C!

  Lees meer
 • VACATURE: Architect-adviseur duurzaamheid

  Hallo,

  Mijn naam is An. Ik werk als architect-adviseur binnen Kamp C. En wie weet jij binnenkort ook!

  Lees meer
 • Kamp C zoekt vrijwillige gidsen / storytellers

  Vind je duurzaamheid en circulariteit ook belangrijk in het toekomstige wonen? Ben je nieuwsgierig naar hoe we biobased en circulaire materialen in de bouw kunnen gebruiken? Is duurzaam en/of circulair bouwen je passie of prikkelt dit onderwerp je? Dan ben jij de vrijwilliger die we zoeken!

  Lees meer
 • Podcast: circulair bouwen voor lokale besturen

  In deze vijfdelige podcastreeks gaan we samen met website Architectura dieper in op circulair bouwen. Het onderwerp van deze tweede aflevering: hoe kunnen lokale besturen circulair bouwen (faciliteren)?

  Lees meer
 • Levendig Kamp C: het verhaal van RSK

  Er zit leven in Kamp C. Heel wat start-ups, scale-ups en ondernemingen vinden hun thuis op onze terreinen. We stellen jullie graag voor aan RSK Benelux en RSK Energy & Climate. Wat ooit begon als een bodemonderzoeksbureau is nu een veelzijdig bedrijf met heel wat functies. Baué Boonen en Thessa Van Limbergen vertellen ons er alles over. 

  Lees meer
 • Kamp C bereikt de kaap van 3000 bezoekers voor The Exploded View Beyond Building tijdens succesvol slotcongres

  De tijdelijke tentoonstelling The Exploded View Beyond Building sluit haar deuren op Kamp C. Om het demonteerbare huis uit te wuiven, nodigde Kamp C de bouw- en landbouwsector en lokale besturen uit voor het slotcongres ‘Van oogst naar woonst’. Tijdens het congres konden ze zich laten inspireren door verschillende workshops en keynotesprekers.

  Lees meer
 • Partner in de kijker: Sidati

  Hout is van nature een prima bouwmateriaal om energiezuinig mee te bouwen. Het wordt dan ook uitgebreid gebruikt in The Exploded View: Beyond Building. Aannemersbedrijf Sidati was verantwoordelijk voor de opbouw van het demohuis op de site van Kamp C: “Als ecologische houtbouwer vinden we het belangrijk om aan dit soort projecten mee te werken.”

  Lees meer
 • Partner in de kijker: Circular Matters

  Elke liefhebber van interior design weet dat de afwerking van een keukenkastje een keuken kan maken of kraken. In The Exploded View: Beyond Building zorgde Circular Matters daarom voor de plantaardige panelen. “Met ons innovatieve materiaal bieden we een antwoord op de gezondheids- en milieuproblemen die gelinkt zijn aan de toxische harsen in klassiek plaatmateriaal en de microplastics die in fossiele kunststoffen zitten”, stelt oprichter Pieter Dondeyne.

  Lees meer
 • Partner in de kijker: Eurabo

  In The Exploded View komen heel wat vernieuwende materialen en technieken voorbij. Voor de isolatietechnieken staat onder andere Eurabo in. Het bedrijf uit Ronse startte als schaverij, maar is intussen uitgegroeid tot een groothandel in ecologische bouw-, hout- en isolatiematerialen voor vakmensen en consumenten.

  “The Exploded View inspireert en motiveert bezoekers”, zegt Dries Hubrechts, de verantwoordelijke voor inkoop en advies bij Eurabo. “Ook wij willen ons ‘boompje’ bijdragen om de lineaire manier van bouwen om te buigen naar circulaire bouwsystemen met biogebaseerde materialen.”

  Lees meer
 • Partner in de kijker: RURANT

  RURANT zet in op ruraal ondernemerschap, streekontwikkeling en participatie in de provincie Antwerpen. Als vzw brengt RURANT organisaties, ondernemers, burgers en beleidsmakers samen om de plattelandsuitdagingen van de toekomst aan te gaan. Projectcoördinator Joris Matthé legt uit hoe nieuwe ontwikkelingen in de bouwsector ook landbouwers ten goede komen en vice versa.

  “De bouw en de landbouw zijn twee sectoren die tot op heden weinig mosterd bij elkaar vonden”, zegt Joris. “De opkomende markt van biogebaseerde bouwmaterialen brengt daar verandering in. Niet alleen zit er veel potentieel in de samenwerking, ze is zelfs broodnodig. Zonder landbouwers worden er geen vezels geteeld en zonder de bouwsector kan er met die vezels geen hoogwaardig eindproduct gemaakt worden. Als plattelandsvereniging heeft RURANT echter geen gemakkelijke toegang tot de bouwsector. Een partner zoals Kamp C hebben we dan ook hard nodig.”

  Lees meer
Sluiten