Coronadienstverlening: De bouwadviezen, ook de bouwadviezen in de gemeenten, gaan digitaal door. Wij staan klaar voor jouw bouwvragen via mail bouwadvies@kampc.be of telefoon 014/27 96 50. Het Infocentrum is gesloten maar we blijven telefonisch en via mail bereikbaar. Het conferentiecentrum de Basis is open. Voor evenementen incl. recepties gelden er aangepaste coronamaatregelen tot max. 50 personen. Contacteer het Conferentie- en Bedrijvencentrum de Basis op 014/27 96 50 voor onze mogelijkheden.

Vacature Projectingenieur duurzame technieken

woensdag 3 maart 2021 door Diana Grasso

pixabay floor-plan-1474454_1920.jpg

De provincie Antwerpen zoekt voor het Departement Logistiek – Dienst Architectuur en Vastgoed in het Antwerps provinciehuis een expert in duurzame technische installaties.

Mag het iets langer?

Dat kan! Als projectingenieur bij het Team Ontwerpen binnen de Dienst Architectuur en Vastgoed maak je deel uit van een dynamische groep architecten, ingenieurs en tekenaars die samen werken naar de volgende doelen:

 • het ontwerpen en realiseren van bouw, verbouw- en infrastructuurprojecten, van A tot Z
 • creëren van masterplannen voor onze provinciale sites
 • verwerven, onderhouden en delen van specifieke bouwgerelateerde kennis
 • adviesverlening
 • tekenopdrachten uitvoeren

Wil je nog meer weten?

Super! Jouw taken zouden vooral bestaan uit:

Projectingenieur duurzame technieken:

 • in projectteam:
  • advies verlenen aan het projectteam om (duurzame) technieken te integreren in onze projecten
  • ontwerpen van (duurzame) technische installaties
  • opmaken technische bestekken voor het implementeren van (duurzame) technieken in de aanbestedingsdossiers
  • ondersteuning bieden bij werfopvolging
  • controle op kwaliteit, planning, scope en budget
 • individuele technische projecten:
  • ontwerpen van (duurzame) technische installaties
  • opmaken technische bestekken voor het implementeren van (duurzame) technieken in de aanbestedingsdossiers
  • realiseren aanbestedingen en gunningen
  • uitvoeren werfopvolging
  • nazorg en overdracht naar team onderhoud
  • controle op kwaliteit, planning, scope en budget
 • realiseren van energietransities in ons bestaand gebouwpatrimonium in samenwerking met de werkgroep energietransitie.

Projectcoördinatie kleinschalige bouw- en verbouwprojecten

 • creëren van voorstudies en ramingen in de initiatieffase
 • sturen en begeleiden bij het opmaken van ontwerp- en uitvoeringstekeningen
 • opmaken van het aanbestedingsdossier
 • opmaak gunningsverslagen en bijhorende administratie
 • werfcontrole en –opvolging
 • nazorg en overdracht team onderhoud

Kortom: bijdragen tot een milieuvriendelijke provincie/werkplek.

Nog steeds geïnteresseerd?

Geweldig! Beantwoord je dan ook aan deze criteria?

Je beschikt over een masterdiploma:

 • Master Industriële wetenschappen: Bouwkunde/Elektromechanica/Werktuigkunde/... 
 • Master Ingenieurswetenschappen: Bouwkunde/Elektromechanica/Werktuigkunde/...
 • Master Ingenieurswetenschappen: Architectuur
 • Master in de Architectuur

Ervaring is een pluspunt, maar is niet vereist.

Gedragscompetenties:

 • Samenwerking: je stimuleert de samenwerking binnen de eigen entiteit
 • Probleemanalyse: je maakt eenvoudige analyses van complexe dossiers
 • Plannen en organiseren: je plant en organiseert (grote en moeilijke) taken, opdrachten, oplossingen op korte termijn die onderhevig zijn aan onvoorziene omstandigheden en die eventueel gevolgen hebben voor anderen
 • Veranderingsbereidheid: je detecteert, formuleert en communiceert de gewenste verandering
 • Resultaatgerichtheid: je formuleert uitdagende (maar haalbare) doelstellingen en zet jezelf ten volle in om deze te bereiken
 • Zin voor kwaliteit: je gaat actief op zoek naar mogelijkheden om de kwaliteit van zijn/haar werk te verbeteren
 • Creativiteit: je bent vernieuwend en origineel in je aanpak

Kenniscompetenties:

 • Kennis van de hedendaagse technologische ontwikkelingen
 • Kennis/ervaring als projectmanager in bouwprojecten
 • Kunnen toepassen van zijn/haar kennis/inzicht betreffende de wetgeving en de normering van gebouwen
 • Basiskennis van bouwmaterialen
 • Inzicht hebben in de wetgeving op de overheidsopdrachten en deze kunnen toepassen is een pluspunt
 • Basiskennis PowerPoint, Internettoepassingen, en MS Project
 • Kennis Autocad is een pluspunt
 • Grondige kennis van moderne informaticatoepassingen

Dan zal dit je zeker overtuigen…

Wij bieden jou een geïndexeerd loon waarbij je start in salarisschaal A1a: het bruto maandsalaris ligt tussen € 3.170,07 - € 4.932,83.

Bekijk onze loonsimulator om een gedetailleerde inschatting te maken van je bruto en netto maandsalaris.

Met extralegale voordelen:

 • gratis hospitalisatieverzekering met mogelijkheid gezinsleden aan voordelige voorwaarden aan te sluiten
 • maaltijdcheques van 8 EUR
 • gratis openbaar vervoer voor verplaatsing van en naar het werk
 • fietsvergoeding
 • 36 dagen jaarlijkse vakantie
 • extra legaal pensioen voor contractuele functies
 • diverse opleidingsmogelijkheden
 • personeelskring met uitgebreide sportieve, sociale en familiale activiteiten
 • glijdende werkuren

Waar wacht je nog op?

Je bent duidelijk geïnteresseerd. Top! Dan moet je er voor gaan. Je kandidaat stellen doe je zo:

Surf naar www.provincieantwerpen.be. Ga naar Jobs, selecteer deze functie en dien je kandidatuur online in tot en met 7 maart 2021.

De selectieprocedure bestaat uit de volgende onderdelen: cv-screening, een schriftelijke proef (van thuis uit; 18 maart 2021), competentiegericht interview (2 april 2021) en een eindselectie. Meer informatie over deze onderdelen kan je terugvinden op onze website via deze link.

Nog vragen over jobinhoud? Neem dan zeker contact op met jouw toekomstige teamverantwoordelijke, Jef Dierckx: 0476/797955.

Solliciteren

Foto: bouwplan (Pixabay)

Labels:

 • Uitgelicht: de visie achter ’t circulaire kantoorgebouw ‘t Centrum

  Samen met een consortium van 7 bedrijven realiseert Kamp C in Westerlo een flexibel aanpasbaar kantoorgebouw. Met zijn weldoordachte circulaire ontwerp en een bewuste keuze van materialen, technieken en innovatieve bedrijfsmodellen moet dit gebouw, een katalysator zijn voor circulair bouwen in Vlaanderen en daarbuiten. We vroegen aan de bedrijfs-en projectleiders wat hun visie is op circulair bouwen en het circulair bouwconsortium.

  Lees meer
 • “aha!”-Mobiel geeft advies over energiezuinige renovaties

  Bij de “aha!”-Mobiel kan iedereen terecht met vragen over energiezuinige renovaties en voor hulp bij zijn renovatietraject. In juni konden de inwoners van Kontich en Mortsel. er terecht. Lokale besturen Kontich en Mortsel en Kamp C ontwikkelden samen de “aha!”-Mobiel als onderdeel van het Europees project RHEDCOOP.

  Lees meer
 • Kamp C: meiboom op eerste circulair kantoorgebouw in Vlaanderen

  Op de site van Kamp C, het provinciaal Centrum voor Duurzaamheid en Innovatie in de Bouw, in Westerlo verrijst het eerste circulaire kantoorgebouw van Vlaanderen. Kamp C realiseert dit samen met een consortium van 7 bedrijven en organisaties. Met een weldoordacht circulair ontwerp en een bewuste keuze van materialen, technieken en innovatieve bedrijfsmodellen moet het een katalysator worden voor circulair bouwen in Vlaanderen en daarbuiten. De nieuwbouw krijgt de naam ’t Centrum. De werken zijn volop aan de gang. Vandaag is bij Kamp C in Westerlo de meiboom geplant op de houtskeletstructuur.

  Lees meer
 • “aha!”-Mobiel komt tot bij de burger in Kontich en Mortsel

  Vandaag werd de “aha!”-Mobiel voorgesteld in Kontich. Dit is een mobiel waar iedereen terecht kan met vragen over energiezuinige renovaties en voor wie hulp wil bij zijn renovatietraject. Volgende week staat de mobiel in Mortsel. Lokale besturen Kontich en Mortsel en Kamp C ontwikkelden samen de “aha!”-Mobiel als onderdeel van het Europees project RHEDCOOP.

  Lees meer
 • Zes nieuwe milieuvriendelijke en betaalbare woningen ingehuldigd in Huldenberg

  In het Vlaams-Brabantse Huldenberg werden zes kleine demowoningen gebouwd die zowel milieuvriendelijk als betaalbaar zijn. De provincie Vlaams-Brabant en Kamp C pionieren er, dankzij Europese steun, met woningen die koolstofarm en energiezuinig zijn en tegelijkertijd toegankelijk voor de brede en groeiende groep van één- tot driepersoonshuishoudens.

  Lees meer
 • Twee jaar Green Deal Circulair Bouwen, Kamp C bouwt mee!

  De bouwsector heeft een belangrijke impact op het totale materialengebruik in Vlaanderen: zo’n 30 tot 40% van ons afval komt uit de bouw. De wijze waarop we bouwen en wonen heeft bovendien een grote invloed op onze CO2-voetafdruk. Door de omvang van de sector en het totale volume aan materialen, maakt een gezamenlijke verandering richting circulaire economie echt het verschil.

  Lees meer
 • Energiezuiniger wonen? De Samen Duurzamer Wonen Tool adviseert en verbindt

  Energie besparen: het is goed voor je portemonnee én voor het milieu. De gloednieuwe Samen Duurzamer Wonen Tool helpt je op weg naar een energiezuiniger huis. Bovendien kan de tool je in contact brengen met mensen uit jouw buurt die dezelfde stap willen zetten.

  Lees meer
 • De evoluties van 3D-printen in de bouw in kaart

  Kamp C onderzoekt en experimenteert al enkele jaren met 3D-betonprinten in de bouw. Vorig jaar printten we samen met de projectpartners van C3PO een woning. Het huis is afgewerkt en ondertussen verhuisde de printer naar een andere locatie op het terrein van Kamp C. Hier experimenteren studenten van Thomas More Bouw met de winnende ontwerpen van de 3D Print Awards. Het leek ons interessant om de geschiedenis van het 3D-printen in de bouw te in kaart te brengen. Projectverantwoordelijken Emiel Ascione en Marijke Aerts onderzochten de evoluties.

  Lees meer
 • Vinkenhof Berlaar gerenoveerd in co-creatie met bewoners

  Sociale huisvestingsmaatschappij Zonnige Kempen renoveerde op innovatieve wijze de gevel van een halfopen bebouwing in Vinkenhof in Berlaar. Om de aanpak van de renovatie te bepalen werd een beroep gedaan op de gebruikservaring van de huurders uit de wijk zelf. De renovatie paste in het project EnergieNeutraal Levensloopbestedig Bouwen (ENLEB) en werd gerealiseerd met steun van Europa en de provincie Antwerpen. Kamp C is hoofdpartner van dat project en begeleidde samen met Zonnige Kempen het co-creatietraject met de bewoners.

  Lees meer
 • Neem deel aan webinars over renovatie

  Ben jij benieuwd hoe Zonnige Kempen de oude dokterswoning in Vorselaar, Het Huis Van Bockstal, omtoverde tot energiezuinige appartementen? Of wil je weten welke innovatieve technieken en co-creatietraject werden toegepast? Wil je binnenkort gebruik maken van de handige online tool om je woning te verduurzamen? Of ben je geïnteresseerd in de inzichten van het Europese project EnergieNeutraal Levensloopbestendig Bouwen (ENLEB)? Neem dan zeker deel aan de webinars op 20 en 22 april.

  Lees meer
Sluiten