Coronadienstverlening: De bouwadviezen, ook de bouwadviezen in de gemeenten, zullen digitaal doorgaan (telefonisch, via mail, Skype…). Wij staan klaar voor jouw bouwvragen via mail bouwadvies@kampc.be of telefoon 014/27 96 50. Het Infocentrum is gesloten tot 01/05/2021 maar we blijven telefonisch en via mail bereikbaar. Het conferentiecentrum de Basis is terug open. Activiteiten, evenementen of rondleidingen zijn jammer genoeg niet mogelijk.

Vacature Projectingenieur duurzame technieken

3 maart 2021 door Diana Grasso

pixabay floor-plan-1474454_1920.jpg

De provincie Antwerpen zoekt voor het Departement Logistiek – Dienst Architectuur en Vastgoed in het Antwerps provinciehuis een expert in duurzame technische installaties.

Mag het iets langer?

Dat kan! Als projectingenieur bij het Team Ontwerpen binnen de Dienst Architectuur en Vastgoed maak je deel uit van een dynamische groep architecten, ingenieurs en tekenaars die samen werken naar de volgende doelen:

 • het ontwerpen en realiseren van bouw, verbouw- en infrastructuurprojecten, van A tot Z
 • creëren van masterplannen voor onze provinciale sites
 • verwerven, onderhouden en delen van specifieke bouwgerelateerde kennis
 • adviesverlening
 • tekenopdrachten uitvoeren

Wil je nog meer weten?

Super! Jouw taken zouden vooral bestaan uit:

Projectingenieur duurzame technieken:

 • in projectteam:
  • advies verlenen aan het projectteam om (duurzame) technieken te integreren in onze projecten
  • ontwerpen van (duurzame) technische installaties
  • opmaken technische bestekken voor het implementeren van (duurzame) technieken in de aanbestedingsdossiers
  • ondersteuning bieden bij werfopvolging
  • controle op kwaliteit, planning, scope en budget
 • individuele technische projecten:
  • ontwerpen van (duurzame) technische installaties
  • opmaken technische bestekken voor het implementeren van (duurzame) technieken in de aanbestedingsdossiers
  • realiseren aanbestedingen en gunningen
  • uitvoeren werfopvolging
  • nazorg en overdracht naar team onderhoud
  • controle op kwaliteit, planning, scope en budget
 • realiseren van energietransities in ons bestaand gebouwpatrimonium in samenwerking met de werkgroep energietransitie.

Projectcoördinatie kleinschalige bouw- en verbouwprojecten

 • creëren van voorstudies en ramingen in de initiatieffase
 • sturen en begeleiden bij het opmaken van ontwerp- en uitvoeringstekeningen
 • opmaken van het aanbestedingsdossier
 • opmaak gunningsverslagen en bijhorende administratie
 • werfcontrole en –opvolging
 • nazorg en overdracht team onderhoud

Kortom: bijdragen tot een milieuvriendelijke provincie/werkplek.

Nog steeds geïnteresseerd?

Geweldig! Beantwoord je dan ook aan deze criteria?

Je beschikt over een masterdiploma:

 • Master Industriële wetenschappen: Bouwkunde/Elektromechanica/Werktuigkunde/... 
 • Master Ingenieurswetenschappen: Bouwkunde/Elektromechanica/Werktuigkunde/...
 • Master Ingenieurswetenschappen: Architectuur
 • Master in de Architectuur

Ervaring is een pluspunt, maar is niet vereist.

Gedragscompetenties:

 • Samenwerking: je stimuleert de samenwerking binnen de eigen entiteit
 • Probleemanalyse: je maakt eenvoudige analyses van complexe dossiers
 • Plannen en organiseren: je plant en organiseert (grote en moeilijke) taken, opdrachten, oplossingen op korte termijn die onderhevig zijn aan onvoorziene omstandigheden en die eventueel gevolgen hebben voor anderen
 • Veranderingsbereidheid: je detecteert, formuleert en communiceert de gewenste verandering
 • Resultaatgerichtheid: je formuleert uitdagende (maar haalbare) doelstellingen en zet jezelf ten volle in om deze te bereiken
 • Zin voor kwaliteit: je gaat actief op zoek naar mogelijkheden om de kwaliteit van zijn/haar werk te verbeteren
 • Creativiteit: je bent vernieuwend en origineel in je aanpak

Kenniscompetenties:

 • Kennis van de hedendaagse technologische ontwikkelingen
 • Kennis/ervaring als projectmanager in bouwprojecten
 • Kunnen toepassen van zijn/haar kennis/inzicht betreffende de wetgeving en de normering van gebouwen
 • Basiskennis van bouwmaterialen
 • Inzicht hebben in de wetgeving op de overheidsopdrachten en deze kunnen toepassen is een pluspunt
 • Basiskennis PowerPoint, Internettoepassingen, en MS Project
 • Kennis Autocad is een pluspunt
 • Grondige kennis van moderne informaticatoepassingen

Dan zal dit je zeker overtuigen…

Wij bieden jou een geïndexeerd loon waarbij je start in salarisschaal A1a: het bruto maandsalaris ligt tussen € 3.170,07 - € 4.932,83.

Bekijk onze loonsimulator om een gedetailleerde inschatting te maken van je bruto en netto maandsalaris.

Met extralegale voordelen:

 • gratis hospitalisatieverzekering met mogelijkheid gezinsleden aan voordelige voorwaarden aan te sluiten
 • maaltijdcheques van 8 EUR
 • gratis openbaar vervoer voor verplaatsing van en naar het werk
 • fietsvergoeding
 • 36 dagen jaarlijkse vakantie
 • extra legaal pensioen voor contractuele functies
 • diverse opleidingsmogelijkheden
 • personeelskring met uitgebreide sportieve, sociale en familiale activiteiten
 • glijdende werkuren

Waar wacht je nog op?

Je bent duidelijk geïnteresseerd. Top! Dan moet je er voor gaan. Je kandidaat stellen doe je zo:

Surf naar www.provincieantwerpen.be. Ga naar Jobs, selecteer deze functie en dien je kandidatuur online in tot en met 7 maart 2021.

De selectieprocedure bestaat uit de volgende onderdelen: cv-screening, een schriftelijke proef (van thuis uit; 18 maart 2021), competentiegericht interview (2 april 2021) en een eindselectie. Meer informatie over deze onderdelen kan je terugvinden op onze website via deze link.

Nog vragen over jobinhoud? Neem dan zeker contact op met jouw toekomstige teamverantwoordelijke, Jef Dierckx: 0476/797955.

Solliciteren

Labels:

 • Vinkenhof Berlaar gerenoveerd in co-creatie met bewoners

  Sociale huisvestingsmaatschappij Zonnige Kempen renoveerde op innovatieve wijze de gevel van een halfopen bebouwing in Vinkenhof in Berlaar. Om de aanpak van de renovatie te bepalen werd een beroep gedaan op de gebruikservaring van de huurders uit de wijk zelf. De renovatie paste in het project EnergieNeutraal Levensloopbestedig Bouwen (ENLEB) en werd gerealiseerd met steun van Europa, Vlaanderen en de provincie Antwerpen. Kamp C is hoofdpartner van dat project en begeleidde samen met Zonnige Kempen het co-creatietraject met de bewoners.

  Lees meer
 • Neem deel aan webinars over renovatie

  Ben jij benieuwd hoe Zonnige Kempen de oude dokterswoning in Vorselaar, Het Huis Van Bockstal, omtoverde tot energiezuinige appartementen? Of wil je weten welke innovatieve technieken en co-creatietraject werden toegepast? Wil je binnenkort gebruik maken van de handige online tool om je woning te verduurzamen? Of ben je geïnteresseerd in de inzichten van het Europese project EnergieNeutraal Levensloopbestendig Bouwen (ENLEB)? Neem dan zeker deel aan de webinars op 20 en 22 april.

  Lees meer
 • KIEM zorgt voor een versnelde marktintroductie van 3D-betonprinten in de bouwsector

  Vorig jaar werd op Kamp C de eerste woning geprint met een vaststaande 3D-betonprinter. We lieten de bouwsector kennismaken met 3D-betonprinten. Nu bekijken we via het project KIEM welke barrières nog moeten overwonnen worden opdat bedrijven deze technologie in hun bedrijfsproces zullen opnemen om zo tot marktintroductie te komen. Projectverantwoordelijke Marijke Aerts legt uit.

  Lees meer
 • Bouwsector datet met creatieve ondernemers in uniek innovatietraject Build.Create.Innovate.

  Kamp C (het Provinciaal Centrum voor Duurzaamheid en Innovatie in de Bouw) en ANTWERP. POWERED BY CREATIVES. (een verbindingsplatform voor de creatieve economie in provincie Antwerpen) starten samen een nieuw innovatietraject waarin de bouwsector wordt uitgenodigd om met creatieve ondernemers aan de slag te gaan. In maart gaat het traject van start met een matchmaking die deelnemers uit beide sectoren op maat aan elkaar koppelt om een optimaal resultaat te krijgen. Kandidaten hiervoor kunnen zich nog aanmelden.

  Lees meer
 • Bouw van Vlaamse Housing 4.0. Energy pilot nadert

  Hoe maak je nulenergiewoningen voor iedereen haalbaar? Kamp C en de provincie Vlaams-Brabant zijn met het Europees project ‘Housing 4.0. Energy’ de uitdaging aangegaan. Samen met 8 partners uit Vlaanderen, Nederland, Duitsland, Ierland en het Verenigd Koninkrijk, onderzoeken we de mogelijkheden van innovatieve technieken en materialen om CO2-neutraal te bouwen. In het Vlaams-Brabantse Huldenberg en op een aantal sites in het buitenland worden energiezuinige 'piloothuizen' gebouwd. Hoe ver staan ze al?

  Lees meer
 • Het SOLARISE project laat de zon schijnen voor alle burgers

  Kamp C vindt het belangrijk om bij nieuwbouw en renovatie energetisch performante constructies na te streven. Deze taak werd al opgenomen in de dagelijkse werking van Kamp C en via het Interreg-project SOLARISE zal dit nog verder uitgebouwd worden.

  Lees meer
 • Helpt een wijkaanpak om woningen energiezuinig te renoveren?

  Kan een wijkaanpak het verschil maken om burgers te overtuigen om hun woning energiezuinig te renoveren? Dat is de hamvraag van het wijkrenovatieproject SHINE. Sinds 2016 rolden we tal van acties uit met een ‘bottom-up’ benadering: zoals het opleiden van vrijwillige energiemeesters met tips en tricks om energie te besparen, het uitvoeren van wijkrenovatieprojecten, het inschakelen van renovatiecoaches om burgers te ondersteunen bij doorgedreven renovaties …

  Lees meer
 • CBCI white paper: vijf essentiële zaken voor succesvolle circulaire biobased bouwinitiatieven

  Deze eerste publicatie van het CBCI-project (Circular Bio-based Construction Industry) is getiteld “Five Essentials for Successful Circular Bio-Based Construction Initiatives”, en is een praktische gids gericht op vastgoedprofessionals, (publieke) vastgoedeigenaren en (project)ontwikkelaars. In deze White Paper worden enkele van de uitdagingen rond biobased en circulariteit besproken. Daarnaast wil de White Paper illustreren hoe men succesvoller kan zijn in het nemen van circulaire en biobased bouwinitiatieven.  

  Lees meer
 • Kamp C wint Europese Procura+ Award

  Kamp C wint met het project ’t Centrum een Europese Procura+ Award. Dat is vanmiddag in Berlijn bekendgemaakt. Het circulair aanbestedingstraject ’t Centrum dat Kamp C heeft uitgeschreven voor de bouw van een circulair kantoorgebouw in Westerlo viel in de prijzen in de categorie ‘Sustainable Procurement of the Year’.

  Lees meer
 • Iris vertelt over de Samen Duurzamer Wonen tool

  Iris Moonen, werkzaam als PDeng trainee bij de Technische Universiteit Eindhoven, ontwikkelt in project EnergieNeutraal Levensloopbesteding Bouwen (ENLEB) een tool waarmee particuliere woningeigenaren een persoonlijk advies krijgen over hoe ze hun huis kunnen verduurzamen. In dit interview vertelt ze over de tool en haar ervaring bij de ontwikkeling ervan.

  Lees meer
Sluiten