Kamp C is gesloten van 24 december tot 2 januari. Vanaf 3 januari staan we terug klaar voor u. Fijne feestdagen!

Kamp C registreert 1000ste bouwadvies

9 november 2018 door Diana Grasso

bouwadvies.jpg

Woensdag registreerde Kamp C, het provinciaal centrum voor duurzaamheid en innovatie, uit Westerlo zijn duizendste bouwadvies. Dit is enkele weken vroeger dan vorig jaar. Iedereen kan terecht bij Kamp C voor vragen over duurzaam bouwen.

Kamp C, het provinciaal centrum voor duurzaamheid en innovatie, helpt bouwers en verbouwers met vragen over duurzaam bouwen. Woensdag registreerden de adviseurs het 1000ste bouwadvies, dit is opmerkelijk enkele weken vroeger dan vorig jaar. Onze adviseur Dirk Verbeeck verklaart: “De bouwadviezen van Kamp C geraken steeds meer bekend bij de mensen. In het kader van een paar Europese projecten gaan we in een paar regio’s van de provincie ook op huisbezoek om ter plaatse advies te geven. We merken dat men ons vaker contacteert voor bouwadviezen op maat. En daar is behoorlijk wat vraag naar. We kunnen alleen maar tevreden zijn met dit fenomeen.” De vragen komen binnen via mail, telefoon, via bouwadviezen in gemeenten, huisbezoeken op aanvraag of door persoonlijk op Kamp C langs het bouwadvies- of infoloket te komen.

Vragen

Vragen over premies zijn populair. Maar mensen contacteren Kamp C ook voor andere vragen. “Is de plaatsing van zonnepanelen of een warmtepomp een goede zaak? Wat zijn de voor- en nadelen van een passiefhuis? Welke materialen gebruik je als je een bio-ecologische woning wil? Hoe kan je de verluchting in je huis optimaliseren? Welk soort isolatie neem ik best voor mijn huis? …”

Top 3 van meest gestelde vragen:

 1. Premies: vragen over premies voor isolatie-ingrepen, hernieuwbare energie (zonne-energie-toepassingen), verwarming, ventilatie.
 2. Isolatie: vragen over dakisolatie of na-isolatie van spouwmuren.
 3. Verwarming: vragen over warmtepompen en vloerverwarming.

Onafhankelijk advies

De adviseurs van Kamp C geven onafhankelijk en neutraal advies en helpen je om commerciële belangen van juiste duurzame ingrepen te onderscheiden. Je kan een afspraak maken voor planadvies. In ongeveer 50 minuten screenen de experten van Kamp C de (ver)bouwplannen op de belangrijkste principes van duurzaam bouwen en wonen. De adviseurs geven je verbetertips mee over compactheid, materiaalgebruik, isolatie, verwarmingssystemen, enzovoort. De adviezen zijn volledig gratis.

Heb jij bouwadvies nodig? Contacteer Kamp C via mail bouwadvies@kampc.be of telefoon 014 27 96 50. Meer info vind je op de website .

Labels:

 • Innovatieve zeecontainers op Kamp C

  14 zeecontainers staan sinds kort te blinken op de site van Kamp C in Westerlo. Kamp C geeft hen een tweede leven in samenwerking met creatievelingen. Tiny home, kantoor, vergaderfaciliteit of leslokaal, de mogelijkheden zijn eindeloos!

  Lees meer
 • 8 voorwaarden voor energiezuinige wijken

  Heel wat sociale woonwijken uit de jaren 1960, ’70 en ’80 verbruiken (te) veel energie. De woningen één voor één energiezuinig maken vraagt veel tijd. Wat is er nodig om renovatieconcepten op grote schaal te kunnen toepassen en naar energiezuinige wijken te evolueren?

  Lees meer
 • Van ‘sprinkhanenplaag’ naar duurzame samenleving

  Onze samenleving evolueert naar meer duurzaamheid en innovatie. Waarom is die transitie nodig en welke rol kan Kamp C daarin spelen? Directeur Peter-Paul van den Berg toont de weg in een inspirerende blog.

  Lees meer
 • Eerste Vlaams netwerk energiemeesters van kracht

  De energiemeesters, ook wel eens energieadviseurs genoemd, startten vorige week met een opleiding en geven zo de aftrap van het Vlaams netwerk vrijwillige energieadviseurs. “Wie laat ’s nachts nog een lamp branden?”, vroeg een energiemeester zich af. Een 15-tal vrijwilligers bij Eandis in Turnhout volgen een opleiding tot energiemeester. Zij bezoeken mensen om tips te geven om zuiniger om te gaan met energie en fors te besparen op je energiefactuur.

  Lees meer
 • E-book ‘In transitie’: “De bouwsector hinkt achterop in duurzaamheid”

  In transitie is het geesteskind van auteur Dik Bijl en Kamp C-directeur Peter-Paul van den Berg. Het boek bestaat uit twee delen. ‘Onderweg naar een duurzame samenleving’ is geschreven als een ontdekkingsreis. ‘Duurzaamheid en innovatie in de bouw’ focust op de bouwsector. De boodschap in het tweeluik is duidelijk: onze samenleving moet veranderen. Maar hoe beginnen we daaraan?

  Lees meer
 • Bezoek de huizen van morgen

  Op 10, 11, 17 en 18 november komt België weer massaal op de been voor de Ecobouwers Opendeurdagen. Niet zomaar een openhuizendag, maar hét kijkwoningenevenement dat integraal kiest voor de toekomst.

  Lees meer
 • Bamboe als constructiemateriaal van de toekomst?

  Bamboe is niet alleen het favoriete voedsel van panda’s, maar ook een verrassend veelzijdig bouwmateriaal: robuust, duurzaam en bijna onbeperkt beschikbaar. Toch is bouwen met bamboe vandaag eerder uitzondering dan regel. Komt daar binnenkort verandering in?

  Lees meer
 • Hoe ver staan we met het Cradle to Cradleprincipe in België?

  De circulaire economie kreeg de afgelopen jaren veel aandacht door het werk van Ellen MacArthur. Zij onderzocht de transitie naar circulaire bedrijfsprocessen, gebaseerd op een gesloten kringloop van materialen. Het sluit aan bij de principes van Cradle to Cradle.

  Lees meer
 • Grensoverschrijdend project wil betoncirkel sluiten

  De vraag stijgt naar kwalitatieve betonproducten met een zo laag mogelijke milieu-impact. Een nieuw Interreg-project richt zich op de zuivere scheiding van de verschillende fracties van beton om hoogwaardige recyclage mogelijk te maken. De Vrije Universiteit Brussel heeft de leiding.

  Lees meer
 • Dynamisch bouwen: kansen en knelpunten

  Door te evolueren van statisch naar dynamisch bouwen kunnen we de materiaalkringloop in de bouwsector sluiten. Maar voor het zover is zijn er inspanningen nodig van fabrikanten, aannemers, architecten en de overheid.

  Lees meer
Sluiten