De bouwadviezen, ook de bouwadviezen in de gemeenten, gaan digitaal door. De derde zaterdag van de maand kun je terecht op Kamp C voor een fysiek bouwadvies tussen 9u en 17u. Maak steeds een afspraak via mail bouwadvies@kampc.be. Expo C krijgt een update en is momenteel gesloten. Kamp C is gesloten op 1 en 2 november door feestdagen.

Recordaantal bezoekers op Kamp C tijdens Open Bedrijvendag

8 oktober 2019 door Diana Grasso

Facebook.JPG

Kamp C  zette zijn deuren open voor het grote publiek tijdens Open Bedrijvendag. Tweeduizend geïnteresseerden in innovatie in de bouw bezochten Kamp C, dit is een record. Het grote publiek kon voor het eerst kennismaken met de 3D-betonprinter, waarmee binnenkort een gebouw geprint zal worden op het terrein van Kamp C.

3D

Dit jaar stond Open Bedrijvendag op Kamp C in het teken van innovatieve bouwtechnieken. De publiekstrekker was de grootste 3D-betonprinter van Europa, die 10 bij 10 bij 10 meter groot is. Zo’n 2000 mensen bezochten Kamp C in Westerlo, dit blijken de beste bezoekcijfers op Open Bedrijvendag in de regio volgens lokale journalisten. Kamp C doet al enkele jaren mee aan Open Bedrijvendag maar dit was een recordaantal. “Normaal gezien zitten we op een 1000-tal bezoekers maar dit is echt het grootste aantal dat Kamp C ooit kende op Open Bedrijvendag. Dit jaar was dan ook een speciale editie met als thema “3D”. Dit spreekt tot de verbeelding en hier zijn veel mensen in geïnteresseerd.”, zegt Inge van Loon, Coördinator op Kamp C.

De 3D-betonprinter werd in januari op de campus in Westerlo geïnstalleerd. Tijdens Open Bedrijvendag liet Kamp C het grote publiek de printer voor het eerst live aan het werk zien en zo kennismaken met één van de belangrijkste innovaties in de bouw.

Alles stond in het teken van 3D. Bezoekers stonden soms tot buiten aan te schuiven om de 3D-betonprinter te zien. Flam3D gaf interessante infosessies over technologieën in 3D-printing, je kon infosessies bijwonen over duurzaam bouwen en ’t Centrum, weldra het eerste circulaire bedrijfsgebouw in België. Bezoekers konden zich in 3D laten printen of scannen en kinderen tekenden met een 3D-pen. Je kon ook een ritje maken met een Tesla.

De printer maakt deel uit van het Europese project C3PO (Co-creatie: 3D-Printen met Ondernemingen). De provincie Antwerpen wil met dit project de intrede van deze innovatieve techniek in Vlaanderen versnellen. Acht organisaties, zowel uit de wetenschaps- als bedrijfswereld experimenteerden de voorbije maanden om de meest optimale resultaten te bekomen. De pioniers die daarvoor de krachten bundelen zijn Universiteit Gent, Thomas More Hogeschool, Van Roey, Beneens, Trias Architecten, ETIB/CONCRETE HOUSE en ViCre, onder leiding van Kamp C.  

Labels:

Sluiten