Neem deel aan webinars over renovatie

25 maart 2021 door Diana Grasso

webinar Huis van Bockstal INNOVATIE 200421.jpg

Ben jij benieuwd hoe Zonnige Kempen de oude dokterswoning in Vorselaar, Het Huis Van Bockstal, omtoverde tot energiezuinige appartementen? Of wil je weten welke innovatieve technieken en co-creatietraject werden toegepast? Wil je binnenkort gebruik maken van de handige online tool om je woning te verduurzamen? Of ben je geïnteresseerd in de inzichten van het Europese project EnergieNeutraal Levensloopbestendig Bouwen (ENLEB)? Neem dan zeker deel aan de webinars op 20 en 22 april.

April staat in het teken van renovatie! Kamp C en Sociale huisvestingsmaatschappij Zonnige Kempen nodigen je op dinsdag 20 april en donderdag 22 april uit voor 3 gratis webinars over de renovatie.

Webinar 20/04 10u30 – 11u30: Co-creatie in een renovatieproces

Sociale huisvestingsmaatschappij Zonnige Kempen renoveerde Het Huis van Bockstal tot zes zeer energiezuinige appartementen. De renovatie werd gerealiseerd in het Europese project EnergieNeutraal Levensloopbestendig Bouwen (ENLEB), dat inzet op de verduurzaming van woningen. In dit webinar wordt toegelicht hoe de renovatie verliep en welke innovatieve technieken werden toegepast in de woning. Er wordt ook een handige online toepassing, de Samen Duurzamer Wonen tool, toegelicht die bewoners persoonlijk advies geeft over kleine en grote ingrepen om je woning te verduurzamen en tips en tricks om energie te besparen. Je hoeft geen specialist te zijn voor dit webinar, het is toegankelijk voor iedereen. Deelname is gratis. Wil je deelnemen aan dit webinar? Schrijf je in via https://www.kampc.be/agenda/item/268/co-creatie-in-een-renovatieproces#.YFn822hKhPY.

Webinar 20/04 13u30 – 15u00: Renovatieproces Huis Van Bockstal door Zonnige Kempen

Ontdek de innovatieve technieken en het co-creatieproces bij de renovatie van deze oude dokterswoning! Huis Van Bockstal werd omgevormd tot zes zeer energiezuinige appartementen. De beeldbepalende gevel van de woning bleef behouden, maar de binnenkant kreeg een grondige make-over met duurzame en innovatieve materialen en technieken. Zonnige Kempen werkte hiervoor als bouwheer nauw samen met haar aannemers en zette een geïntegreerd geheel op voor verwarming en sanitair met o.a. een brandstofcel, lucht/water-warmtepomp en een DC-circuit. Leer er meer over tijdens dit webinar! De inhoud van dit webinar is iets technischer.

Neem deel en schrijf je in via https://www.kampc.be/agenda/item/269/renovatieproces-huis-van-bockstal-door-zonnige-kempen.

Webinar 22/04 09u30 – 11u30: Slotevent ENLEB, Samen bouwen aan duurzaam wonen tegen 2050

In dit online slotevent worden de inzichten uit het project EnergieNeutraal Levensloopbestendig Bouwen (ENLEB) gedeeld. De afgelopen vier jaar onderzochten 9 Vlaamse en Nederlandse partners hoe co-creatie met bewoners en bedrijven kan bijdragen aan de verduurzaming van woningen. Maar ook welke innovatieve technieken er nu ter beschikking zijn om dat mogelijk te maken. De woningen van Zonnige Kempen komen daarbij ook aan bod. Alle kennis werd gebundeld in een gratis online toepassing, de Samen Duurzamer Wonen tool, die dan wordt voorgesteld. Wil je deelnemen aan dit webinar? Schrijf je in via https://www.kampc.be/agenda/item/267/slotevent-enleb-samen-bouwen-aan-duurzaam-wonen-tegen-2050#.YGwwn2gzZPY.

Deelname aan de webinars is gratis.

Project ENLEB is gefinancierd binnen het Interreg V programma Vlaanderen-Nederland, het grensoverschrijdend samenwerkingsprogramma met financiële steun van het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling. Meer info: www.grensregio.eu.

Foto: Huis Van Bockstal

EU-ENLEB.png

Labels:

  • Energiezuiniger wonen? De Samen Duurzamer Wonen Tool adviseert en verbindt

    Energie besparen: het is goed voor je portemonnee én voor het milieu. De gloednieuwe Samen Duurzamer Wonen Tool helpt je op weg naar een energiezuiniger huis. Bovendien kan de tool je in contact brengen met mensen uit jouw buurt die dezelfde stap willen zetten.

    Lees meer
  • Vinkenhof Berlaar gerenoveerd in co-creatie met bewoners

    Sociale huisvestingsmaatschappij Zonnige Kempen renoveerde op innovatieve wijze de gevel van een halfopen bebouwing in Vinkenhof in Berlaar. Om de aanpak van de renovatie te bepalen werd een beroep gedaan op de gebruikservaring van de huurders uit de wijk zelf. De renovatie paste in het project EnergieNeutraal Levensloopbestedig Bouwen (ENLEB) en werd gerealiseerd met steun van Europa en de provincie Antwerpen. Kamp C is hoofdpartner van dat project en begeleidde samen met Zonnige Kempen het co-creatietraject met de bewoners.

    Lees meer
  • Iris vertelt over de Samen Duurzamer Wonen tool

    Iris Moonen, werkzaam als PDeng trainee bij de Technische Universiteit Eindhoven, ontwikkelt in project EnergieNeutraal Levensloopbesteding Bouwen (ENLEB) een tool waarmee particuliere woningeigenaren een persoonlijk advies krijgen over hoe ze hun huis kunnen verduurzamen. In dit interview vertelt ze over de tool en haar ervaring bij de ontwikkeling ervan.

    Lees meer
  • The Exploded View: een revolutionaire samenwerking tussen bouw en landbouw

    In de landbouw bestaan er al heel wat biobased materialen, maar ze worden nog niet allemaal gebruikt op bouwwerven. Wist je bijvoorbeeld al dat je met grasvezel kunt isoleren? Of dat je keukenkastjes kan maken van paprikastelen? Stof tot nadenken dus voor landbouwers en bouwprofessionals over hoe ze de handen in elkaar kunnen slaan voor het huis van de toekomst.

    Lees meer
  • Lierse houtbouwer zal Exploded View opbouwen op Kamp C

    Vanaf maart wordt The Exploded View Beyond Building opgebouwd op Kamp C. SIDATI, een houtbouwer uit Lier, heeft de demowoning uit biobased materialen mee gedemonteerd in Almere en zal het gebouw weer opbouwen op Kamp C in 2023. Ze werken voor de eerste keer mee aan een project dat honderd procent circulair is. We spraken met zaakvoerder Claire Dewispelaere en David Siebens.

    Lees meer
  • Duitse ambassadeur bezoekt Kamp C uit interesse voor 3D-printen in de bouw

    Vandaag bezocht de heer Martin Kotthaus, de ambassadeur van de Bondsrepubliek Duitsland in ons land, Kamp C. Net als Kamp C stimuleert de Duitse overheid de samenwerking tussen het bedrijfsleven en het onderwijs om innovaties in de bouw sneller ingang te doen vinden.

    Lees meer
  • 3D-printen in de bouw: vraag en antwoord

    In oktober vonden de inspiratiedagen “De toekomst van 3D-printen in de bouw” plaats. Tijdens het panelgesprek had de bouwsector heel wat vragen voor de experten. We bundelden de belangrijkste vragen en antwoorden.

    Lees meer
  • Isolatieplaten uit magnesium oxide in ‘t Centrum

    De wanden in ’t Centrum bestaan uit dampopen afwerkingsplaten vervaardigd uit magnesiumoxide. Deze grondstof heeft heel wat circulaire eigenschappen en is brandwerend. Bart D’Haese, Expert in Healthy Houses van EXIE NV en aannemer Joeri Beneens leggen uit. 

    Lees meer
  • Het belang van groenwanden in ’t Centrum

    In ’t Centrum komen groenwanden. Maar wat is het juist het belang van groenwanden? En welk effect hebben ze op circulariteit?

    Lees meer
  • Cellulair glas als keuze voor circulair dak in ‘t Centrum

    Voor het dakterras van het circulair kantoorgebouw ’t Centrum in Westerlo (België) werd gekozen voor cellulaire glasisolatie. Het kantoor wordt zo gebouwd dat het kan worden ontmanteld en heropgebouwd met de bestaande materialen. De keuze voor cellulaire glasisolatie van het materiaal geproduceerd door FOAMGLAS ® werd gemaakt omwille van drukvastheid, om het gewicht van de terrasbekleding aan te kunnen. Hieronder belichten we de vier redenen waarom cellulair glas als keuze voor een circulair dak in aanmerking komt.

    Lees meer
Sluiten