Boek een rondleiding in ’t Centrum, expo biobased-circulair bouwen (CBCI) en industrialisatie van een totaalrenovatiepakket (INDU-ZERO). Bouwadviezen verlopen digitaal. Kamp C is gesloten van maandag 26 december tot en met maandag 2 januari 2023.

Provincie zoekt architect-adviseur voor Kamp C

18 januari 2022 door Diana Grasso

20210825_ProvAnt_KampC_Pluimvee-5185.jpg

Provincie Antwerpen zoekt voor het Departement Economie, Streekbeleid en Europa - Kamp C in Westerlo, een architect-adviseur. Als architect-adviseur geef jij, maar ook jouw teamgenoten Dirk, Jet en An advies aan particulieren en organisaties hoe zij het beste duurzaam (ver)bouwen.

Sounds great? Maar wil je graag nog wat meer weten?

I-d-e-a-a-l.

Onze architect-adviseur heeft de duurzaamheidsaspecten van gebouwen & hun omgeving helemaal onder de knie. Je bent een vat vol kennis als het gaat over duurzaam energie-, water-, materiaal- en ruimte(her)gebruik in onze bebouwde omgeving.

Vat vol kennis?

Een nabij liggende gemeente wil graag een nieuwe bibliotheek bouwen, dus ze komen bij jou ten rade. Jouw vat van kennis weet meteen wat er allemaal kan voor deze opdracht, maar ook waar de valkuilen zitten. Welke duurzame materialen & technieken best gebruikt worden alsook wat de locatie & het budget aankunnen, en dit alles met respect voor de noden van de verschillende gebruikers.

Naast je standplaats in de gemeente Westerlo kan jij je uiteraard flexibel verplaatsen over de ganse provincie Antwerpen maar ook daarbuiten, om overal jouw kennis te delen.

Of het nu een gemeente is die bouwt, Bob de Bouwer die renoveert of een collega die jouw expertise kan gebruiken bij de uitvoering van een project. Jij kent voor elke optie de verschillende technieken en ziet snel wat waar mogelijk kan zijn om de duurzaamheid van een project naar een hoger niveau te tillen. Je geeft advies hierover, maar kan ook aanvaarden dat dit niet altijd opgevolgd wordt.

Nog steeds geïnteresseerd?

Geweldig! Beantwoord je dan ook aan volgende criteria?

Je beschikt over minstens een master diploma in de Architectuur of Ingenieurswetenschappen en 2 jaar relevante beroepservaring

Indien je voldoende relevante werkervaring hebt, maar geen master diploma in je bezit hebt (of daarmee gelijkgesteld), nodigen we jou uit om deel te nemen aan een capaciteitsproef op master niveau (abstracte, numerieke en verbale redeneerproef) op 1 februari 2022. Als je hiervoor slaagt, kan je verder solliciteren).

Vink jij volgende zaken ook af?

 • Je koppelt creativiteit aan pragmatisme
 • Je bent op de hoogte van de laatste innovaties in de bouw en ziet sneller dan wie ook welke duurzaamheidsverbetering ze kunnen opleveren.
 • Als een kameleon pas jij je aan. Je vind het leuk om met diverse mensen om te gaan die je om raad vragen voor hun al even diverse projecten
 • Je slaagt er telkens in om een complexe zaak toch weer helder uit te leggen.
 • Je hebt een flexibele attitude en staat open voor veel variatie in je rol als ‘adviseur’: advies geven, zetelen in beoordelingscommissies, infosessies/opleidingen vormgeven en uitdragen, adviesdocumenten en –tools vormgeven, etc. Jij neemt deze rol met plezier op.
 • Je draagt met plezier je steentje bij in het occasionele avond en/of weekendwerk van het team.

Werk je reeds bij de provincie Antwerpen? Bekijk dan of je voldoet aan de voorwaarden bevordering of interne mobiliteit. Heb je toch nog vragen? Neem dan contact op met de consulent werving en selectie

Dan zal dit je zeker overtuigen…

A1-niveau:

Wij bieden jou een geïndexeerd loon waarbij je start in salarisschaal A1a: het bruto maandsalaris ligt tussen € 3.170,07 - € 4.932,83.

Bekijk onze loonsimulator om een gedetailleerde inschatting te maken van je bruto- en netto maandsalaris.

Met extralegale voordelen:

 • gratis hospitalisatieverzekering met mogelijkheid gezinsleden aan voordelige voorwaarden aan te sluiten
 • maaltijdcheques van 8 EUR
 • gratis openbaar vervoer voor verplaatsing van en naar het werk
 • fietsvergoeding
 • 36 dagen jaarlijkse vakantie
 • extra legaal pensioen voor contractuele functies
 • aanvullende ziekteverzekering
 • diverse opleidingsmogelijkheden
 • personeelskring met uitgebreide sportieve, sociale en familiale activiteiten
 • glijdende werkuren

Wil je als adviseur Architect bij provincie Antwerpen aan de slag, dan doorloop je eerst de volgende selectiestappen:

 • CV-screening, waar op basis van relevante ervaring, motivatie maximaal 15 kandidaten naar het volgende selectieonderdeel doorgaan.
 • Schriftelijke proef ter plaatse: 9 februari 2022

We nemen een test af bij de kandidaten die hun kennistoetsing omvat.

 • Competentiegericht interview: 21 februari 2022
 • Eindselectie

Meer informatie over deze onderdelen kan je hier lezen.

Waar wacht je nog op?

Je bent duidelijk geïnteresseerd. Top! Dan moet je er voor gaan. Je kandidaat stellen doe je zo:

 • Solliciteer ten laatste 30 januari 2022 via de solliciteer knop (afhankelijk van publicatiekanaal). Overtuig ons met een krachtige motivatiebrief en CV waarom deze job jou op het lijf geschreven is.

Praktisch

 • We bieden je een voltijdse contractuele functie met een arbeidsovereenkomst van onbepaalde duur aan.
 • Je zal werken op volgend adres: Britselaan 20, 2260 Westerlo
 • Voor meer info over de inhoud van de functie kan je terecht bij: Chris Baert, directeur (tel: 014 27 96 60 of e-mail: chris.baert@kampc.be)
 • Voor meer info over de selectieprocedure, de verloning en de extralegale voordelen kan je terecht bij Sarah Frison, consulent werving & selectie (tel. 03 240 54 19 of e-mail sarah.frison@provincieantwerpen.be)

SOLLICITEER

Labels:

 • Lierse houtbouwer zal Exploded View opbouwen op Kamp C

  Vanaf maart wordt The Exploded View Beyond Building opgebouwd op Kamp C. SIDATI, een houtbouwer uit Lier, heeft de demowoning uit biobased materialen mee gedemonteerd in Almere en zal het gebouw weer opbouwen op Kamp C in 2023. Ze werken voor de eerste keer mee aan een project dat honderd procent circulair is. We spraken met zaakvoerder Claire Dewispelaere en David Siebens.

  Lees meer
 • Sarah kijkt uit naar de komst van The Exploded View Beyond Building op Kamp C

  Binnenkort verhuist de tentoonstelling The Exploded View Beyond Building van Floriade Expo in Almere naar Kamp C. Sarah Verbeeck, projectverantwoordelijke, licht toe.

  Lees meer
 • Bouwen aan een digitale toekomst

  Kamp C volgt als centrum voor duurzaam bouwen en innovatie in de bouw de trends in de bouwsector nauwgezet op. Dat de sector voor heel wat evoluties en uitdagingen staat, is voor iedereen duidelijk. Innovatie dringt zich op bij alle bedrijven in de bouw, zowel bij kleine als grote ondernemers. Niki Cauberg is hoofdadviseur van de afdeling Digital Construction van het Wetenschappelijk en Technisch Centrum voor het Bouwbedrijf (WTCB) en deelt graag met ons zijn inzichten over één van deze tendensen; de digitale en industriële evolutie die de bouwsector op dit moment doormaakt.

  Lees meer
 • Kamp C zet circulair Vlaanderen op de kaart

  Wat is er zo uniek aan circulair bouwen? En hoe slaagt ’t Centrum erin om als eerste circulair gebouw van Vlaanderen de bakens te verzetten? Vijf experts lichten toe.

  Lees meer
 • Koelen van gebouwen: een hot item (deel 2)

  De voorbije zomer kende warme tot tropische periodes. Volgens klimaatwetenschappers zal dat steeds frequenter voorkomen. Hoe zorgen we voor koeling van onze gebouwen? Na de passieve ingrepen in deel 1, kijken we nu naar technische oplossingen. Actieve koeling (airco) is een end-of-pipe oplossing. Een laatste redmiddel dus, en geen definitieve oplossing. In de eerste plaats omdat die toestellen ook energie vragen. En dan zijn er al een aantal andere dingen verwaarloosd, zoveel is wel duidelijk. Gelukkig hebben we in onze installatietechnieken andere koelmogelijkheden die meer energiezuinig zijn.

  Lees meer
 • Koelen van gebouwen: een hot item (deel 1)

  Dit jaar waren er al enkele warme tot tropische periodes. Volgens klimaatwetenschappers zal dat ook niet de laatste keer zijn. Dat maakt dat er hoe langer hoe meer vraag komt naar koeling van onze gebouwen.

  In twee bijdragen kijken we naar de passieve en technische oplossingen om gebouwen koel te houden. Eerst bekijken we de passieve ingrepen. Het klinkt misschien wat simplistisch, maar zaak is natuurlijk om de zomerwarmte zoveel mogelijk buiten te houden. Daar bestaan meerdere manieren voor.

  Lees meer
 • Win jij de WOAW 2022?

  De WOAW? Jawel, een gloednieuw initiatief van de provincie Antwerpen: de Woonidee-award. Goed voor een budget van 5.000 euro. Daar maak jij kans op. Als je tenminste een vernieuwend idee hebt dat een oplossing kan bieden voor een actuele woonuitdaging.

  Lees meer
 • Exploded View Beyond Building verhuist van Floriade Expo naar Kamp C

  Kamp C bezocht de wereldtuinbouwtentoonstelling Floriade Expo 2022 in het Nederlandse Almere. Het was een inspirerende uitstap voor organisaties met interesse in duurzaam en biobased bouwen.

  Lees meer
 • De technologische innovaties van drie jaar 3D-betonprinten

  Sinds 2019 onderzoeken en experimenteren enkele bouwbedrijven (Etib/Concrete House, Beneens en Van Roey) en studenten van Thomas More met een 3D-betonprinter op Kamp C. In 2020 printten ze een demowoning in het kader van het project C3PO. Nu, drie jaar later, is 3D-printen een vast onderdeel geworden in de bacheloropleiding Bouw. Het printproces en de software ondergingen heel wat innovatieve transformaties. Nu bekijken we via het project KIEM welke barrières nog moeten overwonnen worden opdat bedrijven deze technologie in hun bedrijfsproces zullen opnemen om zo tot marktintroductie te komen. Axel Boons, 3D manager bij Etib/Concrete House en Wetenschappelijk Onderzoeker bij Thomas More en Wouter Bourgeois, BIM-manager bij Beneens bouw en interieur lichten de evoluties in het printproces toe.

  Lees meer
 • Tips om te besparen op je waterverbruik

  Wist je dat een Belg gemiddeld 95 liter water per dag verbruikt? Door de droogte moeten we allemaal zuiniger omspringen met water. Maar hoe doe je dat? Door enkele eenvoudige tips kun je besparen op je waterverbruik.

  Lees meer
Sluiten